Vai vajadzētu seju mazgāt ar aukstu ūdeni?

© Foto: depositphotos.com

Sejas mazgāšana ar aukstu ūdeni uzlabo asinsriti, novērš pinnes un mazina iekaisumu. Auksts ūdens izskalo netīrumus no porām. Šādi rīkojoties, sejas āda atbrīvojas no netīrumiem, piemēram, baktērijām, atstājot ādu tīru un atsvaidzinātu, raksta healthline.com.

Lietas var kļūt sarežģītākas, ja neesat pārliecināts par to, cik reizes dienā vajadzētu mazgāt seju, kādus produktus lietot vai pat kādas temperatūras ūdeni lietot. Remdenu? Karstu? Aukstu?

Auksts vai karsts ūdens ir labāks ādai? Lasiet ekspertu padomus par sejas mazgāšanu.

Auksts ūdens un āda

Foto: pixabay.com

Mazgāšana ar aukstu ūdeni pozitīvi ietekmē ādu. Piemēram, pūtīšu novēršana ir viens no potenciālajiem ieguvumiem. Tas ir tāpēc, ka karsts ūdens noņem eļļas, kas var izraisīt pūtītes, saka Sofija Knapa, licencēta kosmetoloģe ādas kopšanas un kosmētikas līnijā Oxygenetix.

Rezultātā "tas var likt jūsu ādai eļļu ražot vēl vairāk." Šajā gadījumā auksts ūdens var lieliski regulēt eļļas līmeni.

Auksts ūdens var būt labāks arī noteiktiem ādas stāvokļiem, piemēram, rozacejai. Karstā ūdens dēļ asinsvadi paplašinās vairāk, padarot ādu sarkanāku.

Aukstā ūdens priekšrocības

Foto: pixabay.com

Auksts ūdens var būt īpaši noderīgs sausai vai ar pūtītēm pakļautai ādai, saka Knapa. "Ja jums ir hroniski sausa āda, karsts ūdens var samazināt sebuma līmeni (eļļas) un saasināt problēmu, tāpēc auksts ūdens ir laba alternatīva." Tas ir noderīgi ādai vairāku iemeslu dēļ, proti, samazina poras un attīra seju. Ieguvumus veselībai ir arī auksta duša, kas ir jebkura duša, kuras ūdens temperatūra ir zemāka par 21 °C.

Dažas aukstās dušas un jebkura veida hidroterapijas priekšrocības uzlabo asinsriti, palielina endorfīnu līmeni un paātrina vielmaiņu.

Aukstā ūdens trūkumi

Foto: pixabay.com

Aukstā ūdens lietošanai uz sejas ir daži trūkumi. "Tā kā auksts ūdens sašaurina poras, baktērijas un gruži var iesprūst un neizkļūt tik viegli, kā izmantojot siltu ūdeni," skaidro eksperte.

Viņa iesaka vispirms nomazgāt seju ar remdenu ūdeni, lai noņemtu jebkādus netīrumus un piesārņotājus, kas sakrājušies dienas laikā. "Pēc tam beidziet ar skalošanu aukstā ūdenī, lai sašaurinātu poras un veicinātu asinsriti veselīgam mirdzumam."

Auksts pret karstu

Joprojām nesaprotat to, kādu ūdens temperatūru lietot sejai? Šim aukstā ūdens plusu un mīnusu sadalījumam vajadzētu palīdzēt. Sejas mazgāšana ar aukstu ūdeni uzlabo asinsriti.

Saskaņā ar pētījumu, tas ir saistīts ar aukstuma iedarbību, kas nosūta asins plūsmu uz bojāto zonu. Savukārt pastiprināta asins plūsma nodrošina ādai labāku aizsardzību pret brīvajiem radikāļiem, piemēram, piesārņojumu, un var dot ādai veselīgāku mirdzumu.

Seja var nebūt tik tīra

Foto: pixabay.com

Tā kā liekās eļļas netiek izšķīdinātas aukstā ūdenī, seja nebūs tik tīra, kā varētu būt. Tas var izraisīt aizsprostotas poras un attīrīšanos. Anne Bīla, MD, MPH, ārste, ādas kopšanas eksperte un AbsoluteJOI Skincare izpilddirektore/dibinātāja, piebilst, ka daudzas ādas kopšanas līdzekļos esošās attīrošās sastāvdaļas ir paredzētas lietošanai ar remdenu ūdeni.

Kāpēc silts ūdens varētu būt vislabākais

"Silts ūdens padara jūsu poras mazākas, bet auksts ūdens samazina pietūkumu," saka Bīla. Amerikas Dermatoloģijas akadēmija iesaka mazgāt seju remdenā ūdenī. Tas ir ideāls vidusceļš visiem ādas tipiem, jo ​​Bīla skaidro, ka karstais ūdens atņem ādai aizsargājošās eļļas, kas palīdz noturēt mitrumu. Vēl viens ieguvums, mazgājot seju ar siltu ūdeni, ir tas, ka tas ļauj labāk uzsūkties ādas kopšanas līdzekļiem.

Ir svarīgi noteikt temperatūru un ievērot to. Bīla brīdina, ka jūs riskējat salauzt mazos zemādas kapilārus, ja pakļaujat ādu ekstremālām ūdens temperatūrām, piemēram, pārslēdzoties no karsta uz aukstu.

Cik bieži jāmazgā seja?

Foto: pixabay.com

Parasti seja jāmazgā divas reizes dienā - no rīta un vakarā. Pārāk daudz mazgāšanas sausina ādu un izraisa kairinājumu. "Mēs savācam satraucoši daudz baktēriju uz mūsu spilvendrānām, tāpēc ir svarīgi ātri no rīta notīrīt seju pirms uzklājat mitrinātāja," skaidro Knapa.

Šī dienas mazgāšana ir arī svarīga, jo tā palīdz mazināt pietūkumu, kas mums bieži rodas, kad mēs pamostamies, saka Bīla. Vakara mazgāšana ir būtiska, lai no ādas noņemtu jebkuru kosmētiku un netīrumus, kas ir savākti dienas laikā.

No rīta vai pirms gulētiešanas?

Īsā atbilde: abi. Atvēliet laiku pirms gulētiešanas un pēc pamošanās, lai nomazgātu seju.

Padomi, kā uzturēt seju tīru

Foto: pixabay.com

Esi uzmanīgs. Amerikas Dermatoloģijas akadēmija iesaka izmantot pirkstu galus, lai notīrītu seju un pēc tam nosusiniet to ar mīkstu dvieli.

Nomazgājiet sviedrus. Bīla saka, ka pēc jebkura treniņa ir jānomazgā seja, jo sviedri var aizsprostot poras.

Palieciet hidratēts. Uzturiet savu ādu hidratētu, patērējot pietiekami daudz ūdens dienā. Veselības eksperti iesaka astoņas glāzes dienā.

Izmantojiet produktus saprātīgi. Sastāvdaļas, ko vajadzētu meklēt sejas mazgāšanai, ir pilnībā atkarīgas no ādas tipa. Bīla skaidro, ka lielākā daļa tīrīšanas līdzekļu ar aktīvām sastāvdaļām nenosēžas uz sejas pietiekami ilgi, lai tie būtu pilnībā efektīvi. "Tā vietā labāk ir izmantot maigu tīrīšanas līdzekli uz ādas, pēc tam izmantojiet serumus un losjonus ar jums nepieciešamajām aktīvajām sastāvdaļām, piemēram, salicilskābi, glikolskābi, pienskābi, C vitamīnu un citām."

Ja vēlaties izmainīt savu ādas kopšanas rutīnu, mēģiniet nomazgāt seju aukstā ūdenī. Tam ir daudz priekšrocību, piemēram, sašaurinātas poras, pūtīšu profilakse un seja, kas izskatās možāka.

Tomēr lielākajai daļai ādas kopšanas vajag izmantot remdenu ūdeni. Varat arī runāt ar dermatologu vai citu ādas kopšanas speciālistu, lai noteiktu, kas vislabāk atbilst jūsu individuālajām ādas vajadzībām.

Kādus sejas losjonus un krēmus piedāvā "Dzintars", lasiet šeit.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais