Vistas tako ir populārs meksikāņu ēdiens, kur apvienota sautēta gaļa ar dārzeņiem, sieru un plāceni. Tako pagatavojas ātri, tos var viegli pielāgot dažādām garšām un tie ir lieliski piemēroti gan neformālām pusdienām, gan ballītei.
SASTĀVDAĻAS:
2 vistas filejas
3 paprikas
1 sarkanais sīpols
1tējk. kūpinātas paprikas
0,5 tējk. ķimenes
0,5 tējk. kurkumas
1 tējk. koriandra
1 tomāts
20 g sviesta
puse sarkanā sīpola
10 g pētersīļu
200 ml ūdens
180 g Mocarellas siers
Apaļi plāceņi (tortiljas)
PAGATAVOŠANA
Iegrieziet tomātā seklus iegriezumus un pārlejiet to ar verdošu ūdeni, lai nomizotu, pēc tam sagrieziet. Notīriet un sagrieziet papriku strēmelītēs. Sagrieziet sīpolu pusgredzenos un visu ievietojiet bļodā.
Sagrieziet katru fileju uz pusēm un pievienojiet dārzeņiem. Pievienojiet bļodā garšvielas, tad ielejiet eļļu un labi samaisiet. Ļaujiet iemarinēties.
Uzkarsētā pannā apcepiet filejas bez dārzeņiem. Pēc tam pievienojiet sviestu un cepiet līdz zeltainumam.
Pēc tam apcepiet marinētos dārzeņus līdz zeltainumam. Pievienojiet sasmalcinātus tomātus, pārlejiet ar ūdeni un ļaujiet vārīties uz lēnas uguns.
Bļodā sajauciet pusi no sasmalcinātā sarkanā sīpola, garšaugus un rīvētu sieru.
Sagrieziet vistu šķiedrās un pievienojiet dārzeņiem. Uzlieciet siera maisījumu uz plācenīša (tortiljas) un ielieciet pannā. Pārlej ar vistas un dārzeņu pildījumu, salokiet un apcep no abām pusēm.
Vairāk recepšu lasiet šeit.