Eksosomas - ādas stāvokļa uzlabošanai un atjaunošanai

© Foto: publicitātes

Eksosomas - tā ir īpaša šūnu informācijas piegādes sistēma, kas nodrošina šūnu savstarpēju “komunikāciju”.  Eksosomas izdala visu veidu šūnas, tās ir mazas, vienas membrānas izdalītas organellas, kuru izmērs ir 100 nanometri (100 x mazākas par šūnu) un ir tāda pati topoloģija kā šūnai.

Eksosomu saturošā informācija jeb “krava”, ko šī sistēma pārvada no šūnas uz šūnu ir tādas komponentes kā proteīni, lipīdi, nukleīnskābes un biopeptīdi.

Kolīdz eksosomas ir uzsūkušās ādas šūnās, tās aktivizē fibroblastus, lai saražotu līdz pat 600% vairāk kolagēna un 300 % vairāk elastīna. Process nodrošina profesionālu procedūru efektivitātes uzlabošanu, tas ir revolucionārs sasniegums ādas stāvokļa uzlabošanas un atjaunošanas indikāciju gadījumos un terapeitiskos nolūkos.

Publicitātes foto

Eksosomu preperātus var uzklāt lokāli uz ādas vai nepieciešams injicēt. Šajos produktos esošās eksosomas var viegli nokļūt ādas šūnās, kur tās izraisa ādas atjaunošanos, pateicoties pretiekaisuma un šūnu proliferācijas jeb reģenerācijas procesam.

Cilvēku cilmes šūnu izmantošana nav droša, jo nav kontrolējama, tāpēc ir radītas sintētiskās eksosomas, kas ražotājam ļauj noteikt kādu informāciju jeb “kravu” nodot šūnām un ir kontrolējams process. Sintētiskās eksosomas nepārnes slimības, tām ir priekšrocība uzglabāšanai, ir kontrolējamas un ir laba piegādes sistēma šūnām. Sintētiskajām eksosomām ir minimāls vai pat nav alerģijas risks (V-tech system satur laša proteīnus).

Darbības veids - sintētiskās eksosomas izšķīst mazliet skābā vidē. Kad neitrāla vide, tās ir stabilas. Kad nokļūst tuvu šūnu membrānai, tās atvērsies, jo zemāks Ph. Stimulācija notiek membrānā, ne šūnā iekšā.

Eksosomas ir nanovezikulas, ko eksocitoze izspiež no liela skaita cilvēka šūnu. Tās veido dubultmembrānu un satur vienu vai vairākas specifiskas informācijas. Cilvēka eksosomas ir potenciāli bīstamas, jo tajās var būt atrodami membrānas antigēni, kas spēj izraisīt vardarbīgu imūnreakciiju.

Publicitātes foto

Eksosomas satur tādu informāciju kā:

  • Olbaltumvielas
  • RNS fragmentus
  • HLA 1. un 2. tipa molekulas, kas saista antigēnus, piemēram, šūnas, kas atbildīgas par antigēnu prezentāciju

Sintētisko eksosomu piegādes priekšrocības:

  • Eksosomu satura aizsardzība no fermentīvās iedarbības
  • Intramolekulāro saišu samazināšana ar ārpusšūnu matricu, kas izraisītu eksosomu satura izkliedi
  • Efektīvās koncentrācijas samazināšana
  • Eksosomālā satura izdalīšanās receptora struktūras tuvumā
  • Lielāka receptoru stimulācija

Publicitātes foto

Polideoksiribonukleotīdi jeb PDRNS ir molekulas, kas veido mūsu DNS, mūsu ģenētisko kodu. Tāpēc tās ir ļoti vērtīgas molekulas šūnām. To galvenā iezīme, papildus ģenētiskās informācijas pārraidei, ir spēja aktivizēt daudzus šūnu membrānas receptorus un izraisīt bioloģiskus procesus, kas ir būtiski pašu šūnu dzīvībai.

PDRNS ir produkts, kas iegūts no laša spermas, ļoti attīrīti, zems smago metālu saturs, mainīga polinukleotīdu koncentrācija, mainīga molekulmasa - zema, vidēja, augsta.

Šis polinukleotīdu bāzes gēla efekts ir iespējams, pateicoties ķīmiskajai struktūrai, kas spēj bloķēt brīvos radikāļus slāpekļa gredzenā. To sadalīšanās atbrīvo katabolītus, kas pastiprina aizsardzības aktivitāti pret brīvajiem radikāļiem. Spēcīga mitrināšanas spēja galvenokārt ir saistīta ar atsevišķu nukleotīdu fosforilēto cukuru hidrofilo grupu ūdens aiztures spējām. Elektostatiskais sūklis, kas spēj garantēt šūnu labsajūtu, nodrošinot dziļu audu mitrināšanu.

V- Tech sistēma

Foto: publicitātes

Īpaši intensīva kosmetoloģiskā sistēma ar PDRN, sintētiskajām eksosomām un augu cilmes šūnām.

V-Tech eksosomas izmērs ir 100 nanometri.

V-Tech System ideāli atjauno un stimulē ādu jau no pirmā pielietojuma. Audu regenerācijas tehnologija.

Sastāvs serumam (BIOLIFTINGS):

Polinukleotīdi ar augstu molekulmasu 2% (20mg/ml), Sintētiskās eksosomas, Oligopeptīds 20, Acetil dekapeptīds 3, Augu cilmes šūnas

Sastāvs gēla maskai (Biorestrukturizācija un mitrināšana)

Sastāvs: Polinukleotīdi ar zemu molekulmasu 1%, Acetil heptapeptīds 9 - *zelta pārvadātājs, Vara tripeptīds 1, Polisaharīdi iegūti no gliemežu gļotām, Nestabilizēta hialuronskābe ar zemu molekulmasu, Alveja. Mask air pašabsorbējoša, nenomazgāt.

*Zelta pārvadātājs - Klīniski pierādīta efektivitāte - Ekstracelulārās matricas proteīnu palielināšanās, uzlabo šūnu apmaiņu, viegls miorelaksanta efekts ar sīku krunciņu izlīdzināšanas efektu.

Super EXO ir tehnika, ko radījusi kompānija drošai, efektīvai un unikālai sintētisko eksosomu ražošanai, kas pēc izmēra ir ievērojami mazākas. Process- lipīdi + CO2 virskritiskoas apstākļos no gāzes tiek pārvērsts šķidrumā un tad atpakaļ par gāzi, kas ļauj izveidot ļoti maza izmēra eksosomas 100 nanometri (100x mazākas par šūnu). Eksosomu šūnu saturs - polinukl., biopept., iekšpusē ir hidrofilisks, kas piegādā peptīdus, ārpusē- hidrofobisks dubultas slānis. Tās ļoti tuvu spēj piekļūt šūnām. Nav toksisks atlikums.

PDRNs - polideoksiribonukleotīdi- fragments no DNA, kas spēj ierosināt bioaktīvos procesus, kairināt ādas šūnu receptorus. Iegušt no laša spermas, kas ir spēcīgi attīrīta. (Molekulu masa ir molekulu ķēdes garums).

Polinukleotīdi palielina apjomu, piesaista mitrumu. Tie piesaistās ādas receptoriem, šūnu membrānai un sadalās enzīmos. Izdalās no audiem pēc 15 dienām, bet tas ir tikai efekta sākums.

Tiek stimulēti ne tikai fibroblasti, bet citas šūnas- adipocīti, keratinocīti u.c. Tiek veicināta kolagēna 1 un 3 ražošana, veicināta brūču dzīšana.

Injicējot hipodermā un stimulējot lipocīdus var panākt ādas apjomu. Tādejādi neļaujam lipāzei nojaukt taukskābes. Lipāze paaugstinās uz vecumu.

Polinukleotīdi- var saukt maigais filleris.

Ja injicē vaskulārajā līmenī, tiek nodrošināta jaunu av radīšana, šūnu apgāde ar skābekli, barības vielām, samazināts iekaisums, jo paaugstina citonīms. Svarīgi pie acs zonas, tumšajiem lokiem. Laba kombinācija polinukleotīdi + Vizone - acu zonai.

Pretiekaisuma efekts - akne, rozācija, dermatīds, samazinas katalicīni. Sākumā apsārtums var palielināties, pēc tam samazinās un uzlabojas.

Polinukl. + Exosomas nogādātas tieši, kur vajag, tās nedegradējas.

Biometic peptīdi + polinukl. ir iekšā eksosomās, regenerē audus, šūnu augšanu, kalogēna, elastīna sintēzi. Maza koncentrācija, jo laba piegādes sistēma. Vara tripeptīds.

Pēc pirmās reizes tiek sasniegti 30 % no rezultāta, pēc otrās - 60 %, pēc trešās - 80%, pēc ceturtās - 100%.

Rētām - remodelizē fibroblastu funkciju, normalizē kalogēna ražošanu. Tehnika gan virspusēji, gan vaskulāri, bet ne hipodermā.

Pigmentācija, vitiligo - pretiekaisuma efekts, regulē melanīna izdalīšanos, kombinē ar aparātiem un taisa pēc aparāta. Izmanto kā papildus terapiju.

Orbitālai zonai, kad tūska (tikai šķidrā, ne tauku) - injicē papulu pie papulas, atšķaida ar fizioloģisko 1:3.

V-Tech, ja kombinē ar RF vai citiem aparātiem, tad veic pēc aparāta, lai maksimāls efekts. Vai iziet kursu pirms aparātu izmantošanas, iedarbosies kā praimeris.

V-carbon notur 3 min. vai Hydra facial un tad veic V-tech + derma pen (bet, lai neasiņo)

Derma pen + V-Tech - attīrīšana, uz sausas ādas 1x ar Derma pen 0.5-0.75 mm, tad ar serumu. Ja taisa V-carbon, tad Derma pen netaisa pa sauso, bet uzreiz ar serumu.

Acne scars - var kombinēt virspusēji ar Derma pen, pēc tam injekcijas derma 30G, 13mm. Paiet zem rētas ar adatu, pakustina, lai atdalas no audiem un ievada produktu lineāri retragāli.

Komplikācijas- visas ierastās, zilumi, uz brīdi var būt mazliet dedzinoša sajūta.

Uzglabāšana- kad atverts iepakojums - 1 mēnesi ledusskapī.

Pēc filleriem gaidīt 6 mēnešus, ja dziļi. Ja sekli, var uzreiz.

Napāžas tehnika - izmanto virspusējai apstrādei.

Point by point tehnika - veido papulas, uzsūcas pēc pāris stundām. 32G 4mm, var ar Nano vai Visible adatu. 1,5-2ml aiziet sejai. Dūriens dziļāk un pabīda adatu uz augšu.

Par estētiskajām procedūrām grūtniecības un zīdīšanas laikā lasiet šeit.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais