Saldēts mātes piens ir ideāla maska ​​mirdzošai sejai?

© Publicitātes foto

TikTok var droši saukt par pasauli, kur var atrast noderīgu informāciju, bet arī kaudzi pilnīgu muļķību un viltus ziņas. Pēdējā laikā arvien biežāk sāku ievērot TikTok video par skaistumkopšanu un receptēm ar vienkāršām sastāvdaļām. Piemēram, sejas maska, kas izgatavota no sodas vai mātes piena. Un es domāju, vai tas vispār ir droši, vai šāda "skaistuma recepte" nevar kaitēt ādai?

Publicitātes foto

Tāpēc pāris skaistumkopšanas receptes no TikTok palūdzu komentēt dermatoloģei Dr. Valeines klīnikas dibinātājai un īpašniecei Laumai Valeinei (attēlā).

Publicitātes foto

- Pastāstiet, lūdzu, ko jūs domājat par šādām skaistumkopšanas receptēm no TikTok?

- Tas ir pilnīgs pagājušais gadsimts. Šādas receptes varēja izmantot tad, kad nebija pieejama kosmētika, vai tad, kad mēs 100% zinām, ka gurķis ir ekoloģisks un kur tas ir audzis. Tāpēc mans viedoklis ir tāds, ka ir diezgan dīvaini šādas maskas izmantot mūsdienās, kad ir milzīga izvēle labai kosmētikas katrai gaumei un budžetam.

Izskatīsim piemērus un dermatoloģes komentārus.

Publicitātes foto

Attīroša sejas maska + balinoša

Saputo vienu olas baltumu cietās putās un pievieno 1 ēdamkaroti citrona sulas. Uzklāj dažus slāņus uz attīrītas ādas. Atstāj uz ādas uz 15-20 minūtēm. Noskalo ar remdenu ūdeni.

Lauma Valeine:

- Šāda maska ir tik tiešām spēcīgs poru savelkošs līdzeklis. Bet ar to vajadzētu būt ļoti uzmanīgam. Šī maska ir piemērota tikai cilvēkiem ar lielām porām un biezu ādu. Āda nekādā gadījumā nedrīkst būt jutīga un tāda, kurai nav kuperozes un apsārtuma. Jo šī maska var tiešām radīt ļoti savelkošu un kairinošu reakciju. Obligāti pēc tādas maskas jāuzsmērē mitrinošs krēms.

Publicitātes foto

Atsvaidzinoša un balinoša maska sejai un rokām

Sablendēt karoti krējuma ar pētersīļiem. Uzklāt uz ādas un atstāt uz 20-25 minūtēm.

Lauma Valeine:

- Krējumu es neieteiktu likt uz sejas ādas. Jo jūs nekad neziniet, kā šis krējums tika taisīts. Bet, ja jūs tomēr gribat riskēt, tāda maska varētu derēt tikai cilvēkam ar sausu ādu. Tad šāda veida maska kaut cik iedarbotos, kā barojoša.

Publicitātes foto

Botoksa efekta maska

Sakult vienu olas dzeltenumu. Pievieno 1 tējkaroti kokosriekstu eļļas vai olīveļļas. Pievieno 1 ēdamkaroti cietes. Atstāj uz sejas uz 10 minūtēm.

Lauma Valeine:

- Droši vien peptīdi, kas ir olā rada šo “botoksa” efektu. Bet vajadzētu saprast, ka olas jums nedos reālu botoksa efektu. Šāda tipa maska varētu būt piemērota sausai vai normālai ādai. Ja cilvēks ar taukainu, problemātisku vai jutīgu ādu testēs šādu masku, nebrīnītos, ja uz ādas parādītos iekaisums no olīveļļas.

Publicitātes foto

Atbrīvo no melniem plankumiem

Nogriet pusi citrona un pārkaisīt ar jūras sāli. Ar pirkstu ieberzt sāli citronā un masēt uz sejas 2-3 minūtes, pēc tam noskalo.

Lauma Valeine:

- Ja šāda maska darbotos, es varētu kļūt par miljonāri, iesakot šo masku saviem pacientiem. Bet diemžēl šāda veida maskas nestrādā, plus - šāda maska tiešām varētu būt bīstama, es ieteiktu būt ļoti uzmanīgam. Un atkal - ja ļoti gribas izmēģināt, tad tikai, ja jums ir diezgan bieza āda. Nemēģiniet šo masku likt uz plānas vai jutīgas ādas, jo maska varētu būt kairinoša. Citrona sula un sāls ir diezgan bīstami komponenti, ko likt uz sejas. Un nekādā gadījumā nelieciet šo masku zem acīm.

Publicitātes foto

Attīroša sejas maska

Sasmalcina 2 aspirīna tabletes. Pievieno 1 tējkaroti ūdens 1 tējkaroti medus. Samaisa un uzklāj uz sejas uz 10 minūtēm. Maska jālieto reizi 2 dienās.

Lauma Valeine:

- Aspirīns tiek ļoti bieži izmantots sejas maskās. Aspirīns ir kaut cik kontrolēti gatavots un derēs praktiski visiem. Īpaši problemātiskai, porainai ādai ar pumpām.

Publicitātes foto

Āda kā mazulim

Atšķaida tējkaroti cietes ar glāzi ūdens. Uzklāj 2 reizes dienā.

Lauma Valeine:

- Šādu masku var izmantot. Ciete padarīs ādas virskārtas šūnas maigas. No šīs maskas īpašu labumu jūs neredzēsiet, bet arī neko sliktu tāda maska ar ādu neizdarīs.

Publicitātes foto

Mazsālītu gurķu sejas maska

Sasmalciniet 4 mazsālītus gurķus un to to sulu blenderī. Bū tīra, gluda, starojoša un tonizēta āda bez atmirušajām šūnām.

Lauma Valeine:

- Cilvēki, jūs jūkat prātā? Droši vien šo masku kāds izgudroja reibumā pēc Jaunā gada svinībām. Lūdzu, šo masku nekad un nekādos apstākļos nemēģiniet.

Publicitātes foto

Atjaunojoša maska, kas padara par 10 gadiem jaunāku

1 ēdamkarote kanēļa pulvera,

1 tējkarote cepamās sodas,

1 tējkarote medus,

3 pilieni olīveļļas,

1 ēdamkarote piena.

Sajauc un atstāj uz ādas uz 20 minūtēm. Pēc tam noskalo ar siltu ūdeni.

Lauma Valeine:

- Šīs maskas sastāvs neizklausās tik slikti, bet ar kanēli un medu vajadzētu būt ļoti uzmanīgiem. Pilnīgi noteikti šī maska nederēs kuperozai un problemātiskai ādai. Pārējie var mēģināt. Bet, vai jūs izskatīsieties 10 gadus jaunāki - diez vai, pat labākā un dārgākā kosmētika mums to negarantē, tāpēc diez vai pēc šīs maskas būs tāds efekts.

Publicitātes foto

Recepte izsitumiem

Alvejas lapas. Izņemt mīksto daļu (iekšpusi). Noslauka ar to seju no rīta un vakarā.

Lauma Valeine:

- Alvejas lapas tomēr vairāk ir nevis izsitumiem, bet tieši nomierinošam un mitrinošam efektam. Ļoti labi strādā pēc apdegumiem. Alveja ir tāds augs, kurš tiešām mājas apstākļos var noderēt. Bet ieteiktu to izmantot citādi - sablendēt un to putriņu likt uz ādas.

Publicitātes foto

Izgaismojoša maska sejas ādas atjaunošanai, toksīnu izvadīšanai

90 gramus organisku rīsu noskalo ūdenī, nokāš un pievieno tīru ūdeni. Sagriež gurķi plānās šķēlēs, izmērcē rīsu ūdeni 30 minūtes un liek uz sejas.

Lauma Valeine:

- Daudz lielāks detokss - toksīnu izvadošs efekts - būs, ja jūs rīsus ar gurķiem ēdīsiet, nevis liksiet uz sejas, te varu dot 100% garantiju.

Publicitātes foto

Jaunajām māmiņām

Mirdzošai, tīrai un jaunākai sejas ādai. Sasaldē ledus saldēšanas trauciņos savu krūts pienu. Ar sasaldēto gabaliņu izmasē attīrītu sejas ādu.

Lauma Valeine:

- Plazmoliftings ir pēdējos gados visvairāk apspriestā procedūra. Procedūras rakstura dēļ to sauc arī par "asiņainām" injekcijām. Metodes būtība ir tāda, ka pacientiem zem ādas injicē viņu pašu asinis, precīzāk, ar trombocītiem bagātu asins plazmu. Ja strādā šī procedūra, varbūt arī maska no krūts piena varētu strādāt.

Secinājums ir tikai viens, ja jums ir plāna un alerģiska āda, labāk ar to neriskēt, jo var būt nepatīkamas sekas. Ja jūsu āda ir bieza un interese par tradicionālo medicīnu ir milzīga, varat mēģināt. Bet no šādām maskām nevajadzētu gaidīt brīnumu. Pareizi izvēlēta ikdienas kopšana, sports un pastaigas dabā sniegs daudz vairāk.

Viena lieta, ko es sapratu jau sen. Mums gēnos ir vēlme atrast vienkāršu, vēlams lētu vai pat bezmaksas veidu, kā zaudēt svaru bez diētām un sporta, kā izskatīties 20 gadu vecumā, kad jau ir 50, neejot pie kosmetologa, kā iegūt biezus matus, neko nedarot. Vienkārši vajag beidzot saprast vienu lietu - nekas nenotiek tāpat vien. Lai kaut ko sasniegtu, ir jāpieliek pūles. Tāpēc izslēdzam TikToku ar tā skaistumkopšanas receptēm un meklējam labu kosmetologu. Tā patiešām ir skaistuma garantija.

Svarīgākais