Vīriešu veselībai kaitīgākās emocijas

© Foto: pixabay.com

Dažas emocijas, ko vīrieši izrāda pārmērīgi, var izraisīt dzimumorgānu slimības. Kas jāzina par prostatīta psihosomatiku. Konkrētas slimības aktivators var būt emocionāls faktors. Daudz kas ir atkarīgs no tā, kā cilvēks reaģē uz apkārtējo vidi, kā viņš spēj tikt galā ar stresu, panākumiem un neveiksmēm.

Kā emocijas var sagraut mūsu veselību un kāpēc svarīgs faktors ir arī vīrieša attieksme pret sievieti, raksta verywellmind.com.

Izklausās pēc pusmūža krīzes

Foto: pixabay.com

Prostata ražo sekrēciju, kas uztur spermas aktivitāti, šis orgāns ir tieši saistīts ar vairošanos, simbolizē vīrieša spēku un radīšanu. Ja vīrietim reiz neizdevās seksuālās attiecības un tā ir viņa galvenā doma, tad kādā brīdī tas sāk viņu iekšēji iznīcināt. Un visbiežāk vīriešiem tas izpaužas kā satraukums par potenci. Trauksme un stress negatīvi ietekmē prostatu.

Prostatīts var attīstīties, kad vīrietis zaudē pārliecību par savām spējām, rodas šaubas, nožēla par neizmantotajām iespējām. Iekšējās bailes vājina vīrišķību. Un tas izskatās pēc tās pašas “pusmūža krīzes”.

Prostatīta psihosomatiskie cēloņi:

  • problemātiskas attiecības ar pretējo dzimumu;
  • sarežģītas ģimenes attiecības;
  • ilgstoša seksuālā spriedze;
  • vainas apziņa;
  • vēlme kontrolēt visu savā dzīvē,
  • nespēja atpūsties.

Kad zēnam tika atņemta bērnība

Foto: pixabay.com

Ja runā par hronisku prostatītu vīrietim, tad slimības cēloņi var būt saistīti ar psiholoģiskām problēmām, kas nāk no bērnības.

Hronisks prostatīts ir vīrieša nepareizas attieksmes pret sevi un sievieti rezultāts. Dominējošā māte, kas neprot izrādīt mīlestību un pieķeršanos, “ceļ” bērnu, pastāvīgi uzmācas un izdara spiedienu uz viņu, liekot maigajai un vājajai būtnei būt par kaut ko tādu, kas viņš nav.

Pēc būtības puisim tiek atņemta bērnība, drošības sajūta, veidojas brūce. Un, ja zēns reiz saskāries ar šādu attieksmi pret sevi, tad jau pieaugušā vecumā šī brūce sāpēs un asiņos.

Prostatīts vīrietim norāda, ka ir jāpārskata viņa negatīvā attieksme pret cilvēkiem, notikumiem, situācijām un jānoskaņojas pozitīvai dzīves uztverei.

Ļaujiet pārmaiņām savā dzīvē

Foto: pixabay.com

Mēs paši piesaistām pasākumus, tikšanās un iepazīšanos ar savu iekšējo stāvokli, lai gūtu dzīves mācību un gūtu pieredzi. Atstājiet pagātnes nastu, viegli un ar prieku ielaidiet pārmaiņas savā dzīvē. Iemācieties baudīt dzīvi jebkurā vecumā. Vīriešiem, kuri uzskata, ka dzīve beidzas ar novecošanu, vairumā gadījumu ir problēmas ar prostatu.

Urologi min piemērus par diviem tradicionāliem vīriešiem, kuri kādā brīdī paliek bez darba - dažādu iemeslu dēļ. Cilvēks izmanto šo iespēju, lai atrastu citu darbu augstākā līmenī. Un otrs sāk uztraukties, pretoties, turēties pie savas iepriekšējās vietas.

"Tas ir pēdējais, kas sevī sāk uzkrāt negatīvismu," atzīst ārsti. "Un tad negatīvo emociju receklis izraisa slimības." Patiesībā prostata simbolizē radošumu. Ja cilvēks apzinās savu spēju radīt neatkarīgi no vecuma, viņš vecumdienas sagaidīs enerģisks un vesels.

Emocijas, kas nogalina vīriešu veselību

Foto: pixabay.com

Ārsts ir pārliecināts, ka viņa attieksme pret sievietēm var pateikt, kāda būs vīrieša veselība. Pieņemt sievieti tādu, kāda viņa ir, ar viņas dzīves uztveri, atšķirīgu domāšanu, atšķirīgu emocionalitāti. Nav nepieciešams dusmoties uz sievieti, jo viņa ir citādāka, nevis tāda, kādu tu iedomājies. Ja izjūtat šādas negatīvas emocijas pret sievietēm, tad jūsu prostatas dziedzeris cieš no:

  • nosodījuma,
  • kairinājuma,
  • aizvainojuma,
  • dusmām,
  • naida,
  • atriebības pret pretējo dzimumu.
"Šī negatīvā attieksme noved pie dzimumorgānu slimībām, iznīcina dvēseli un ķermeni," saka urologs.

Mīlestība dara brīnumus

Foto: pixabay.com

Beznosacījumu mīlestība, tas ir, mīlestība bez nosacījumiem, dara brīnumus. Tostarp atveseļošanās brīnumus. Tā darbojas mūsu organisms. Vīriešiem ir vajadzīga mīlestība. Liela, visaptveroša, aizsargājoša. Tas nenozīmē, ka viņš uzreiz kļūs vājš. Ar patiesu sieviešu mīlestību vīrietis iegūst spēku un veselību.

Ja vēlies būt vesels, vispirms iemācies būt laimīgs. Nav jēgas apvainoties, ienīst, dusmoties. Negatīvās emocijas iznīcina jūsu dvēseli un ķermeni, tās nevar palīdzēt. Ja vēlies būt vesels un laimīgs, izvēlies pozitīvas emocijas: prieku, cieņu, draudzīgumu, žēlsirdību, cēlumu, maigumu.

Kāds ir psihosomatisko slimību “Čikāgas septītnieks”?

Foto: depositphotos.com

Sarakstā iekļauta bronhiālā astma, neirodermīts (atopiskais dermatīts), hipertensija, kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas peptiska čūla, tirotoksikoze (vairogdziedzera hiperfunkcija), reimatoīdais artrīts un čūlainais kolīts. Sarakstā ir arī migrēna, psoriāze, 2. tipa cukura diabēts, koronārā sirds slimība, neauglība un alerģisks rinīts. Šos un daudzus citus traucējumus arī ir iemesls uzskatīt par psihosomatiskiem.

Dzīvesstils

Septembra otrā puse šogad solās būt īpaši intensīva, jo notiek trīs nozīmīgi planetārie notikumi, kas ietekmēs mūs un mūsu planētu. 18.septembrī plkst.05:36 iestāsies super pilnmēness Zivju zīmē kulminācija, kā arī notiks daļējs Mēness aptumsums, savukārt 22.septembrī plkst.15:44 notiks rudens ekvinokcija. 

Svarīgākais