Kā veiksmīgi sasniegt 10 000 soļu savā ikdienas rutīnā?

© Foto: Pexels.com

Akcija “10 000 soļu dienā” ir pazīstama jau vairākās valstīs, arī Latvijā. Turklāt tās popularitāte pieaug straujiem soļiem, jo ietekme ir labvēlīga ne tikai uz aktīvāku dzīvesveidu, bet arī uz veselību. 

“Pārsteidzošākais ir tas, ka, lai dienā sasniegtu 10 000 soļu un vairāk, nav nepieciešama īpaša stratēģija. Vien daži vērtīgi padomi, kas var mainīt jūsu ikdienu uz visiem laikiem,” secina blac.media/health.

Pastaigu sanāksmes un citi randiņi

Foto: Pexels.com

Visbiežākais un ierastākais scenārijs pieaugušajiem ir darbs no plkst. 9 līdz plkst. 17. Turklāt darbs notiek sēdot pie datora. Taču iedomājieties vien, cik soļus varētu iegūt, piemēram, ja ierastās biroja sapulces pārvērstu par pastaigu sapulcēm. Tas ir viegli izdarāms.

Piemēram, tā vietā, lai ierastos tikšanās vietā ar kolēģi savā birojā, iesakiet pastaigāties pa savu darba ēku, kamēr jūs abi staigājat, runājat un prātojat idejas, ja ir nepieciešams klusums un ielas trokšņi var būt par skaļu. Šis padoms noderēs arī tad, kad nav nekas jāpieraksta uz datora.

Turklāt mūsdienās, 21. gadsimtā, visas sarunas var ierakstīt telefona diktofonā vai piezīmēs.

Arī pētījumi liecina, ka staigāšana palīdz uzlabot garīgās prasmes, kas pēc tam var palīdzēt jūsu idejām.

Tas pats par randiņiem. Esiet radoši! Satiecieties ar saviem draugiem un mīļajiem kādā parkā vai pusceļā uz mājām.

Taču, ja vēlaties atpūsties ar ēdieniem un dzērieniem, tad paņemiet līdzi piknika grozu un dodieties pie dabas. Pēc stundas pastaigas ēdiens būs tieši laikā!

TV un sociālo tīklu lāsts

Foto: Pexels.com

Pētījumi liecina, ka cilvēks pavada apmēram piecas stundas dienā, skatoties televizoru, bet sociālajos tīklos vēl vairāk laika. Padomājiet par to, cik soļus varētu veikt, ja skatīšanās laikā, piemēram, kustētos?

Turklāt ne velti ir cilvēki, kas sporto un dodas ik vakara pastaigā pa mežu, piemēram, ar austiņām ausīs, klausoties kādu podkāstu un interviju, vai uz trenažiera uzliekot telefonu, kur skatās kādu raidījumu, ko vēl nav paspēts redzēt, bet jau sen ir vēlmju sarakstā.

Esiet gudri ikdienas rutīnā

Foto: Pexels.com

Pasaule ir kļuvusi tik tehnoloģiski attīstīta, ka cilvēki mūsdienās ir diezgan slinki, pat nenojaušot, piemēram, kad mēs varam izvēlēties izmantot ikdienas ērtības, piemēram, eskalatorus un liftus, nevis kāpnes, kas ļautu jums dot priekšroku aktīvākam dzīvesveidam.

Arī fitnesa interesēs varat padarīt savu dzīvi mazāk ērtu (un līdz ar to aktīvāku), veicot vienkāršas lietas, piemēram, novietojot automašīnu nedaudz tālāk no veikala ieejas, nevis riņķojot pa laukumu 10 minūtes, meklējot ideālo vietu.

Ja ikdienā izmantojat sabiedrisko transportu, izkāpiet vienu pieturu pirms faktiskā galamērķa. Veicot tādas vienkāršas darbības, kā šī, varēsiet 10-15 minūtes nesteidzīgi iet, iegūstot papildus 2000 soļus.

Tas pats ir ar automašīnas patēriņu ikdienā. Kad pēdējo reizi devāties, piemēram, uz veikalu kājām? Te gan nav runa par lielajiem pirkumiem, kur mašīna ir palīdzība.

Došanās pēc kāda mazāka, bet svarīga pirkuma uz veikalu, vai pēc interneta sūtījuma izņemšanas no pakomāta, varat tikai iegūt vairāk soļus.

Vai arī, kad pēdējo reizi savam bērnudārzniekam pakaļ gājāt kājām? Plusi arī šeit ir vairāki. Turklāt pastaiga svaigā gaisā pirms gulētiešanas nāks tikai par labu, turklāt arī mazākajam.

Iesaistiet arī citus

Foto: Pexels.com

Kamēr pieliekat pūles, lai būtu aktīvāks, iegūstot ikdienā vairāk soļu, obligāti atrodiet laiku arī saviem mīļajiem.

Piemēram, varat doties ģimenes izbraucienā uz parku, zoodārzu vai kur citur, lai lieliski pavadītu laiku,vai arī varat ieplānot minigolfa randiņu ar savu partneri, nevis doties uz kino.

Lai izdodas aktīvāka un veselīgāka ikdiena! Lai izdodas sasniegt vismaz 10 000 soļu ikdienā!