Humoss tradicionāli tiek uzskatīts par sāļu uzkodu vai brokastu piedevu, taču, ja mazliet radoši paeksperimentē, tas var kļūt arī par neaizmirstamu desertu. Ar recepti dalās “Living good”.
Šī recepte apvieno saldumu un nelielu pikantumu, pateicoties karamelei, kanēlim un pekanriekstiem. Rezultāts ir krēmīgs, aromātisks un pietiekami veselīgs saldums, ko vari baudīt gan ar grauzdiņiem, gan izmantot kā pildījumu tortēm un pankūkām.
Sastāvdaļas (4 porcijas)
Pagatavošana
Turku zirņu sagatavošana - nokāš zirņus, nomazgā un ļauj notecēt.
Blendēšana - liek zirņus blenderī kopā ar karameļu sīrupu, riekstu sviestu, kanēli, sāli un čili pārslām. Blendē līdz viendabīgai, krēmīgai konsistencei.
Tekstūras pievienošana - pievieno 2/3 sasmalcināto pekanriekstu un viegli samaisa ar karoti, lai saglabātu kraukšķīgumu.
Pasniegšana - pārlej humosu nelielos trauciņos, pārkaisa atlikušos pekanriekstus un, ja vēlas, nedaudz karameļu sīrupa dekorācijai.
Padomi un variācijas
Šis pikanti saldais karameļu humuss ir lielisks piemērs, kā vienkāršas sastāvdaļas pārvērst neparastā, gardā desertā. Tas ir radošs, ātri pagatavojams un pietiekami daudzpusīgs, lai izpatiktu izsmalcinātākajiem gardēžiem.
Eksperimentē ar riekstiem, pikantumu un pasniegšanas veidiem un tava virtuve pārvērtīsies par īstu mazo desertu laboratoriju.