Japāņiem ir pienākums smieties - vismaz reizi dienā

© Foto: pixabay.com

Jamagatas prefektūras asambleja ir pieņēmusi rezolūciju, kas mudina iedzīvotājus smieties vismaz reizi dienā, ziņo The Asahi Shimbun, ziņo Tengri Life.

Japānas Liberāldemokrātiskās partijas ierosinātais dekrēts aicina iedzīvotājus "censties uzlabot fizisko un garīgo veselību ar smiekliem, piemēram, smejoties vismaz reizi dienā". Uzņēmumi tiek mudināti "radīt smieklu piepildītu darba vidi".

Taču ne visiem patīk šāds pienākums - daži asamblejas deputāti uzstājās pret to, atsaucoties uz cilvēktiesībām. "Nevar aizskart to cilvēku tiesības, kuriem slimības vai citu iemeslu dēļ ir grūti pasmieties," sacīja viens no deputātiem.

Foto: Pexels.com

"Smieties vai nesmieties ir viena no cilvēka pamattiesībām, ko garantē konstitūcija attiecībā uz domas un reliģijas brīvību, kā arī iekšējo brīvību," sacīja Japānas Komunistiskās partijas pārstāvis Toru Seki.

Iniciatīvas autori atsaucas uz Jamagatas universitātes pētījumu. Zinātnieki secinājuši, ka cilvēkiem, kuri smejas, bieži ir mazāks priekšlaicīgas nāves risks.

Asambleja katra mēneša astoto dienu pasludināja par "dienu, kurā prefektūras iedzīvotāji smejoties var uzlabot savu veselību".

Foto: pixabay.com

Jamagata nav pirmā Japānas prefektūra, kas pieņēmusi šādu lēmumu. Hokaido pasludināja 8. augustu par "smieklu dienu" saviem iedzīvotājiem, un Osakas prefektūra ieviesa programmas veselības veicināšanai caur smiekliem.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais