Saule, Mēness un Zvaigznes vienmēr ir pavadījušas cilvēci visos laiku ritumos. Tie gaismo, māca, norāda un atklāj cilvēkiem virzienus, likumus, zināšanas un gudrību. Mēness atrodas vistuvāk Zemei. Tas ietekmē lielos Zemes ūdeņus, uguņus, vējus un pašu zemi.

Mēs, cilvēki, arī sastāvam no šiem četriem pirmelementiem, tādēļ arī Mēness riti un cikli ietekmē mūs. Mēs varam to nezināt, taču procesi notiek un tie ietekmē ikvienu. Bet, ja sākam izzināt un zināt, mēs varam mijiedarboties ar šiem cikliem un harmoniskāk iet savu dzīves ceļu.

Pilnmēness Auna zīmē būs no 29. septembra plkst. 03:17 EET.

Publicitātes foto

Jauns Lunārais Mēness vienmēr sākas ar 1.Mēness dienu un noslēdzas ar 29.Mēness dienu, un dažkārt ar ļoti īpašo 30.Mēness dienu, taču tā nav katrā mēnesī. Viena Lunārā Mēness ilgums ir aptuveni 29.5 dienas, tādēļ tas atšķiras no tradicionālā Saules kalendāra. Lunārais Mēness kalendārs sastāv no četrām pamatfāzēm - Jaunmēness, Augošs Mēness, Pilnmēness un Dilstošs Mēness. Dabā viss ir ciklisks, visam ir sākums, augšanas process, pilnbriedums un noslēgums.

Tāpat ir mūsu dzīvē. Tā sastāv no ciklu cikliem, kas atkārtojas noteiktos laika punktos. Tādēļ Mēness kalendārs ir brīnišķīgs rīks, lai mēs dzīvotu ritmiskā saskaņā ar sevi un dabas procesiem.

Publicitātes foto

Gada laikā katrs Jaunmēness un Pilnmēness iziet cauri visām 12 zodiaka zīmēm. Katra zodiaka zīme, savienojoties ar konkrēto Jaunmēnesi un Pilnmēnesi, aktualizē tajā brīdī noteiktas dzīves jomas un norāda veicamos uzdevumus. Zinot šos laikus, mēs varam tos izmantot kā pieturpunktus savas dzīves novērtēšanai un izaugsmei.

Pilnmēness Auna zīmē

Publicitātes foto

Pilnmēness Auna zīmē ir pirmais Pilnmēness pēc Rudens Ekvinokcijas. Tas ir laika brīdis, kad diena un nakts ir vienādā garumā. Jau izsenis cilvēki šo laiku uzskatīja par ļoti īpašu. Gan marta beigās, kad ir Pavasara Ekvinokcija, gan septembra beigās, kad ir Rudens Ekvinokcija, tika veikti dažādi rituāli un prakses, lai uzņemtu spēcīgās enerģijas, kas šajos brīžos ir kosmosa telpā. Tādēļ Pilnmēneši, kas ir ap šo laiku, ir ļoti nozīmīgi.

Publicitātes foto

Rudens ir ražas laiks. Laiks, kad mēs ievācam to ražu, ko iesējām pavasarī, sākoties Pavasara Ekvinokcijai. Redzot savu dzīvi un sevi šobrīd, mēs varam novērtēt, cik bagāta ir mūsu raža. Neviens cits, kā mēs paši esam atbildīgi par to, kur šobrīd esam savā dzīvē. Katram cilvēkam ir dota brīvā griba. Brīvā griba darīt vai nedarīt. Brīvā griba mācīties un augt vai žēloties un vainot citus. Brīvā griba būt vai nebūt…

Un par to arī ir šis Pilnmēness Auna zīmē. Auns pārstāv pirmo zodiaka zīmi, visus sākumu sākumus. Tavu sākumu. ES ESMU, tā ir Auna devīze. Kas TU ESI? Vai šobrīd, tieši šajā laikā, vietā un telpā tu apzinies, kas TU ESI? Vai tas, kurp tu dodies, ir tas virziens, kurp vēlas doties tava sirds? Vai tu dzīvo savu autentisko dzīvi pēc saviem noteikumiem un vērtībām vai arī mēģini būt kāda blāva kopija? Tu esi tikai viens vienīgais! Nav neviena cita tāda KĀ TU. Un tu esi nācis šajā pasaulē, lai paveiktu to unikālo un tikai tev paredzēto uzdevumu - misiju. Vai šobrīd tu vari sev drosmīgi atzīt, ka TU TO DARI? Un tu zini, kas TU ESI?!

Publicitātes foto

Šis Pilnmēness ar Auna ugunīgo enerģiju tevi karsēs un dedzinās tik spēcīgi, lai tu patiesi ieraudzītu, sadzirdētu, sajustu tās kaislības, kas tevī liesmo, to uguni, kas tevī deg, to dzirksti, kas TU ESI. Ja šobrīd jau ej sev paredzēto ceļu, tad šis Pilnmēmess vēl vairāk to izgaismos visbrīnumskaistākajā veidā. Taču, ja joprojām neesi uzdrošinājies būt TU PATS, tad Auna uguns kā lāpa tev palīdzēs saredzēt sevi, savu ceļu, ja būsi drosmīgs. Nenobīsties iet tumsā, jo tur dzīvo tava Uguns.

Saule šobrīd ir Svaru zīmē

Publicitātes foto

Saule šobrīd ir Svaru zīmē. Tā pārstāv balansu, harmoniju, iekšējo mieru un sirdssiltas attiecības. Šajā Pilnmēnesī, kad aktīvi izjūtam Auna ugunīgo enerģiju un vēlmi doties pretī saviem mērķiem un iecerēm, doties pretī sev pašam, Svari mums māca uzticēšanos un balansu šajā ceļā. Esot iekšējā mierā, harmoniskās attiecībās pirmām kārtām pašam ar sevi, tikai tad esam spējīgi uz patiesi ugunīgām rīcībām. Svari mums māca sakārtot savus pamatus, sabalansēt savas proporcijas starp laiku sev, citiem un darbu.

Publicitātes foto

Balansēt savu fizisko, emocionālo un garīgo veselību. Līdzsvarot došanu un ņemšanu. Sargāt savas robežas, tajā pašā laikā cienot citus. Gan Auns, gan Svari nes kareivja garu. Auns ir aktīvs, vīrišķās enerģijas kareivis, kas ir gatavs cīnīties ar izaicinājumiem, lai sasniegtu jaunas virsotnes. Savukārt Svari ir pasīvais, sievišķās enerģijas kareivis, kas cīnās tikai tad, kad ir izjaukts līdzsvars. Auns pārstāv planētu Mars, Svari - Venēru. Auns ir Jang enerģija, Svari ir enerģija. Tikai esot šīm enerģijām vienā veselumā, mēs iegūstam patiesi varenu iekšējo un ārējo spēku. Aktīvu ārējo spēku un drosmi, lai radītu visu, ko esam iecerējuši un vēl vairāk, un tajā pašā laikā saglabājot stabilu iekšējo spēku, mieru un harmoniju pašam ar sevi.

Pateicība un piedošana

Publicitātes foto

Pateicība un Piedošana ir divas galvenās prakses, kas īpaši spēcīgi strādā tieši Pilnmēmess laikā. Jo vairāk vairojam sevī Pateicības par to, kas mums jau ir, pasakoties par tām dāvanām, ko dzīve mums jau ir devusi, jo vairāk laimes stāvokļus savā dzīvē mēs vairojam. Pateikties par to, ka šobrīd esi DZĪVS, un tev ir dota iespēja turpināt iet savu dzīves ceļu, ir ļoti, ļoti būtiski. Un tikpat svarīga ir Piedošana.

Publicitātes foto

Tu piedod un dod prom arī tad, ja kāds ir sāpinājis tevi, ieskaitot tevi pašu. Tu spēj mācīties no tā, pateikties par pieredzi un dot prom. Neatstāj sev, atdod smagumu, jo tikai tādā veidā tavā telpā ienāks jaunas enerģijas. Atbrīvo, palaid, piedod un dod prom un tu iegūsi patiesu brīvību, atgūsi savu spēku un enerģiju radīt tev paredzēto dzīvi.

Esi drosmīgs. Zini savu vērtību. Uzticies un saglabā līdzsvaru katrā solī.

Publicitātes foto

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv