Pašmasāža, izmantojot pašmasāžas ruļļus plecu joslai

© Foto: publicitātes

Šīs pašmasāžas tehnikas var veikt pie savilktas plecu joslas, saspringtiem pleciem, ja darba diena paiet asimetriski, ilgstošām piespiedu pozām, ierobežota kustību apjoma plecu joslā.

Plecu joslas atslābināšana var arī mazināt galvassāpes, ja tās izstarojas plecu joslas saspringuma dēļ, uzlabot kustību apjomu kakla, plecu joslā u.c.

Ar bumbiņu sēdus

Foto: publicitātes

Apsēdies stabili, novieto bumbiņu plecu joslā uz sāpīgā punkta izmantojot šķērsberzi (veic uzspiedienu un virza sāniski muskuļa šķiedrām), apļveida masāžu, saspiešanu (veic uzspiedienu sāpīgajā vietā, tad atslābina), saspiest un izstiept - šeit, veicot uzspiedienu labajā pusē, galvu virzi pie pretējā pleca uz kreiso pusi, tad otrādi, saspiest un pagriezt (veic uzspiedienu un bumbiņu pagriež uz vienu un otru pusi uzspiediena laikā), saspiest un sakratīt (veic uzspiedienu un ātru spiedienu un nelielu atslābināšanu), veic pašmasāžu.

Ar bumbiņu stāvus

Foto: Ģirts Ozoliņš

1) Nostājies pie sienas ar muguru, nedaudz sarotējot ar ķermeni uz to pusi, kur būs bumbiņa. Kājas gurnu platumā novieto bumbiņu plecu joslā uz sāpīgā punkta un veic uzspiedienu. Pēc iespējas var izmantot augstāk aprakstītos paņēmienus. 2) Nostājas ar labo sānu pie sienas, tuvākā kāja taisna, otra kāja saliekta priekšā, novieto bumbiņu plecu joslā un veic uzspiedienu un to notur.

Ar bumbiņu guļus uz muguras

Nogulies guļus uz muguras plecu joslā, kur ir diskomforta vieta, novieto bumbiņu 1) Turi uzspiedienu vairākas sekundes. 2) Veic uzspiedienu un galvas kustību pa labi/kreisi. 3) Veic uzspiedienu un galvas nelielu kustību uz augšu/leju.Tad atkārto ar otru pusi vai zonām kur ir sāpīgā vieta.

Lasi arī: Pašmasāža dažādām ķermeņa zonām, izmantojot speciālos ruļļus

Dzīvesstils

“Vai zināji, ka septembris ir ģimeņu maltīšu mēnesis, kas sniedz lielisku iespēju arī Latvijā iedibināt jaunu tradīciju tām ģimenēm, kas šo faktu nezināja, jo pirmsākumi meklējami ASV,” raksta extension.usu.edu.

Svarīgākais