Veido jaunus veselīgus ieradumus

© Foto: pixabay.com

Dzeriet vairāk ūdens, vingrojiet, ēdiet pareizi – šos veselīga dzīvesveida ieteikumus dzird katrs cilvēks. Bet kādus citus veselīgus ieradumus jūs varat ieviest savā dzīvē?

Dodiet sev laiku pielāgoties, un tie kļūs par normu. Sāciet tūlīt! Lai novērstu tūsku, kas dažkārt notiek karstumā, veic vienkāršus vingrinājumus.

Tarakāns

Labāk to vienreiz redzēt! Diezgan smieklīgs, bet ļoti efektīvs vingrinājums. Apguļas uz līdzenas virsmas uz muguras. Paceļ rokas un kājas uz augšu un nedaudz saliec ceļus. Sāk tos gaisā kratīt. Kustību atkārto vienu minūti.

Limfodrenāžas palēcieni

Foto: pixabay.com

Novietojiet kājas tuvu viena otrai, nevis plecu platumā. Nedaudz saliec ceļus labākai triecienu absorbcijai un lec tā, lai galvenā slodze būtu uz papēdi. Vingrinājumu veic vienu minūti.

Svara pārnešana

Stāv taisni un izstiep rokas taisni gar ķermeni. Kājas paralēli viena otrai. Ceļamies uz pirkstiem un paliekam šajā pozīcijā sekundi. Atgriežamies sākuma stāvoklī un lēnām pārnesam svaru uz papēžiem. Elpo vienmērīgi un mierīgi. Atkārto 20 reizes.

Lai ātri nomierinātu un stabilizētu savu stāvokli, izmanto divus vienkāršus paņēmienus.

Ieelposim!

Foto: depositphotos.com

Ievilksim elpu. Skaitam līdz četri un ar pirkstu aizveram labo nāsi. Izelpo caur kreiso nāsi arī četrās daļās. Tad aizver kreiso nāsi, aizturam elpu četras sekundes, pēc tam izelpojam caur labo nāsi, arī četras reizes. Un tā 20 reizes.

Izķepurojamies!

Foto: pixabay.com

Ja pārņem uzmācīga ideja, jāveic 15-30-40 dziļi pietupieni. Un voila - stulbas domas pamet gudro galvu, un sēžas muskulis uzņem visas domas.

Viegls ēdiens

Foto: pixabay.com

Minimāls ogļhidrātu daudzums. Daudz dārzeņu, garšaugu, augļu. Proteīnus galvenokārt iegūstam no sēnēm, zivīm un jūras veltēm. Pērkam saldējumu un sorbetus ar vienkāršām sastāvdaļām, kur nav nekā lieka, vai arī saldējam paši: sajaucam banānu, kokosriekstu pienu, ogas un dateles līdz biezenim, aromātisko maisījumu lej veidnēs un liek saldētavā.

Dzeršanas režīms

Foto: pixabay.com

Pilnībā izslēdz kompotus, sulas un augļu dzērienus. Pārsvarā cenšamies dzert ūdeni. Daudz! Lai rīts sākas ar glāzi silta ūdens, un tad vajag izdzert tikpat daudz pirms katras ēdienreizes. Apetīte samazinās un gremošanas sistēma pamostas. Un pats galvenais, pārēšanās ar šo režīmu ir praktiski izslēgta. Jāsāk ēst ne agrāk kā piecas minūtes pēc glāzes ūdens.

Bet brokastu, pusdienu un vakariņu laikā jāatsakās no šķidrumiem. Tādā veidā organismā tiek aizturēts mazāk liekā šķidruma. Ūdens atsevišķi, ēdiens atsevišķi. Tikai ievērojot pareizu dzeršanas režīmu, var pazaudēt liekos kilogramus.

Diētas grafiks un līdzsvars

Foto: pixabay.com

Lai iedarbinātu vielmaiņu, pirmo 40 minūšu laikā tūlīt pēc pamošanās jāēd kaut kas veselīgs. Tie varētu būt augļi, jogurts, pāris žāvētu plūmju gabaliņi un dažas siera šķēles. Un pēc pāris stundām var sākt veselīgas brokastis. Ja vēlaties sevi palutināt ar kādu desertu, dariet to dienas pirmajā pusē.

Vakara noteikumi

Neēst četras stundas pirms gulētiešanas. Un, ja būs kārtīgas pusdienas, varētu izlaist vakariņas vispār. Bet to neiesaka darīt biežāk kā divas reizes nedēļā.

Dzīvesstils

“Vai zināji, ka septembris ir ģimeņu maltīšu mēnesis, kas sniedz lielisku iespēju arī Latvijā iedibināt jaunu tradīciju tām ģimenēm, kas šo faktu nezināja, jo pirmsākumi meklējami ASV,” raksta extension.usu.edu.

Svarīgākais