Kraukšķīgas ceptās auzu pārslas ar mellenēm

© Foto: freepik.com

Cepto auzu pārslu recepte ir labākais veids, kā sākt dienu! Tās ir vienkāršas, veselīgas un gardas. Pasniedziet tās vēlās brokastīs vai pagatavojiet iepriekš brokastīm visai nedēļai, taču tās ir arī tādas, ko var pagatavot nedēļas nogalē un uzsildīt aizņemtos rītos visas nedēļas garumā.

Šīs ar mellenēm ceptās auzu pārslas ir pagatavotas no veselīgām sastāvdaļām — svaigiem augļiem, mandeļu sviesta un veselām auzu pārslām —, taču tās garšo kā gardums. Virsma ir grauzdēta un riekstaina, ar pekanriekstu un kokosriekstu skaidiņu kārtu, kas ir skaisti kraukšķīga. Vidus, savukārt, paliek mīksts un krēmīgs, piepildot katru kumosu ar pārsteidzošu tekstūru sajaukumu. Tās ir viegli saldas, siltas un viscaur klātas ar mellenēm, piedāvā loveandlemons.com.

Melleņu un cepto auzu pārslu receptes padomi

Ļaujiet desertam atdzist 10 minūtes pirms pasniegšanas. Šī cepto auzu pārslu recepte, izņemot no krāsns, smaržos brīnišķīgi, tāpēc varētu rasties kārdinājums to nobaudīt uzreiz. Tomēr vislabāk ir ļaut tam atdzist 10 minūtes pirms pasniegšanas. Saldā, pikantā garša pastiprināsies šajās dažās minūtēs pēc izņemšanas no krāsns. Arī tās tekstūra kļūst labāka — virskārta kļūst kraukšķīga un vidus kļūst stingrāks.

Mellenes var aizvietot ar citām ogām, piemēram, zemenēm vai kazenēm, vai arī nelikt ogas un pievienot pusglāzi šokolādes skaidiņu, žāvētu dzērveņu vai rozīņu. Izmantojiet valriekstus pekanriekstu vietā vai nomainiet garšvielas. Muskatrieksts, kardamons un ingvers šeit arī būs iederīgi.

Cepiet to svētdienā un uzglabājiet šķēles hermētiskā traukā ledusskapī līdz pat 4 dienām. Vienkārši ievietojiet tās mikroviļņu krāsnī, lai tās uzsildītu.

Foto: freepik.com

SASTĀVDAĻAS;

1 nogatavojies banāns, saspiests (½ glāze)

1 glāze nesaldināta mandeļu piena, istabas temperatūrā

¼ glāze maiga mandeļu sviesta

¼ glāze kļavu sīrupa

¼ glāze izkausēta kokosriekstu eļļas

1 tējkarote cepamā pulvera

1 tējkarote kanēļa

½ tējkarote jūras sāls

2 glāzes veselu auzu pārslu

1 glāze sasmalcinātu pekanriekstu

1 glāze melleņu, svaigu vai saldētu

2 ēdamkarotes brūnā cukura virskārtai

PAGATAVOŠANA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C un ieziež cepamtrauku ar mandeļu sviestu.

Lielā bļodā sakuļ kopā saspiestu banānu, mandeļu pienu, mandeļu sviestu, kļavu sīrupu un kokosriekstu eļļu. Pievieno cepamo pulveri, kanēli un sāli un vēlreiz sakuļ.

Iemaisa auzu pārslas, ¾ glāzes pekanriekstu un ½ glāzes melleņu. Ielej maisījumu sagatavotajā cepamtraukā un izlīdzina vienmērīgā kārtā.

Pārkaisa ar atlikušajām mellenēm un pekanriekstiem, brūno cukuru un kokosriekstu skaidiņām.

Cep 40 līdz 50 minūtes vai līdz virskārta ir kraukšķīga un vidus ir sacietējis. Izņem no cepeškrāsns un ļauj atdzist 10 minūtes pirms pasniegšanas.

Vairāk recepšu lasiet šeit.