Šī maigā bumbieru kūka ir pagatavota bez grama miltu, kas ir tikpat laba kā augstas klases kafejnīcās. Tā ir lieliska izvēle mājīgai rudens tējas dzeršanai, saka Lilija Cvita, pavāre un ēdienu blogere, piedāvā RBC.
SASTĀVDAĻAS:
200 g mannas
200 g kefīra
2 olas
50 g cukura
5 g cepamā soda
20 g kakao pulvera
400 g bumbieru
20 g sviesta
30 g cukura (bumbieru karamilizēšanai)
mandeļu skaidiņas garnēšanai
PAGATAVOŠANA
Bļodā sajauciet mannu, kefīru, olas, cukuru un cepamo sodu. Visu rūpīgi samaisiet un atstājiet uz 30 minūtēm, lai manna uzbriest.
Bumbieru karamilizēšanai katliņā izkausējiet sviestu, pievienojiet cukuru un sagrieztus bumbierus. Vāriet uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot.
Izklājiet cepšanas pannu ar cepampapīru un vienmērīgi izklājiet bumbierus pa apakšu. Pievienojiet mannas maisījumam kakao pulveri un samaisiet. Vienmērīgi izklājiet mīklu pār bumbieriem.
Cepiet kūku 35 minūtes 150°C temperatūrā.
Kūku var pārbērt ar mandeļu skaidiņām.
Vairāk recepšu skatiet šeit.