Kā atrast labu frizieri, kam uzticēties? Padomos dalās friziere

© Foto: Depositphotos

Reizēm, lai atrastu uzticamo frizieri, var paiet gadi, taču reizēm veiksme uzsmaida, jo nonāc pie meistara salīdzinoši ātri.  Kas jāņem vērā, lai nonāktu pie savā īstā meistara, kas, ņemot vērā savu pieredzi un zināšanas, ilgtermiņā rūpēsies par tavu matu veselību un skaistumu?

Padomus sniedz friziere ar gandrīz 20 gadu pieredzi - Maija Kesmina, kas ir salona “Skaistuma Bārs” īpašniece. Pirmkārt, tā ir sajūta, kas tu atnāc un jau uzreiz vari pateikt - būs vai nebūs.

Par matu kopšanu blondīnēm un Maijas Kesminas ieteikumus lasiet šeit:

Friziere ar gandrīz 20 gadu pieredzi - Maija Kesmina / Foto:Dmitrijs Šuļžics

Piemēram, mēs “Skaistuma Bārā” aicinām uz bezmaksas konsultācijām, kur var parunāties ar meistariem un uzdot visus sev interesējošos jautājumus. Pirmkārt, tajā brīdī, esot aci pret aci, redzi, kāda ir personība, kāda cilvēkam ir pieredze un zināšanas.

Otrkārt, darbi. Katram meistaram vairāk vai mazā, sociālajos tīklos ir sava darba mape, jo darbi runā skaļāk par vārdiem. Arī kvalitāte. Lai dotos vēlreiz un vēlreiz, kvalitātei ir jābūt. Tas ir svarīgi. Ir jāpatīk gala rezultāts.

Treškārt, atsauksmes, kas ir būtiski. Protams, kas vienam der, otram var nederēt, bet man pašai ir bijis, ka klients iziet tikko no manis un ir pārķerts uz ielas, jautājot no kurienes viņš nāk. Tad atnāk un tā arī saka: “Man patika tas, ko es redzēju, un es arī gribu!” Šis ir piemērs, kas apliecina, ka nevajag baidīties jautāt.

21.gadsimta lāsts

Runājot par mūsdienām, internets arī palīdz. Agrāk tā nebija, jo tu vienkārši gāji un redzot, ka daudzstāvu mājas pirmajā stāvā ir salons, vēri vaļā durvis un riskēji. Tagad iespējas ir daudz plašākas.

Foto: Pexels.com

Esmu no tiem cilvēkiem, kam patīk vide, aura, kas ir salonā. Arī tas ir viena no motivācijām, lai justos pie friziera labi, nepiespiesti, brīvi, skaisti, jo tās ir stundas, kas jāpavada pie meistara.

Runājot par cenu politiku, manuprāt, augstās cenas vai pārlieku zemas nav radītājs, vai meistars ir labs. Aicinu pievērst uzmanību pieraksta ilgumam, jo labās vietās nevar tikt uzreiz. Protams, var ietekmēt dažādi apstākļi, kad kāds pēkšņi izrakstās, kāds saslimst, bērni saslimst, tas ir saprotami, vasarās tie ir atvaļinājumi, kādas ilgākas brīvdienas laukos, ir dažādi apstākļi, kas ietekmē, bet - labās vietās būs jāgaida vairākas nedēļas.

Uzbāzīgais mārketings ir viltīgs. Citreiz paskatos un uzreiz nodomāju, ka tam gan vajadzētu pievērst uzmanību. Ieteikums sekot līdzi piedāvājumam, nākt pie meistara ar noteiktu vīziju - attēliem, izstāstīt savu matu rutīnu un ikdienas paradumus. Ja šī vīzija tev nederēs - meistars tev atteiks un ieteiks piemērotāko.

Vēl viena ļoti būtiska nianse ir kvalifikācija. Tas ir svarīgi. Meistariem ir jābūt kvalificētiem frizēt un strādāt savā jomā. Obligāti jāizvērtē, vai ir profesionālis.

To var pārbaudīt Veselības inspekcijas mājas lapā - vai salons/frizieris ir reģistrēts. Īpaši jaunām vietām var pasekot līdzi, lai pašam pēc tam nav ne tikai jāšķiras no brangas naudas, bet arī jāiznāk no salona/friziera ar sabojātiem matiem.

Kā neiekrist lamatās?

Foto: Pexels.com

Izvēlieties frizierus, kuri ilgāku laiku aktīvi darbojas interneta platformās. Ilgstoša klātbūtne un pozitīva reputācija interneta vidē liecina par uzticamību. Labākie frizieri parasti dalās ar informāciju, sniedz padomus, skaidro konkrētos procesus, kas norāda uz rūpēm par klientiem.

Vēlos aicināt pievērst uzmanību izveidotajam saturam, īpaši Instagram, TikTok - vai konkrētā sniegtā informācija ir patiesa un nav maldinoša. Pie mums bieži vēršas klienti, kas izmēģinājuši šos ieteikumus un sabojājuši matus.

Reālie pirms un pēc attēli - reālas fotogrāfijas bieži vien ir mazāk perfektas, sniedzot ieskatu gan darba vidē, gan darbos. Tāpēc pārbaudiet, vai friziera veidotajā profilā ir ne tikai perfektas, profesionāli apstrādātas fotogrāfijas.

Ir jāizvērtē informācija, ko redzi - vai tā ir īsta. Ja redzi, ka cilvēks nedēļas laikā maina salonus, maina procedūras, tas vien jau ir aizdomīgi, jo, ja ir labi, kāpēc nepaliec uzticīgs vienai vietai?

Ja frizieris ignorē tavas instrukcijas, veidojas slikta komunikācija vai tieši pretēji, neizturas pret tevi rūpīgi, iesaku neveikt pakalpojumu. Pieredzējis frizieris vienmēr ieteiks piemērotāko taviem matiem. Jāspēj skaidri un detalizēti izskaidrot pakalpojuma gaitu, iespējamās sekas un pēc procedūras aprūpi.

Centies nemainīt meistaru, ja tev ir izveidojusies lieliska komunikācija un patīk rezultāts. Ja tas ir salona ietvaros - bieži meistari “notur” klientu un dalās ar veiktajām procedūrām.

Ejot pa saloniem uz riņķi, veidojas apburtais loks. Ja paliec konstanti, tad frizieris zin, ko ir darījis, jo citu darbu ir grūtāk izlabot, nekā savējo.

Foto: pixabay.com

Esiet vērīgi un izvērtējiet, kam ne tikai vērt vaļā naudas maku, bet uzticēt savu skaistāko rotu - matus.

Dzīvesstils

Kas cilvēku padara agresīvu? Slikts garastāvoklis vai tomēr iedzimtība? Reizēm šķiet, ka daži cilvēki ir ģenētiski nokodēti uz agresīvu uzvedību un to smadzeņu struktūra liek rīkoties agresīvi.

Svarīgākais