Kraukšķīgi lavaša rullīši ar pildījumu ir lieliska iespēja ātrām un gardām brokastīm. Plāns lavašs pārvēršas zeltainā, aromātiskā rullītī ar sulīgu un aromātisku pildījumu, atklāj ēdienu blogeris Alekss Mils.
SASTĀVDAĻAS:
2 lavaša loksnes
400 g vistas filejas
1 sīpols
1 paprika
120 g saldā krējuma (20%)
40 g rīvēta siera
10 g eļļa
Sāls, pipari, malts koriandrs, kaltēts ķiploks - pēc garšas
40-50 g kukurūzas pārslas vai rīvmaize
2 olas
PAGATAVOŠANA
- Bļodā pievienojiet sagrieztu vistu un eļļā 6 minūtes apcepiet. Pēc tam pievienojiet sasmalcinātu sīpolu un turpiniet cept vēl 4 minūtes, maisot. Pievienojiet sasmalcinātu papriku un vāriet uz lēnas uguns vēl 5 minūtes.
- Pielejiet zema tauku satura krējumu, pievienojiet koriandru, kaltētu ķiploku, sāli, piparus un rīvētu sieru. Apmaisiet un vāriet uz lēnas uguns dažas minūtes.
- Sagrieziet katru lavaša loksni 3 vai 4 strēmelēs. Uz lavaša uzlieciet pildījumu un sarullējiet to trubiņā. Vispirms iemērciet to sakultā olā, pēc tam apviļājiet ar nesaldinātām kukurūzas pārslām vai rīvmaizi.
- Cepiet 180°C temperatūrā apmēram 12-15 minūtes, līdz lavašs kļūst zeltains un kraukšķīgs.
Vairāk recepšu lasiet šeit.