5 superprodukti, kas pagarinās jaunību

© Foto: depositphotos.com

Spināti, kivi, savvaļas lasis un eksotiskās acai ogas ir galvenie “spēlētāji” jaunības pagarināšanas produktu reitingos Amerikā.

Tie ir bagāti ar vitamīniem un antioksidantiem, bet mums vajadzētu izvēlēties tradicionālākus produktus.

1.Linsēklu eļļa

Foto: pixabay.com

“Pateicoties augstajam Omega-3 un Omega-6 saturam, linsēklu eļļa palīdz normalizēt vielmaiņas procesus organismā, palīdz samazināt holesterīna līmeni un asins viskozitāti, kā arī palielina asinsvadu elastību, kas galu galā neļauj attīstīties daudzām ar vecuma saistītām kaitēm.

Šī eļļa ir īpaši noderīga sievietēm, jo ​​linsēklu eļļas ikdienas lietošana normalizē hormonālo līmeni, mazina premenstruālo sindromu un uzlabo sievietes pašsajūtu pieaugušā vecumā. Lai iegūtu maksimālu labumu, jāpatērē 2 ēdamkarotes dienā. Linsēklu eļļu un uzglabāt ledusskapī ne ilgāk par mēnesi.

2.Skābēti kāposti

Foto: depositphotos.com

Šā produkta ārstnieciskās īpašības ir plaši zināmas: dabā visbiežāk sastopamā antioksidanta C vitamīna augstā satura dēļ skābēti kāposti ir labs imūnmodulators. Patiešām, ja to lieto katru dienu ilgstoši, organisms labāk tiek galā ar ārējiem agresoriem - mikrobiem un baktērijām. Papildus tam kāpostiem ir pretčūlu iedarbība. Tas ir saistīts ar U vitamīna saturu, kas novērš kuņģa sieniņu bojājumus.

200 g skābētu kāpostu satur ikdienas nepieciešamību pēc C vitamīna (80 mg) un tikai 50 kcal. Pievienojiet kāpostiem 1 tējkaroti nerafinētas ķirbju sēklu eļļas (40 kcal) - un ēdiet to kā vieglu uzkodu pusdienās. Vakaros to labāk nelietot: kāposti satur sāli, tāpēc var izraisīt tūsku.

3.Dzērvenes

Foto: pixabay.com

Šī skābā oga ir vērtīgs ļoti reta K1 vitamīna (filohinona) avots, kas normalizē asins recēšanu un veicina pušumu sadzīšanu. Šis vitamīns ir iesaistīts arī kaulu audu veidošanā un palīdz tos stiprināt. Jaunām sievietēm tas jālieto, lai novērstu traumas un lūzumus. Dzērvenēs esošie antioksidanti novērš brīvo radikāļu darbību, kas izraisa priekšlaicīgu novecošanos. Turklāt tā kaloriju saturs ir tikai 28 kcal. Pievienojot šīs ogu salātiem, augļu desertiem vai kā sastāvdaļu mazkaloriju kokteiļos. Dzērvenes nav ieteicamas, ja slimo ar hroniskām kuņģa un zarnu slimībām.

4.Asinszāle

Foto: pixabay.com

Asinszāle savas specifiskās garšas dēļ nav īpaši populāra. Un velti, jo tā ir bagāta ar flavonoīdiem, tostarp spēcīgu antioksidantu - kvercetīnu. Tai ir pretiekaisuma iedarbība un tā novērš priekšlaicīgu ķermeņa novecošanos.

Tā satur arī karotīnu, vitamīnus P un PP, holīnu, cinku, kalciju, kāliju, dzelzi, magniju, selēnu, niķeli... Un tas vēl nav visas derīgās bioloģiskās vielas, kas atrodamas šajā augā.

Asinszāle ir iekļauta dažu dabisko antidepresantu sastāvā, jo, regulāri lietojot, tas normalizē garastāvokli un uzlabo tonusu.

Tā kā labs garastāvoklis ir svarīga ilgmūžības sastāvdaļa, asinszāli var droši iekļaut superēdienu topā. Lai uzlabotu tā specifisko garšu, vairākus asinszāles zarus jāvāra kopā ar melno tēju, iegūtajam dzērienam pievienojot nedaudz medus.

5.Mārrutki

Foto: depositphotos.com

Spēcīgā, dedzinošā sakne ar “vīrišķīgo” raksturu ir ļoti noderīga sievietēm. Pateicoties ēteriskajai eļļai, mārrutki izvada no organisma lieko ūdeni. Tas ir pamats mārrutku holerētiskajai un diurētiskajai iedarbībai, kā arī spējai attīrīt elpceļus no stagnējošām krēpām un gļotām.

Tas satur arī olbaltumvielu vielu lizocīmu, kas palielina ķermeņa izturību pret infekcijām. Tā asās garšas dēļ šis dārzenis vienlaikus jālieto ļoti maz - piemēram, kā daļu no pikantās mērces gaļai vai zivīm. Mērces pagatavošanai mārrutkus sarīvē, pievieno sāli, cukuru un aplej ar aukstu vai karstu ūdeni, liek burkā un ledusskapī uz 3 dienām. Pēc noteiktā laika mērce būs gatava.

Vai Himalaju rozā sāls ir laba veselībai, lasiet šeit.