© Publicitātes foto

Jā, make-up nav domāts tikai tam, lai notušētu mūsu nepilnības - tas patiesībā ir lielisks veids, kā izpausties radoši, ļauties eksperimentiem un papildināt savu ārējo tēlu.

Grims ir pateicīgs, lai pārbaudītu, vai sezonas aktuālās trendu krāsas piestāv un patīk, bieži vien tās pietiek izmēģināt tieši acu ēnās vai lūpu krāsā. Turklāt make-up ļauj kaut uz dienu, bet iedzīvoties pavisam citādā tēlā, kā ierasts - tas iedrošina mūs iepazīt sevi no kādas citas, vēl nezināmas un nepieredzētas puses.

No gandrīz nepamanāma līdz pat izteiksmīgam un košam grimam, šīs sezonas aktuālākās tendences iedvesmo mūs lauzt robežas un ļauties pavasara plaukumam - rotaļīgums, maksimālisms, jaunās tehnoloģijas un atsauces uz deviņdesmitajiem un ilglaicīgo klasiku. Mode ir cikliska un dažas tendences šķiet pārlaicīgas un nemirstīgas, ik pēc laika atgriežoties no jauna.

Debesu zilais

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Lai gan par oficiālo 2024.gada krāsu Pantone institūts pasludinājis Peach Fuzz jeb persiku pūku, tieši zilā krāsa ir uzmanības centrā šā gada pavasara/vasaras sezonā - sākot no piesātinātā Royal Blue jeb karaliski zilā līdz pasteļu debesu tonim, kas make-up tendencēs šoreiz sastopams tikpat bieži, cik sarkanā lūpukrāsa.

Iepriekšējās sezonas mermaid core jeb nāru stilistika un washed denim neatkāpjas arī šajā sezonā un plaša zilo nokrāsu palete ļauj brīvi eksperimentēt ar acu ēnām, skropstu tušām un pat lūpukrāsām.

Sākumā varētu šķist, ka šis tonis der tikai modes skatēm, tomēr to ir viegli iekļaut arī savā ikdienas grima rutīnā - galvenais ir izvēlēties atbilstošu krāsu, veidu un pareizi to sakombinēt ar lūpukrāsu un vaigu sārtumu.

Aktuālākās zilās acu ēnas ir matētas vai izteikti glancētas un šķidras, kā arī mirdzošas un ar vieglu metālisku efektu.

Sarkanā klasika

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Sarkanā uzvaras gājiens turpinās arī šajā sezonā un liela daļa modes namu, tostarp Alexander McQueen un Saint Laurent, lika skaidri noprast, ka tieši sarkanās lūpas ir paliekošs izsmalcinātības simbols, tāpēc, ja vēl neesiet atradusi savu sarkano - tagad būtu īstais laiks to izdarīt!

Viscaur vienā tonī sārtas vai ombre (pāreja no viena toņa citā) efekts, iepriekšējās sezonas “cherry cola”, matētas un ar spīduma efektu - sarkanā variācijas šajā sezonā tiešām ir daudz.

Witch lips jeb melleņu lūpas

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Drosmīgajiem un trakajiem pieder pasaule un melna lūpukrāsa, ja ne gluži nakts krāsas melna, tad vismaz tumšā melleņu vai baklažāna.

Neliela deva melnā humora un raganas elementu bija manāmas šīs sezonas modes skatēs, jāsaka, ka arī ikdienā melnas lūpas var izskatīties diezgan efektīvi, melno aizstājot ar tumši brūnu vai burgundijas.

Perfekti krāsotām lūpām noteikti izmantojams lūpu zīmulis vai pat tumšs acu zīmulis kombinācijā ar izvēlēto lūpukrāsu, šis triks ļaus tai turēties ilgāk. Neparasti izskatīsies Dior stilā krāsotas lūpas, kad noklāta tiek tikai lūpu vidējā daļa, bet ikdienai var smelties iedvesmu zīmolu Burberry, Dior, Comme De Garcons pavasara/vasaras kolekciju skatēs, kā arī senākās modes nama Chanel skatēs.

Office siren jeb biroja meitene no 90.gadiem

Publicitātes foto

Iepriekšējā sezonā jau novērojām dažas stilistiskās iezīmes no 90. gadu laikiem, to lielā mērā ietekmēja tā laika supermodeļu nostalģija un ņemot vērā, ka modē tas ir viens no vadošajiem trendiem šogad, tad arī grims piedzīvo atsauces uz tā laika raksturīgajiem elementiem - brūnas, neitrālas ar vieglu spīdumu vai sarkanas lūpas, kas noteikti kontūrētas ar lūpu zīmuli, plānas izteiksmīgas uzacis, laineris un vaigu sārtums.

Iedvesmai modeles Gisele Bündchen tēls filmā “Devil wears Prada” (2006) un ikoniskās 90.gadu supermodeles, piemēram, Cindy Crawford, Naomi Campbel, Claudia Schiffer un Kate Moss.

Izteiksmīgs vaigu sārtums

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Šogad vadošie grima mākslinieki un eksperti uzsver, ka vaigu sārtums atgriežas ar dubultspēku - izteiksmīgs un pamanāms, gandrīz nevīžīgs, jo to atļauts uzklāt arī degungalam un deniņiem.

Viegls iedeguma vai sarkšanas efekts piešķirs tēlam devu romantikas.

Izmantojiet krēmveida formulas pūderi un pat lūpukrāsas - viennozīmīgi, vaigu sārtums nebūs par daudz! Pamēģiniet sapludināt vairākus toņus un eksperimentējiet ar metāliskiem toņiem hologrāfiskam efektam, ja plānots saviesīgs pasākums.

Izgaismotāja atgriešanās

Publicitātes foto

Viegli mirdzoša āda darbojas kā īpašas kopšanas, veselīguma, pārliecības un elegances apliecinājums un, lai arī visbiežāk panākta ar mākslīgiem līdzekļiem, tomēr ir kā atsauce uz dabiskumu.

Arī mākslīgā intelekta revolūcija un e-pasaule savā ziņā tikai veicina šī kosmētikas veida atdzimšanu, veidojot ēterisku grimu - highlighter jeb izgaismojošu pūderi var lietot visur, piešķirot sejai neparastu spīdumu.

Šīs sezonas aktualitāte ir nevis intensīvs kontūrings un ēnošana, bet gan sejas veidošana ar izgaismotiem laukumiem.

Spīdums

Publicitātes foto

Glancēts spīdums šajā sezonā parādās ne tikai lūpukrāsās un acu ēnās, bet arī uz ādas - teju porcelāna efekta āda, kas raisīja ažiotāžu ap Maison Margiela pavasara sezonas modes skati, ir tam kārtējais apliecinājums.

Tik glazēta un spīdīga kā stikls tā piesaistījusi plašu uzmanību ar savu citādo un neierasto izskatu - mirdzoša āda, izteiktas skropstas, spīdīgas lūpas un acu plakstiņi atgādina lelles un pat mākslīgā intelekta robotus.

Dabiskums

Publicitātes foto

Dabiskais “bez kosmētikas” izskats vienmēr izturēs laika pārbaudi un būs aktuāls, jo tā pamatā ir labi kopta āda, kas burtiski staro un šķiet izskatās eleganti bez piepūles.

Pēdējā laikā ir parādījies arī tāds trends kā minimālisms sejas kopšanas rutīnā, kas iekļauj vien 3-4 ādas kopšanas līdzekļu, kurus lietojiet regulāri.

Šīs sezonas modes skatēs, piemēram Jil Sander un Givenchy, grūti noteikt, vai modelēm lietota kāda kosmētika, izceļot vien acu ēnas vai lūpu krāsu.

Līdz ar dabiskā vai “no make-up” tendenci sagaidāms arī, ka priekšplānā izvirzīsies mūsu ādas tekstūra un sīkās nepilnības, ko iespējams ikdienā esam pieraduši neuzsvērt.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv