Vai dzert proteīna kokteili ir laba ideja brokastīs?

© Foto: Pexels.com

Mūsdienās sabiedrība dalās uz pusēm. Vieni ir tie, kas nespēj no mājas iziet ārā, ja nav kārtīgi paēduši brokastis, un ir tādi, kuriem viena maizīte brokastīs liekas par daudz un par neiespējamu.

Taču svarīgi ir atcerēties, ka brokastis aizvien ir svarīgākā dienas ēdienreize un to nedrīkst izlaist, jo brokastis sniedz enerģiju visai dienai un ļaus kuņģim neciest.

Iespējams vienkāršākā brokastu izvēle

Foto: Pexels.com

“Proteīna kokteiļi var būt vienkārša brokastu izvēle tiem indivīdiem, kam no rīta allaž trūkst laika,” secina healthline.com.

Turklāt proteīna kokteiļi ir ātri pagatavojami, pārnēsājami un barojoši. Tie ir daudzpusīgi, un tos var pielāgot gaumei un vēlmēm.

Tāpat proteīna kokteiļi var uzlabot treniņu rutīnu un palīdzēt paātrināt svara zudumu.

Ieguvumi un plusi

Foto: Pexels.com

Olbaltumvielu kokteiļa dzeršana brokastīs var sniegt vairākus iespējamos ieguvumus.

Olbaltumvielu kokteiļi var būt ātra un ērta alternatīva citiem brokastu ēdieniem. Atkarībā no izmantotajām sastāvdaļām tās parasti nav jāsagatavo vai nav nemaz, kas var ietaupīt laiku un enerģiju pirmkārt no rīta.

Turklāt jūs pat varat sadalīt un sagatavot sastāvdaļas jau iepriekš, lai tās varētu viegli iemest blenderī, kad esat gatavs sākt savu rīta cēlienu.

Foto: Pexels.com

Proteīna kokteiļi ir arī pārnēsājami, tāpēc tie ir labs risinājums, ja no rīta jums trūkst laika un ir vajadzīgas brokastis, kuras varat paņemt līdzi ceļā, piemēram, dodoties uz darbu ar automašīnu un sēžot sastrēgumā.

Saglabā sāta sajūtu

Foto: Pexels.com

Brokastu baudīšana ar augstu olbaltumvielu saturu ir lieliska stratēģija tiem, kas vēlas mazināt tieksmi un veicināt sāta sajūtu starp ēdienreizēm.

Olbaltumvielu kokteiļi var būt arī vienkāršs veids, kā ikdienas uzturā iekļaut papildu vitamīnus un minerālvielas.

Dārzeņi, piemēram, spināti, lapu kāposti, cukini un bietes, ir bagāti ar uzturvielām, un tos var viegli sajaukt olbaltumvielu kokteilī.

Augļos, piemēram, zemenēs, mellenēs, banānos un kivi, ir arī daudz šķiedrvielu, antioksidantu, vitamīnu un minerālvielu, un tie var palīdzēt uzlabot jūsu kokteiļa garšu.

Citas barojošas sastāvdaļas, ko var pievienot proteīna kokteilim, ir:

Foto: Pexels.com

  • rieksti;
  • sēklas;
  • jogurts;
  • piens;
  • garšaugi;
  • garšvielas.

Olbaltumvielas var arī uzlabot cukura līmeni asinīs, kas var palīdzēt samazināt zema cukura līmeņa asinīs simptomus, tostarp izsalkumu.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais