Interesanta recepte. Kā pagatavot spāņu olas?

© Foto: pixabay.com

Ko tik cilvēce nav iemācījusies darīt ar parastu vistas olu? Vāra, cep un ēd jēlas. Un ir vēl daudz vairāk tā izmantošanas variantu. Tomēr ceptas olas galu galā ir vienas no pasaulē izplatītākajām klasiskajām brokastīm.

Ir vairāki unikāli olu pagatavošanas veidi, ko vēl nezinām, raksta The Takeout. Viens no tiem ir par spāņu olu pagatavošana.

Tradicionālais olu cepšanas veids ietver to sautēšanu nelielā eļļas vai sviesta daudzumā, savukārt spāņu ceptas olas bagātīgi aplej ar karstu olīveļļu. Rezultāts ir pannā cepta pilnība - kraukšķīgas, zeltainas, maigas ceptas olas ar bagātīgu, šķidru dzeltenumu.

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

Spāņu olu pagatavošanas atslēga ir gatavošanas procesā izmantotās eļļas daudzums. Vajadzēs daudz olīveļļas.

Lai pagatavotu spāņu olas, uzkarsē olīveļļu uz vidēji augstas uguns, pārliecinoties, ka tā pārklāj pannu par 1,5 cm augstumā. Kad eļļa ir uzkarsusi, samazina uguni līdz vidēji zemai, iesit olu karstajā eļļā un, kamēr tā gatavojas, ar karoti aplej karsto eļļu virs olas baltuma un dzeltenuma apmēram minūti.

Šī vienkāršā darbība rada kraukšķīgu, mežģīnēm līdzīgu tekstūru ap olas malām, vienlaikus saglabājot dzeltenumu vārītu, siltu un perfekti šķidru.

Turklāt ir nosaukta veselīgākā eļļa olu vārīšanai. Daudzas eļļas ne vienmēr ir veselīgas. Tā var būt rafinēta vai ar augstu piesātināto tauku saturu.

Dzīvesstils

Cukurs ir svarīgs ne tikai tā salduma, bet arī tekstūras un krāsas dēļ. Vai, gatavojot desertus, to iespējams ar kaut ko aizstāt? Atbildi meklē Bendžamina Ebuehi no “The Guardian”.

Svarīgākais