Pašmasāža, izmantojot dubultbumbas, muguras lejas daļai

© Foto: Ģirts Ozoliņš

Šī pašmasāžas tehnikas var izmantot pie saspringtas, sāpošas muguras, lai atslābinātu muguras muskuļu pēc garas darba dienas vai treniņa.

1.Stāvus izmantojot dubultbumbas. Nostājas ar muguru pret sienu, kājas gurnu platumā, pēdas stabili, bumbu novieto jostas daļā, tā lai brīvā vieta būtu uz mugurkaula. 1) Ar uzspiedienu virzās virzienā uz galvas daļu cik tālu var un tad atpakaļ. 2) Pēc nepieciešamības sāpīgajā punktā veic ilgāku uzspiedienu vai izmanto citu pašmasāžas variantu, kas aprakstīts iepriekš.

Foto: Ģirts Ozoliņš

2.Guļus uz muguras izmantojot dubultbumbas. Noguļas guļus uz muguras, balstās uz apakšdelmiem, kājas saliec ceļos, pēdas stabili, bumbu novieto jostas daļā, tā lai brīvā vieta būtu uz mugurkaulu. 1) Ar uzspiedienu virzās virzienā uz galvas daļu, cik tālu var un tad atpakaļ. 2) Pēc nepieciešamības sāpīgajā punktā veic ilgāku uzspiedienu vai izmanto citu pašmasāžas variantu.

3.Stāvus izmantojot bumbiņu. Nostājas ar muguru pret sienu, kājas gurnu platumā, pēdas stabili, bumbu novieto jostas daļā vienā pusē gar mugurkaulu. 1) Ar uzspiedienu virzienā uz galvas daļu, cik tālu var un tad atpakaļ. 2) Pēc nepieciešamības sāpīgajā punktā veic ilgāku uzspiedienu vai izmanto citu pašmasāžas variantu. Tad to pašu veic ar otru pusi.

4.Guļus uz muguras izmantojot bumbiņu. Noguļas uz muguras, balstās uz apakšdelmiem, kājas saliec ceļos, pēdas stabili, bumbu novieto jostas daļā vienā pusē gar mugurkaulu. 1) Ar uzspiedienu virzās uz galvas daļu, cik tālu var un tad atpakaļ. 2) Pēc nepieciešamības sāpīgajā punktā veic ilgāku uzspiedienu vai izmanto citu pašmasāžas variantu.

5.Stāvus izmantojot rulli. Nostājas ar muguru pret sienu, kājas gurnu platumā, pēdas stabili, rulli novieto jostas daļā vienā pusē gar mugurkaulu. 1) Ar uzspiedienu virzās uz galvas daļu, cik tālu var un tad atpakaļ. 2) Pēc nepieciešamības sāpīgajā punktā veic ilgāku uzspiedienu. Tad to pašu veic ar otru pusi.

6.Guļus uz muguras rulli. Noguļas guļus uz muguras, balstās uz apakšdelmiem, kājas saliec ceļos, pēdas stabili, rulli novieto jostas daļā vairāk vienā pusē gar mugurkaulu. 1) Ar uzspiedienu virzās uz galvas daļu, cik tālu var un tad atpakaļ. 2) Pēc nepieciešamības sāpīgajā punktā veic ilgāku uzspiedienu.

Foto: Ģirts Ozoliņš

Pašmasāža muguras augšējai daļai - var izmantot visus iepriekš minētos paņēmienus, kas aprakstīti pašmasāža apakšējai daļai tikai no augstākas muguras daļas, piemēram, krūšu daļas un uz augšu.

Var pielietot pie sāpēm, saspringuma, savilkumiem, trigerpunktiem u.c.

Sākums: Pašmasāža, izmantojot pašmasāžas ruļļus, plecu joslai

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais