Kā atbloķēt labākās seksuālas attiecības — vienatnē vai kopā ar partneriem

© Foto: pixabay.com

Sekss ir dabiska cilvēka vēlme. Daudzi cilvēki bauda fizisko tuvību un vēlas to vairāk. Sekss ar jauniem vai vairākiem partneriem, dažāda veida sekss, labāks sekss ar pašreizējo partneri — tie visi ir pilnīgi normāli mērķi. Tomēr dažreiz var šķist, ka par seksuālās dzīves uzlabošanu ir vieglāk domāt, nekā izdarīt.

Protams, var atrast daudz praktisku ceļvežu, kas piedāvā fiziskus padomus labākam seksam jebkura dzimuma vai anatomijas cilvēkiem. Bet labs sekss attiecas ne tikai uz ķermeni. Diezgan liela nozīme ir arī emocijām un noskaņojumam. Tāpat kā citi labsajūtas aspekti, laba seksuālā veselība ir atkarīga no prāta un ķermeņa savienojuma, raksta healthline.com.

Kāda ir īsā atbilde?

  • Prāta un ķermeņa mijiedarbība var būtiski ietekmēt emocionālo un fizisko veselību gan guļamistabā, gan ārpus tās.
  • Pozitīvas emocijas, piemēram, prieks, relaksācija un satraukums, palīdz vairot fizisko baudu un gandarījumu.
  • Tajā pašā laikā jūsu ķermenī var iestāties izklaidība, aizkaitināmība un stress, kas ietekmē spēju palikt klātesošam un pilnībā izbaudīt pieredzi.
  • Šīs ir labās ziņas par prāta un ķermeņa savienojumu: uzlabojumi vienā jomā bieži vien nodrošina līdzīgus uzlabojumus arī citā.
  • Citiem vārdiem sakot, paaugstināta emocionālā izpratne var tikai palīdzēt izbaudīt labāko seksu jūsu dzīvē. Šīs saiknes uzturēšana var prasīt nedaudz darba, taču šie padomi var palīdzēt sākt darbu.

Sāciet ar apzinātības attīstīšanu

Foto: pixabay.com

Robina Gārneta, psihoterapeite Longbīčā, Kalifornijā, kas specializējas seksa terapijā, apraksta apzinātību kā “pilnīgu iesaistīšanos kādā darbībā, pilnībā izdzīvojot mirkli ar fiziskām maņām, nevis domājošu prātu”.

Droši vien varat iedomāties, kā uzmanības trūkums var mazināt seksa pieredzi. Piemēram, jūs varētu mēģināt saglabāt koncentrēšanos, bet domas par vidusposmu, kas jums jāmācās, par trauku kaudzi izlietnē vai par to, cik agri no rīta jāceļas, nemitīgi ienāk prātā.

Šī sadrumstalotā apziņa ir neticami izplatīta, taču mācīšanās uzlabot novērošanas spējas citās dzīves jomās var palīdzēt to pārvarēt.

Dienas gaitā pievērsiet vairāk uzmanības savam ķermenim. Kā jūties vingrojot? Ēst brokastis? Uz darbu iet kājām? Kā veikt darbus?

Ievērojiet fiziskās un emocionālās sajūtas, kas rodas. Kad jūties labi? Ne tik labi? Ja domas sāk novirzīties no darbības, uzmanīgi atgrieziet tās pie tā, ko darāt.

Daudzi cilvēki uzskata, ka meditācija un joga atvieglo emociju saskaņošanu un praktizē apzinātību visas dienas garumā.

Ja ir grūtības paplašināt savu izpratni, varat izmēģināt šīs labsajūtas metodes. Var paiet zināms laiks, lai apgūtu apzinātību, bet paaugstināta pašapziņa, kas veidojas tā rezultātā, var veicināt ciešāku saikni seksa laikā.

Pievērsiet uzmanību savām vajadzībām

Foto: pixabay.com

Vispārīgi runājot, lielisks sekss nozīmē, ka ikviens iesaistītais kaut kādā līmenī apmierina savas vajadzības.

Ir labi, ja vēlaties izpatikt savam(-iem) partnerim(-iem), taču jums vajadzētu arī zināt, kas jums patīk un ko vēlaties no seksuālās saskarsmes.

Paliekot klāt seksuālās tikšanās laikā vienatnē, partnerattiecībās vai vairāku partneru laikā, varat pamanīt:

  • ar kāda veida pieskārienu jūties vislabāk,
  • kā jūsu ķermenis jūtas ik brīdi (ļaujiet sev kustēties dabiski),
  • trokšņi, ko jūs un jūsu partneris (-i) rada (nebaidieties trokšņot, pat ja esat viens pats!),
  • kā jūsu elpa un kustības paātrinās un palēninās (atrodiet laiku, lai izbaudītu sevi, nevis steigtos pretī kulminācijai, ja vien tas nav tas, kas jums patīk!).

Ja jūties labi, nekautrējies runāt. Diskusijas par to, kas jums patīk un ko vēlaties vairāk, var stiprināt saikni un radīt vēl labāku seksu.

Tas pats attiecas uz lietām, ko nemīlat. Piedalīšanās aktivitātēs, kas nepatīk, tikai partnera labā var izraisīt šķiršanos (vai bailes) seksa laikā.

Ņemiet vērā arī: labam seksam ne vienmēr ir nepieciešams partneris. Faktiski seksuālo interešu izpēte, izmantojot masturbāciju, var palīdzēt apmierināt savas vēlmes.

Komunicēt ar partneriem kļūst daudz vieglāk, ja precīzi zināt, kas patīk — ja izvēlaties dalīties ar partneri, tas ir. Solo sekss var būt tikpat apmierinošs!

Atcerieties, ka attiecību veselībai ir nozīme

Foto: pixabay.com

Pirmkārt varat nodarboties ar fantastisku seksu, neuzturot romantiskas attiecības.

(Tas nozīmē, ka, ja esat izmēģinājis seksuālu bezsaistību un uzskatāt, ka tās nedaudz pietrūkst, ir vērts padomāt, ka var būt nepieciešama lielāka emocionāla saikne.)

Tomēr, ja ir attiecības, vēlēsities ņemt vērā veidus, kā stress un konflikti var ietekmēt ne tikai individuālo labklājību, bet arī partneru mijiedarbību.

Bieži vien ir vieglāk atpazīt nopietnas problēmas, kas apdraud attiecības, taču var rasties arī mazākas bažas, kas vairo raizes un trauksmi.

Pat nelielas problēmas laika gaitā var radīt spriedzi un ietekmēt vispārējo emocionālo labsajūtu. Šie efekti var apgrūtināt saikni ar partneri un tuvības baudīšanu.

Ja jums ir grūtības sazināties ar savu partneri — fiziski vai emocionāli — pāru konsultācijas var piedāvāt drošu, bez spriedumiem brīvu vietu, lai izpētītu šo problēmu un strādātu pie veselīgas, produktīvas komunikācijas.

Klausieties savā ķermenī

Foto: pixabay.com

Uzbudināšana daudziem cilvēkiem prasa laiku un pūles. Dažas dienas jūs to vienkārši varat nejust (pilnīgi normāli, ja jūs domājat). Neatkarīgi no tā, iespējams, vēlēsities to turpināt.

Varbūt jums nav daudz iespēju nodarboties ar seksu un domājat, ka jums tas būtu jāizmanto pēc iespējas vairāk, vai varbūt nevēlaties pievilt savu partneri.

Tomēr paturiet prātā, ka ķermenis parasti zina, par ko ir runa.

Atcerieties, ka jūsu prāts un ķermenis strādā kopā, tāpēc piespiedu darbs, kad esat noguris, kaut kas sāp vai ir slikti, parasti nebeidzas labi.

Tā vietā, lai pilnībā sadarbotos ar savu partneri, varat novērst uzmanību, pamanīt fizisku diskomfortu vai īgnumu, ja jums pieskaras noteiktā veidā, vai jums var rasties grūtības uzturēt uzbudinājumu un gūt orgasmu.

Jūsu labie nodomi var pat izraisīt konfliktu, ja partneris pamana, ka neesat entuziasts.

Vienmēr ir labāk parunāties, nevis mēģināt uzspiest noskaņojumu, k0 nejūtat. Jūs joprojām varat izbaudīt sevi bez seksa.

Patiesībā Gārneta skaidro, ka neseksuālu darbību izvēle kopā varētu veicināt jēgpilnāku saikni, kas savukārt var uzlabot seksuālās attiecības.

Neaizmirstiet: seksuālais partneris, kurš nerespektē jūsu fiziskās vajadzības un jebkurā gadījumā cenšas piespiest nodarboties ar seksu, nav tāds, kuru vērts paturēt.

Runājiet ar seksa terapeitu

Foto: pixabay.com

Seksa terapija var izklausīties mazliet biedējoša, ja nezināt, ko sagaidīt, bet būtībā tā ir tikai sarunu terapija.

"Tas nodrošina iespēju atklāti apspriest bažas un iespējamos šķēršļus, lai jūs varētu labāk izprast savas vajadzības," saka Gārneta.

Gārneta skaidro, ka, lai gan jūsu seksa terapeits var ieteikt aktivitātes, ko varētu izmēģināt ārpus terapijas, vienam vai kopā ar partneri, seksa terapija pati par sevi neietver pieskārienus vai demonstrācijas.

Foto: pixabay.com

Jūsu galvenais mērķis seksa terapijā ir izpētīt visas problēmas, kas var ietekmēt jūsu seksuālo dzīvi, piemēram:

  • garīgās veselības simptomi un to cēloņi,
  • dzimuma disforija,
  • bažas par ķermeņa attēlu,
  • neadresēta seksuāla vardarbība,
  • antidepresantu vai citu medikamentu blakusparādības,
  • neārstētas veselības problēmas, kā dēļ var būt nepieciešama nosūtīšana pie veselības aprūpes sniedzēja.

Lai gan garīgās veselības simptomi var ietekmēt seksuālo vēlmi un radīt grūtības baudīt tuvību, ir arī otrādi.

Ja kāda iemesla dēļ intimitāte jums šķiet sarežģīta, domājot par seksu, jūs varat kļūt nemierīgs vai justies tik slikti, ka uzbudinājums izzūd. Tas var radīt nepatīkamu ciklu. Seksa priekšrocību neizmantošana var ne tikai vēl vairāk pasliktināt jūsu garastāvokli, bet arī var pamanīt spriedzi starp jums un partneri, ja nepaziņojat, ko jūtat.

Profesionālis var palīdzēt jums holistiski aplūkot izaicinājumus visās dzīves jomās, sākot no darba stresa un miega traucējumiem līdz normālām dzīves izmaiņām, un apsvērt, kā tie varētu atturēt jūs no pilnvērtīgākas seksuālās dzīves.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais