Motivācijas trūkums un tās atgūšana

© Foto: Pexels.com

“Teiciens: “Sākt ir visgrūtākais!” pastāv pamatota iemesla dēļ. Jebkura uzdevuma sākšanai var būt nepieciešama daudz lielāka motivācija nekā uzdevuma turpināšanai, kad ir nepieciešamais impulss un koncentrēšanās spējas,” raksta healthline.com.

Ja dienas gaitā jūtat motivācijas trūkumu pat visvienkāršākajās lietās, piemēram, e-pasta nosūtīšana vai kādas ieplānota tikšanās apmeklēšana, paveikt cerēto var būt izaicinoši.

Par laimi, ir dažas nianses, ko varat darīt, lai atgūtu motivāciju, kad neko negribās. Nākamreiz, kad jums radīsies grūtības tikt galā ar savu uzdevumu sarakstu vai ikdienas pienākumiem darbā, kā arī mājās, izmēģiniet kādu no šīm metodēm, lai atkal atgūtu motivāciju.

Plānojiet savu dienu

Foto: Pexels.com

Ja uzdevumi jūs nomāc bez jebkādas struktūras, tas var šķist satraucoši un tikai pastiprinās bažas.

Strukturējiet savus darbus, kā vēlaties, bet norādiet noteiktas dienas stundas konkrētiem uzdevumiem. Disciplīna tikai palīdzēs atgūt motivāciju. Tas pats ar jautājumu: “Kāpēc es to daru?” Kāda ir alga? Apzinieties savu “kāpēc”.

Izveidojot ceļvedi savai dienai, uzdevumi būs daudz vieglāk pārvaldāmi.

Tāpat varat darbus izplānot, izmantojot tālrunī esošo kalendāru ar brīdinājumiem, kas atgādinās, kad apstājaties pie iesāktā un pāriet uz uzdevumu, kas tajā brīdī ir svarīgākais.

Sadaliet pienākumus mazos soļos

Foto: Pexels.com

Veidojot sarakstus, sadaliet katru uzdevumu mazos, šķietami vairāk izpildāmos uzdevumos. Tas palīdzēs redzēt gaismu tuneļa galā.

Tāpat var palīdzēt ķeksīša vilkšana darba sarakstā vai izsvītrošana. Redzēt pienākumus konkrētai dienai, pēc tam no tiem tikt vaļā, tā būs īsta uzvaras garša.

Turklāt, ja ir ātras, mazas lietas, ko varat paveikt, to visu ir vieglāk motivēt neatkarīgi no tā, cik maz domājat, ka spējat paveikt.

Pārskatiet izdarīto

Foto: Pexels.com

Ir viegli nepamanīt, cik daudz esat paveicis. Atvēlot laiku, lai pārskatītu visas lietas, kuras tajā dienā vai nedēļā jau esat paveicis, varat gūt lielu atvieglojuma sajūtu un pat motivāciju turpināt iesākto.

Zinot, cik spējīgs esat, rodas sajūta, ka varat pieņemt lietas, kas iepriekš varēja šķist biedējošas vai neiespējamas. Tieši tad darbi sāks ritēt savu gaitu raitākiem soļiem. Un motivācija vairs nebūs jāmeklē.

Apbalvojiet sevi ar pauzi

Foto: Pexels.com

Veiciet dažus vingrojumus pie sava rakstāmgalda, kā arī obligāti iedzeriet ūdeni un atpūtiniet acis no slodzes.

Dodiet sev piecas minūtes brīvas no darba, lai uz mirkli apstātos.

Ir pierādīts, ka tikai piecu minūšu pauze no tā, ko darāt, var palīdzēt pārorientēties, kad darbā ir kādas grūtības.

Atvēliet savā dienā vairākus īsus pārtraukumus, lai atgūtu spēkus. Tas ļaus produktīvi atgriezties pie iecerētā uzdevuma un tikt uz priekšu. Strādājiet līdzsvaroti.

Lasi arī: Uzzini, kuras smaržas nomierina

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?