Lietas, kas jādara katru dienu pēc astoņiem vakarā

© Foto: depositphotos.com

Veselībai, pašsajūtai un pacilātam garastāvoklim ir svarīgi ne tikai rīta, bet arī vakara paradumi. Šeit ir pieci no tiem, ko ir vērts ņemt vērā. Tas, ko darāt regulāri vakarā, var noteikt toni nākamajai dienai.

Un jums ir tiesības izveidot sev labāku, veselīgāku un pārtikušu dzīvi. Kam jākļūst par ieradumu vakaros, lai katrs jauns rīts būtu labāks par iepriekšējo? Tas nozīmē vairāk nekā tikai zobu tīrīšana un duša.

1.Atskatieties atpakaļ

Vakarā atrodi laiku, lai pārdomātu, kā pagāja tava diena, analizēt, kas bija veiksmīgs, sasniegts un kas varēja būt labāks, un vienkārši uzslavēt sevi par mazām, bet svarīgām izmaiņām un sasniegumiem. Šis īsais vingrinājums palīdzēs labāk izprast sevi, savas jūtas un emocijas, kā arī atbrīvoties no satraukuma un negatīvām domām, kas var traucēt miegu.

2.Nolieciet tālruni

Foto: pixabay.com

Pastāvīgā viedtālruņa pieejamība var piespiest mūs palikt tiešsaistē līdz vēlam vakaram un novērst uzmanību, sūtot īsziņas, lasot ziņas un skatoties videoklipus. Tāpēc vismaz stundu pirms gulētiešanas izslēdziet tālruni vai ieslēdziet to lidmašīnas režīmā, lai dotu smadzenēm iespēju sagatavoties gaidāmajam atpūtas periodam.

Stundu pirms gulētiešanas ir svarīgi nolikt malā visus iespējamos zilos ekrānus: neskatieties televizoru, nesēdiet pie datora vai planšetdatora. To zilā gaisma ietekmē miega hormona melatonīna veidošanos un izjauc miega un nomoda ciklu. Vakarā ir labi lasīt, klausīties mūziku, tērzēt ar mīļajiem vai vienkārši padomāt par kaut ko labu.

3.Plānojiet nākamo dienu

Foto: pixabay.com

Izmantojiet savu vakara laiku, lai plānotu savu nākamo dienu. Izvēlies, ko ģērbsi rīt, padomā, kas tev noteikti būs jādara: kur doties, ko pirkt utt. Varat pat izveidot īsu svarīgu uzdevumu sarakstu. Lielisks ieradums ir vakarā pierakstīt savas domas un plānus - tas palīdzēs nomierināt prātu un ātri aizmigt.

4.Veiciet elpošanas vingrinājumus

Tikai dažas minūtes pirms gulētiešanas pavadīt laiku elpošanas praksē ir lielisks ieradums. Ja esat nemierīgs, apzināta elpošana un tās kontrole jūs nomierinās. Ja ir grūti aizmigt, elpošanas vingrinājumi palīdzēs iemigt kvalitatīvā, mierīgā miegā. Piemēram, tehnika “4-7-11” darbojas lieliski - dziļi ieelpojiet, lai aizskaitītu līdz četri, un izelpojiet, lai aizskaitītu līdz septiņi. Atkārtojiet šo vingrinājumu, līdz ir pagājušas vienpadsmit minūtes.

5.Veltiet laiku sev

Foto: pixabay.com

Iekrist gultā no noguruma, kad mājas darbus esi pabeidzis tikai līdz pusnaktij un iegrimt smagā miegā ir slikts ieradums. Vakarā atrodiet vismaz dažas minūtes sev - ieejiet siltā vannā, iedzeriet relaksējošu tēju, izlasiet vismaz dažas interesantas grāmatas lappuses. Tas atbrīvos no dienas stresa un sagatavos ķermeni atpūtai.

Iekļaujot šos piecus ieradumus savā vakara rutīnā, jūs drīz kļūsit laimīgāks, mierīgāks, mazāk stresains un līdzsvarotāks. Un labs miegs dos enerģijas un spēka lādiņu, kas noteikti uzlabos pašsajūtu, raksta Focus.de.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais