Šie ieradumi var sabojāt redzi

© Foto: depositphotos.com

Mēs runājam par biežākajiem redzes traucējumu cēloņiem. Acis ir orgāns, kas palīdz cilvēkiem uzzināt daudz ko jaunu un redzēt visu apkārtējo skaistumu.

Šķiet, ka visi to zina, taču bieži vien cilvēki neiedomājas, ka pat nelieli ieradumi var sabojāt redzi. Un bez labas redzes dzīve kļūst mazāk gaiša.

1.Ilga laika pavadīšana aiz datora vai viedtālruņa ekrāna

Foto: pixabay.com

Ja skatāties uz ekrānu ilgu laiku bez pārtraukuma, redze pasliktināsies. Kad acs skatās uz ekrānu, tā kļūst ļoti saspringta un pārstāj samitrināties. Šādi parādās sausas acs sindroms. Ieteicams ierobežot sīkrīku lietošanas laiku. Ja tas ir nepieciešams darbam, ir jāveic pārtraukumi, lai acis varētu atpūsties. Lai saglabātu labu redzi, strādājot pie datora, ir jāveic acu vingrinājumi.

2.Nepareiza kontaktlēcu lietošana

Foto: pixabay.com

Kontaktlēcu nēsāšana ir bīstama, jo var iegūt infekciju acīs. Piemēram, ja uzliek lēcas ar netīrām rokām, acīs var iekļūt infekcija. Ja bieži lieto kontaktlēcas, tas var slikti ietekmēt acis.

Tāpēc jums ir stingri jāievēro lēcu lietošanas un uzglabāšanas noteikumi. Nevajag lietot vienu un to pašu šķīdumu vairāk nekā vienu reizi, lēcas nevar valkāt ilgāk nekā nepieciešams, tās naktī ir jāizņem.

Iesaka izņemt lēcas pirms došanās dušā, baseinā, pirtī vai peldoties jūrā. Baktērijas un netīrumi var palikt uz lēcām un izraisīt iekaisumu.

3.Nekvalitatīvu saulesbriļļu nēsāšana

Foto: pixabay.com

Daudzi cilvēki domā, ka saulesbrilles ir paredzētas tikai skaistumam. Bet tās arī aizsargā acis no ultravioletā starojuma. Šī gaisma var sabojāt tīkleni un izraisīt kataraktu. Brilles jānēsā saulainā laikā, pludmalē un braucot ar automašīnu.

Izvēlieties brilles nevis pēc zīmola un rāmja, bet gan pēc ultravioletās gaismas filtru klātbūtnes. Tas ir vienīgais veids, kā aizsargāt acis no kaitīga saules starojuma.

4.Higiēnas noteikumu ignorēšana

Foto: pixabay.com

Neberziet acis ar netīrām rokām. Netīrumi un baktērijas var pārvietoties no acs ārpuses uz iekšpusi un izraisīt iekaisumu. Pirms gulētiešanas nomazgājiet kosmētiku. Ja atstājat to uz acīm, skropstu tušas daļiņas var iekļūt acs iekšpusē un izraisīt kairinājumu vai iekaisumu.

Jāievēro kosmētikas kvalitāte un derīguma termiņš. Slikta kosmētika var kaitēt acīm.

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais