© Publicitātes foto

Kādēļ rodas šie dzeltenie traipi apģērba padusēs? Dzelteni traipi rodas dezodoranta vai antiperspiranta un sviedru ķīmiskās reakcijas dēļ.

Bet ir vērts atcerēties, ka dzeltenas krāsas traipi uz balta apģērba parādās tikai tad, kad sviedri jau paguvuši nožūt. Lai to nebūtu, apģērbs ir jāizmazgā uzreiz pirms sviedri ir izžuvuši.

Publicitātes foto

Taču apskatīsim problēmas sakni - tie ir sviedri. Lai mazāk svīstu, nepieciešams izvēlēties labu dezodorantu. Ja jūs stipri svīstat, tad labāk dezodorantu izvēlēties aptiekā vai dārgākos zīmolos, jo tie daudz labāk pasargā no svīšanas.

Tāpat, lai izvairītos no dzelteniem traipiem uz apģērba, pirms apģērbieties, pārbaudiet, vai dezodorants ir pilnībā nožuvis.

Apmatojums padusēs arī var būt stipras svīšanas iemesls. Ja vēlaties svīst mazāk - labāk atbrīvoties no matiņiem padusēs.

Publicitātes foto

Jo vairāk dezodoranta vai antiperspiranta būs uz ādas, jo lielāki būs traipi, īpaši uz apspīlēta apģērba. Iesaku karstā laikā izvēlēties brīvāku apģērbu, lai izvairītos no siltumnīcas efekta. Jo mazāk svīdīsiet, jo mazāk būs traipu.

Līdzekļi, kuri paredzēti tieši sviedru traipu likvidēšanai no apģērba.

Publicitātes foto

1) HG Sviedru un dezodoranta traipu tīrīšanas līdzeklis.

Publicitātes foto

2) Tīrīšanas līdzeklis sviedru un dezodoranta traipiem Dr Beckmann.

Siltā laikā mēs biežāk valkājam baltu apģērbu. Un, kā zināms, baltas lietas paliek netīras daudz ātrāk.

Ko iesākt ar traipiem uz gaiša apģērba (ne tikai no sviedriem) un kā tos iztīrīt?

Publicitātes foto

1) Traipu iztīrīšanā izmantojama citronu sula. Izspiediet citrona sulas pilienus uz auduma, paturiet 10 minūtes, pēc tam noskalojiet ar ūdeni.

Publicitātes foto

2) Var atšķaidīt 4-5 ēdamkarotes sodas uz pusglāzi auksta ūdens un izveidojušos šķīdumu uzliet uz traipa, to intensīvi paberžot. Kad traips palicis blāvāks, apģērbs jāizmazgā veļas mašīnā vai jāskalo ar rokām.

Publicitātes foto

3) Vēl traipu likvidēšanai var izmantot divas aspirīna tabletes, kuras izšķīdinātas pusglāzi vēsa ūdens. Šķīdumu uzlej uz traipa un ieberž audumā. Tam jāiesūcas - parasti tam nepieciešamas trīs stundas. Pēc tam apģērbs jāizskalo veļas mašīnā ar iepriekš uzklāto traipu noņēmēju vai saimniecības ziepēm.

Publicitātes foto

4) Traipi no apģērba var būt ne tikai no sviedriem. Ja vēlaties izmazgāt tonālo krēmu no T-krekla, balta krekla, naģenes, vienalga no kurienes - lieliski palīdz mitrās salvetes no Amway.

Varu droši apgalvot, ka šīs salvetes ir labākais atradums pēdējo gadu laikā. Tās ideāli iztīra traipus no apģērba (ne vienu reizi vien izmēģinātas sev un daudziem klientiem).

Publicitātes foto

5) Tāds pats efekts būs arī no micelārā ūdens. Tas iztīra visu, ja laikus ar to paberzē traipa vietu. Tas ir pateicoties īpašām daļiņām - micellām, kas "pieķeras" pie netīrajām daļiņām un palīdz tās noņemt no auduma virsmas un šķiedrām. Kad es aktīvi strādāju filmēšanas laukumā, mēs bieži pēc filmēšanas ar micelāro ūdeni tīrījām baltu apģērbu. Bet tas ir jādara nekavējoties. Ja sasmērētais T-krekls paliek neaiztikts pāris dienas, tad micelārais ūdens vairs nepalīdzēs.

Instagramā izveidoju aptauju, kurā lūdzu padalīties ar labākajiem līdzekļiem, kā noņemt traipus.

Traipu tīrīšanas līdzekļi, kurus ieteica visbiežāk.

Publicitātes foto

1) Ļoti daudzi slavēja Domol. Atliek vien paberzt ar šīm ziepēm traipa vietu un atstāt iedarboties uz pāris stundām (ideāli uz nakti). Un traips kā nebijis. Sieviete, kura man izstāstīja par šīm ziepēm, apgalvo, ka ar tām ir iztīrījusi visas bērnu drēbes, tā kā ar dzeltenām padusēm tās noteikti tiks galā.

Publicitātes foto

2) Apģērbu balinātājs no Amway.

Publicitātes foto

3) Veļas pulveris no Miele.

Publicitātes foto

4) Žults ziepes - var būt dažādu zīmolu.

Publicitātes foto

5) Lilia White balināšanas pulveris.

Publicitātes foto

6) Traipu tīrīšanas līdzeklis Vanish Spray Oxi Action.

Publicitātes foto

7) Apģērbu traipu tīrītājs no Sodasan.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

8) Apģērbu traipu tīrītājs un balinātājs no zīmola Norwex.

Publicitātes foto

9) Izsmidzināms traipu tīrīšanas līdzeklis no Etamine du Lys.

Publicitātes foto

10) Balināšanas pulveris no Fermenta.

Publicitātes foto

11) PERSIL Eco Power Bars Universal tabletes veļas mazgāšanai.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv