Kā apturēt matu lūšanu

© Foto: Pexels.com

Skaistus un veselīgus matus vēlas visi, bet kā pie tiem tikt? Tās ir cītīgas rūpes un zināšanas. Lasiet tālāk un uzziniet, kas var izraisīt jūsu matu lūšanu un kā to apturēt.

Matu lūšanas cēloņi

Matu lūšanai ir daudz dažādu iemeslu. Veselīgi mati ir atkarīgi no iekšējās kutikulas ar pārklājošām zvīņām, kas satur matu šķipsnas kopā.

Kad šīs zvīņas sadalās, mati var izžūt un galu galā atdalīties, izraisot bojājumus. Tas izraisa lūzumu, kā arī citus simptomus, piemēram, čokurošanos un sausumu.

Stress

Foto: Pexels.com

21.gadsimtā stress ir populārākais iemesls, kas izraisa matu lūšanu un veselību kopumā. Stress darbā, stress mājās, stress vidē, kurā mēdzat uzturēties dažādās kompānijās, nelabvēlīgi var ietekmēt jūsu matu stāvokli. Mati, kas atrodas augšanas cikla vidū, var nolūzt. Tāpat pamanīsiet arī veco matu izkrišanu.

Tiekot vaļā no stresa, mati var kļūt veselīgāki. Tikt vaļā no stresa var mainot savu dzīvesveidu un kompānijas, kurās uzturaties.

Sausums

Foto: Pexels.com

Sausi mati var būt viens no bojājumu un lūšanas priekštečiem.

Sausumu var izraisīt dažādi faktori, tostarp sauss laiks, zems mitrums un pārāk liels karstums. Mazgājot matus, noteikti izmantojiet siltu, nevis karstu ūdeni — tas var izraisīt turpmāku žāvēšanu.

Pievērsiet uzmanību, ar kādiem līdzekļiem kopjat savus matus, kādos grādos taisnojiet matus.

Ja jūsu matu gali ir sausi, apsveriet iespēju koncentrēt šampūnu tikai uz galvas ādu. Lietojiet kondicionieri. Apsveriet iespēju izmēģināt matu masku matu vidū un galos.

Turklāt ir svarīgi arī aizsargāt matus pirms karsēšanas. Izmantojiet karstumizturīgu aerosolu, lai samazinātu bojājumus.

Nepareiza žāvēšana

Foto: Pexels.com

Izkāpjot no dušas vai vannas, tā ir dabiska reakcija uz ādas un matu ierīvēšanu ar dvieli. Tomēr šī berzes kustība faktiski bojā matus, kad tie ir visneaizsargātākie (pēc tam, kad tie ir slapji).

Tā vietā, lai berzētu ūdeni no matiem, noslaukiet ap matiem ar absorbējošu dvieli. Varat arī atstāt matos dvieli kā pagaidu līdzekli, lai uzsūktu lieko ūdeni.

Nepareiza ķemmēšana

Iespējams, esat dzirdējuši, ka matu ķemmēšana vairāk par trīs reizēm dienā nāk par labu jūsu matiem, taču pētījumi liecina, ka tas ir vienkārši mīts. Tikai tad, kad veidojiet matus, tikai ķemmējiet.

Noteikti izmantojiet arī ķemmi ar platiem zobiem, lai novērstu lūzumu.

Matu apgriešana

Foto: Pexels.com

Var šķist, ka matu griešana var matus tikai sabojāt. Ironiski, bet matu griezumi var tikai palīdzēt saglabāt jūsu matus veselīgus un bez šķeltiem galiem.

Jūs varat domāt par matu apgriešanu tāpat kā ādas lobīšanos — abos gadījumos, iespējams, būs jānoņem dažas vecās šūnas, lai palīdzētu augt jaunām.

Ja jums ir sadalīti galiņi, šī kutikulas šķelšanās var pārvietoties uz augšu pārējā jūsu matu garumā un, iespējams, izraisīt lūšanu.

Apmeklējiet savu frizieri apmēram ik pēc astoņām nedēļām atkarībā no jūsu matu garuma un struktūras. Pat ja jūs izaudzējat matus, bojāto matu galu apgriešana var novērst turpmāku lūšanu.

Vai ar diētas palīdzību var uzlabot matu augšanu, lasiet šeit.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais