Kā pareizi kopt ķermeņa ādu vasarā?

© Foto: publicitātes

Vasarā mūsu ķermeņa āda saskaras ar saules gaismu, to ietekmē karstais laiks un citi ārēji apstākļi. Kā šajā laikā pareizi parūpēties par ķermeņa ādu?

Ko iekļaut savā ādas kopšanas un lutināšanas rutīnā? Kā nodrošināt tai visas nepieciešamās vielas gan no ārpuses, gan no iekšienes? Uz šiem un citiem jautājumiem par ķermeņa ādas kopšanu atbildes sniedz BENU Aptiekas kosmētikas speciāliste Marina Kigitoviča.

Vasarā ir īpaši svarīgi parūpēties par savu ķermeņa ādu un reizēm to arī palutināt. Par sejas ādas kopšanu tiek runāts daudz, taču par ķermeņa ādas kopšanu nereti aizmirstam, ka arī tā ir pelnījusi tādu pašu uzmanību. Kopta, mirdzoša ķermeņa āda - tas ir iespējams, ja par to pareizi rūpējamies, saka kosmētikas speciāliste M. Kigitoviča. Vasarā ķermeņa ādai nepieciešama īpaša kopšana, kas pasargā no UV starojuma un augstas temperatūras iedarbības. Rūpēties par to ir tikpat svarīgi, kā rūpēties par savu sejas ādu. Lai arī parasti āda vasarā jūtas daudz labāk nekā ziemā, karstā gaisa ietekmē mitrums no ādas šūnām ātrāk iztvaiko, tādējādi āda kļūst dehidrēta. Tas izraisa sausuma un velkošas sajūtas pēc mazgāšanas, paaugstina ādas jutīguma un veicina sīku krunciņu parādīšanos.

Lai saglabātu ādas labsajūtu un mirdzumu, vasarā ieteicams izvēlēties kopjošu kosmētiku, kas palīdz uzturēt ādas mitruma līdzsvaru un aizsargā no vides negatīvās ietekmes. Tādēļ izvēlieties produktus, kas ir maigāki un vairāk mitrinoši, lai saglabātu ādas skaistumu un veselību.

Foto: publicitātes

5 soļi ķermeņa ādas kopšanai vasarā

1.Attīrīšana. Vasarā ir dažādi faktori, kas ietekmē mūsu ādu. Mitrā gaisa, svīšanas un UV starojuma dēļ, ādai nepieciešama rūpīga attīrīšana. Cik bieži attīrīšana jāveic - atkarīgs no katra individuālajiem ikdienas paradumiem un vēlmēm. Taču, veicot ādas attīrīšanu, ūdens temperatūra ieteicama ne augstāka par 37 grādiem. Tas tonizē ādu, atsvaidzina karstumā, aizsargā kolagēna un elastīna šķiedras.

Kādus līdzekļus izvēlēties ādas attīrīšanai? Tas ir gaumes jautājums, turklāt arī katram ādas tipam ieteicami dažādi līdzekļi. Tā, piemēram, sausai, jutīgai ādai ieteicami dušas krēmi vai eļļas - tām būs bagātīgāka konsistence. Savukārt taukainai, kombinētai ādai labāk patiks dušas želejas vai putas. Izvēloties produktu, ieteicams meklēt tādus, kuru sastāvā ir dabiskas izcelsmes augu eļļas - hohobas, kokosrieksu, mandeļu un citas. Šīs sastāvdaļas atjauno ādas mitruma līmeni, stiprina ādas aizsargbarjeru un sniedz tai tūlītēju komfortu.

2. Pīlings reizi nedēļā

Rūpēties par ādas izskatu un labsajūtu palīdzēs arī pīlings reizi nedēļā, taču ne biežāk, uzsver M. Kigitoviča. Pīlings palīdzēs attīrīt ādu no atmirušām šūnām un ādai uzreiz izskatīties gludākai. Tāpat tas uzlabo un izlīdzina ādas toni, kā arī palīdz kopšanas līdzekļiem dziļāk un efektīvāk iedarboties.

Kādus līdzekļus izvēlēties pīlingam? Izvēlieties savam ādas tipam piemērotu - normālai un kombinētai ādai piemēroti ir pīlinga produkti, kuru sastāvā ir sāls vai cukurs - tie parasti ir bagatināti ar eļļām, kuras sniedz ādai papildus kopšanu. Ja āda ir jutīga, ieteicams izvēlēties pīlingus ar mazāk abrazīvām daļiņām, piemēram, sasmalcinātām auzu daļiņām vai aprikožu kauliņu daļiņām. Kā alternatīva var kalpot pīlingi ar AHA vai glikolskābi. Tie lieliski noņem ādas atmirušās šūnas un attīra poras bez abrazīvām daļiņām. Tikai vienmēr jāatceras, ka pēc pīlinga lietošanas noteikti jālieto spēcīgāks SPF līdzeklis, jo āda būs jutīgāka pret UV stariem!

3. Mitrināšana

Lai nodrošinātu ādai aizsargbarjeru un normālu kolagēna ražošanu, svarīgs solis ādas kopšanas rutīnā ir mitrināšana! Vasarā ādai nepieciešama mitrināšana tāpat kā citā gadalaikā, tikai izvēlētā mitrinošā produkta tekstūrai jābūt vieglākai, piemēram, aerosoli, želejas, losjoni vai ķermeņa pieniņi. Saules iedarbība, smiltis un sāļš ūdens var ļoti izsausināt ādu. Lai atgrieztu ādai līdzsvaru, pēc dušas ieteicams uzklāt īpaši mitrinošu līdzekli. Savukārt pēc dienas, kas pavadīta saulē, ieteicams uzklāt speciālu pēcsauļošanās krēmu, tas nomierinās ādu, noņems apsārtumu, pabaros un atjaunos to. Arī mitrinošie līdzekļi jāizvēlas atbilstoši savam ādas tipam.

Foto: publicitātes

4.Aizsardzība no saules

Galvenais ādas kopšanas princips vasarā ir saules aizsargkrēmu lietošana. Saules stari veicina ādas novecošanos un pigmentu parādīšanos. Lai vasaras aktivitātes saulē neatstātu nepatīkamas sekas uz ādas, saules aizsargkrēms ir jāuzklāj katru reizi, dodoties ārā no mājām. Uzklājiet to uz visām zonām, kuras būs pakļautas saulei. Jāatceras, ka sauļošanās krēmus jāuzklāj 15 līdz 20 minūtes pirms došanās saulē un atkārtoti pēc vajadzības, kā arī vakarā sauļošanās līdzeklis noteikti jānomazgā no ādas, lai āda spētu veiksmīgāk atjaunoties. Izvēlies SPF piemērotu savam ādas tipam - jo gaišāka āda, jo mazāk melanīna tā ražo, līdz ar to lielāka iespēja iegūt saules apdegumus.

5. Atbalsts no iekšpuses

Ādas kopšana notiek ne tikai no ārpuses, bet arī no iekšpuses. Lai āda izskatītos un justos skaista un vesela, jārūpējas, lai organismā netrūkstu mikroelementu un vitamīnu - D, A, C, B grupas vitamīni un kolagēns atbalsta ādu, aizkavē tās novecošanos un atjauno elastību. Savukārt selēns, cinks un dzelzs parūpēsies, lai ādas tonis būtu veselīgs un starojošs! Svarīgi arī lietot pietiekami daudz ūdens - apmēram 1,5-2 litrus dienā. Atcerieties, ka uztura bagātinātāji neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu. Konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu par jums piemērotāko izvēli.

Izmēģini no BENU e-Aptiekas klāsta:

Foto: publicitātes

BIODERMA Atoderm Huile de douche dušas eļļa satur 33 % lipīdus papildinošu un mitrinošu vielu, intensīvi baro ādu, bioloģiski nostiprina ādas barjeru, veicina mitruma saglabāšanos ādā un mazina savilkuma sajūtu. Pateicoties sastāvā esošajam SKIN BARRIER THERAPY® patentētajam kompleksam, āda tiek pasargāta no baktērijām, kuras rada kairinājumu. Turklāt dabiskais, patentētais D.A.F. komplekss paaugstina ādas tolerances slieksni.

STENDERS greipfrūtu un cidoniju dušas krēms satur dabiskas izcelsmes sastāvdaļas, tostarp hidrolizētais kviešu proteīns, kas mīkstina ādu, palīdz tai saglabāt mitrumu, sniedzot gludas ādas sajūtu, kā arī vitamīniem bagātais cidonijas ekstrakts un greipfrūtu ēteriskā eļļa ķermeņa un gara mundrumam.

EUCERIN pH5 dušas eļļa jutīgai sausai ādai satur pH5 EnzimeProtection™ no EUCERIN® kombinācijā ar pH5 citrāta buferšķīdumu un īpaši maigām virsmaktīvām vielām aizsargā un aktivizē ādas pašas enzīmus, lai stiprinātu tās dabiskās aizsargspējas.

STENDERS Vasaras lietus dušas putas satur aļģu ekstraktu, kas mitrina ādu un gurķu ekstraktu, kas atsvaidzinās un uzmundrinās gan prātu, gan ķermeni.

Uriage EAU THERMALE maigs pieniņš ķermenim satur Uriage termisko ūdeni, hialuronskābi un sviestkoka sviestu, intensīvi mitrina ādu un piešķir tai komforta sajūtu.

STENDERS Greipfrūts sāls skrubis bagātināts ar šī sviestu un hohobas eļļu, baro un mīkstina ādu. Sastāvā esošie skrubenti nodrošina saudzīgu pīlinga efektu, padarot ādu maigu un veselīgu.

LA ROCHE-POSAY Lipikar Lait lipīdu atjaunojošs losjons ķermenim sausai ādai satur B3 vitamīnu, kas palīdz atjaunot ādas aizsargbarjeru, mazināt savilkuma sajūtu un nomierināt sakairinātu ādu, karitē koka sviestu, kas palīdz ādai atgūt elastību un komforta sajūtu, “Cold” krēmu aizsargbarjeras stiprināšanai un mitruma saglabāšanai, La Roche Posay termālo ūdeni, kas mazina un nomierina kairinājumu.

STENDERS Ziemeļu jasmīns/juzu dušas krēms bagātināts ar jasmīna un kliņģerīšu ekstraktiem, rūpīgi attīra ādu, sniedzot tai atsvaidzinošu sajūtu un veselīgu mirdzumu.

BIODERMA Atoderm Gel douche dušas želejas sastāvā esošais SKIN PROTECT Complex nodrošina divkāršu bioloģisku darbību - paaugstina ādas mitruma līmeni, stimulējot hialuronskābes veidošanos, un noturīgi aizsargā ādu, pateicoties lipīdus papildinošajai darbībai.

BIODERMA Atoderm Crème Ultra krēms, pateicoties SKIN PROTECT Complex, saglabā ādu pastāvīgi mitrinātu, stimulējot hialuronskābes dabisko veidošanos, un stiprina ādas barjeru, pateicoties sastāvā esošajam niacinamīdam.

Ieskatieties plašajā ķermeņa kopšanas līdzekļu klāstā BENU e-Aptiekā, vai dodieties uz BENU Aptiekām klātienē, kur vēl līdz 30. jūnijam atradīsiet lieliskus piedāvājums gan kosmētikai, gan uztura bagātinātājiem līdz pat 50 %, uzrādot BENU karti!





Dzīvesstils

“Personīgā izaugsme ir mūža ceļojums, taču apņemoties ievērot šo praksi, jūs tikai augsiet un attīstīsieties - gan individuāli, gan kā partneris savam mīļotajam cilvēkam un citiem ģimenes locekļiem, jo jūsu izvēles un ikdiena ietekmē tos cilvēkus, ar kuriem esat saistīti,” raksta blac.media/health.