Kā medus var palīdzēt ādai

© Foto: Pexels.com

Medu bieži izmanto ārstniecībā, bet kā ar skaistumkopšanu? «Neapstrādāts medus dos labvēlīgu ietekmi, ja to uzklāj uz ādas.

Medus var samazināt baktērijas, veicinot pīlingu un paātrinot dzīšanas procesu,» raksta «healthline.com».

Kā rodas medus?

Foto: Pexels.com

Dabiskajā veidā medus rodas fermentu aktivitātes, augu vielām un dzīvām baktērijām, kas kopā veido spēcīgu vielu ar simtiem praktisku pielietojumu.

Unikālais medus radīšanas process padara to īpaši vērtīgu kosmētikā, piemēram, pūtīšu likvidēšanai, rētu dziedēšanai un ādas toņa izlīdzināšanai.

Neapstrādātam, nepasterizētam medum ir vislielākais potenciāls, to lokāli lietojot uz ādas. Kā medu uzklāt uz sejas un palīdzēt ādai?

Medus lietošanas priekšrocības

Foto: Pexels.com

Neapstrādāts medus ir piepildīts ar komponentiem, kas labvēlīgi ietekmē ādu, īpaši, ja ir pūtītes vai autoimūnas ādas slimības, piemēram, ekzēma vai psoriāze. Neapstrādāts medus palīdz līdzsvarot baktērijas uz ādas, kas padara to par lielisku līdzekli pūtīšu ārstēšanai.

Medus paātrina ādas šūnu dzīšanas procesus. Ja uz sejas ir plankumi vai ekzēmas uzliesmojums, nepasterizēts medus var paātrināt dzīšanu un mazināt iekaisumu.

Manuka medus ir tik efektīvs brūču ātrai dzīšanai, ka tagad ārsti to izmanto klīnikās.

Neapstrādāts medus ir arī dabisks pīlings. Tas nozīmē, ka tā uzklāšana uz sejas noņem sausu, blāvu ādu un atklāj jaunas ādas šūnas.

Medus rētu balināšanai

Foto: Pexels.com

Medus palīdz ne tikai sejas ādai, bet arī ķermeņa dziedināšanas procesam, kas var palīdzēt izbalināt rētas. Var izmantot medu kā līdzekli rētu ārstēšanai, uzklājot to katru dienu vai katru otro dienu rētas vietā kā pastu, taču pirms tam ir jāpakonsultējas ar speciālistu.

Rezultātus var sasniegt arī tad, ja daļā no skaistumkopšanas rutīnas izmantosiet medus masku.

Atcerieties, ka tas, ko zinām par medus ārstnieciskajām spējām, joprojām attīstās.

Medus izmantošanas blakusparādības

Foto: pixabay.com

Arī medum var būt blakusparādības. Medus jālieto piesardzīgi, ja ir alerģija no:

  • ziedputekšņiem;
  • selerijas;
  • bitēm.

Vienmēr pārbaudiet jaunus produktus uz ādas nelielā vietā, kas ir minimāli redzama, lai noskaidrotu, vai nav alerģijas.

Pirms gulētiešanas sejas noteikti notīriet, jo medus, kas palicis uz sejas, var piesaistīt putekļus un citus gružus.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais