Kā izmantot sejas rullīti, lai iegūtu maksimālu ieguvumu?

© Foto: pixabay.com

Kāds ir pareizais nefrīta veltņa lietošanas veids? Ja uzskatāt, ka sejas rullīši ir ažiotāža, apsveriet šo: dermatologi un estētiķi ir vienisprātis, ka šie rīki sniedz dažas priekšrocības ādai.

Un pat vislielākie rullīšu skeptiķi nevar noliegt, ka tas šķiet diezgan debešķīgi (lasi: ļoti ieradumu veidojošs), raksta RealSimple.com.

Lai gan sejas rullīši ir kļuvuši diezgan plaši izplatīti ādas kopšanas pasaulē, šeit ir īss paskaidrojums. Sejas rullīši parasti ir izgatavoti no "ārstnieciskajiem akmeņiem" — visizplatītākie ir nefrīts, rožu kvarcs un ametists, kas ir nogludināti un piestiprināti pie ērta roktura. Tas nenozīmē, ka tie maģiski novērsīs ekzēmu, taču tas ir dabiski vēss un lieliski palīdz mazināt apsārtumu un kairinājumu.

Foto: pixabay.com

Tradicionālajam rullītim ir divi gali — lielāka puse lielākām sejas vietām (vaigiem, žoklim, pierei) un mazākā puse mazākām sejas zonām (zemacīm, uzacīm utt.). Varat to izmantot, lai iemasētu ādas kopšanas serumus sejā, maksimāli palielinot uzsūkšanos un nodrošinot līdzvērtīgu produkta sadalījumu pa visu seju.

Bet tas vēl nav viss — arī pašai ritošajai kustībai ir priekšrocības. Tas ir lieliski, ja ir liels sejas muskuļu sasprindzinājums, jo spiediens darbojas kā dziļa audu masāža sejai. Vēl viens pluss: atslābināšana, jo masējošā darbība veicina limfas atteci, stimulējot limfmezglus izvadīt šķidrumu no sejas.

Foto: pixabay.com

"Mēs izmantojam rullīti, lai palīdzētu samazināt nasolabiālo kroku dziļumu, limfas atteci un samazinātu pietūkumu zem acīm," saka Loreta Ciraldo, M.D., FAAD, sertificēta dermatoloģe. "Tāpat rullītis var palīdzēt masēt ādu un zemādas tauku spilventiņus, virzoties uz augšu. Esmu fotografējis savu seju pirms un pēc rullīša lietošanas, un ir ievērojami samazinājušās krokas no deguna līdz mutei."

Tomēr, ja vēlaties gūt visas iepriekš minētās priekšrocības, ir jāripina rullītis pareizi. Pretējā gadījumā ripināšana var radīt negatīvu ietekmi. Tālāk ir norādītas dažas no nopietnākajām kļūdām, ko var pieļaut.

Sejas ripināšanas kļūdas:

Foto: pixabay.com

Neizmantojat nevienu produktu pirms procedūras

Lai iegūtu optimālus rezultātus, pirms rullīša lietošanas uz attīrītas sejas jāuzklāj ādas kopšanas līdzeklis (t.i., serumu). "Rullītis uzlabos seruma iekļūšanu ādā, un eļļa samazina berzi un palīdz rullītim vieglāk slīdēt pa seju," saka Dr. Ciraldo.

Regulāri netīriet veltni

Jā, pat ja ripināt uz tīras sejas. "Tāpat kā jebkura virsma, kas ir pakļauta āra gaisam, veltnis var saturēt sīkus piesārņotājus, piemēram, putekļu ērcītes," saka Dr. Ciraldo. "Un tā kā mēs spiežam rullīti gar mūsu ādu, tas var uzņemt dabā sastopamus mikrobus, piemēram, sēnītes un baktērijas, kas nelielā daudzumā atrodas uz ādas virsmas." Citiem vārdiem sakot, regulāri jātīra šo rullīti — vismaz reizi nedēļā —, lai noņemtu visas sliktās vielas, kas laika gaitā sakrāsies.

Ripojot uz priekšu un atpakaļ vai pa seju uz leju

Svarīgs ir virziens, kurā rullējat, un vienmēr jāripo uz āru no sejas centra. Pārvietošanās uz priekšu un atpakaļ nepalīdz uzlabot asins plūsmu, un ripināšana uz leju burtiski velk ādu uz leju — atcerieties, ka vēlaties pacelt sejas ādu.

Nepieliekot pietiekamu spiedienu vai pieliekot pārāk lielu spiedienu

"Nepietiekams spiediens un jūs neoptimizējat iespējamo kolagēna stimulāciju, limfodrenāžu vai ādas cirkulāciju," saka Dr Ciraldo. No otras puses, "pārāk liels spiediens var savainot virspusējos ādas asinsvadus (t.i., salauzt kapilārus) vai pasliktināt iekaisušās pūtītes." Lai novērstu abus gadījumus, veiciet straujus, bet stingru masāžu, nespiežot līdz sāpēm.

Nefrīta ripināšana pēc citām procedūrām

Mēs nekad nevēlamies pārslogot savu ādu, un tāpēc sejas masāža virs pēc citām procedūrām ir pilnīga pārspīlēšana. "Izmantojiet tikai vienu vai otru no šīm mājas procedūrām," saka Dr Ciraldo.

Par ādas kopšanu un dermatologu brīdinājumiem, lasiet šeit:

Kā lietot sejas rullīti?

Foto: pixabay.com

  • Nomazgājiet seju. Vienmēr ir svarīgi rullēt uz tīras sejas; pretējā gadījumā vienkārši iespiežat visus šos netīrumus un eļļu savās porās — tas nav labi.
  • Mitriniet ar saviem iecienītākajiem serumiem un mitrinātājiem, lai nodrošinātu slīdēšanu. Citiem vārdiem sakot, ripināšanai ir jābūt pēdējam solim ādas kopšanas rutīnā.
  • Sākot no žokļa līnijas ar rullīša lielāko pusi, virzieties uz augšu un uz āru augšup pa vaigiem un līdz matu līnijai. Turpiniet ar lentēm līdzīgām kustībām, līdz esat pabeidzis visu apakšējo daļu.
  • Attiecībā uz pieri sāciet tieši virs uzacīm un ejiet līdz matu līnijai vertikālā joslā.
  • Pārslēdzieties uz īsāku rullīti zem acīm. Sākot zem acs iekšējā stūra, viegli nospiediet un ritiniet uz āru un nedaudz uz augšu.
  • Lai sasniegtu maksimālu rezultātu, atkārtojiet šo ritināšanas procesu trīs līdz piecas reizes nedēļā.

Svarīgākais