Aizmirstiet par burkānu kūku, šī vieglā, gardā kabaču kūka ir piesātināta ar garšu un lieliski sader ar tasi tējas.
SASTĀVDAĻAS
Kūkai
350 g kabaču (nav nepieciešams mizot)
200 g brūnā cukura
125 ml saulespuķu eļļas
3 lielas olas, viegli sakultas
1 apelsīna rīvēta miziņa
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
100 g rozīnes
300 g pašrūgstošo miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
Glazūrai
200 g trekns krēmsiers
100 g pūdercukura, izsijāts
laba apelsīna miziņas rīve
PAGATAVOŠANA
1.SOLIS
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C. Viegli ieeļļo un izklāj formu ar cepamā papīru. Smalki sarīvē kabačus, pēc tam ar rokām izspiediet pēc iespējas vairāk šķidruma (ar pārāk daudz šķidruma kūka kļūs izmirkusi).
2.SOLIS
Samaisiet kabačus ar cukuru, saulespuķu eļļu, olām, apelsīna miziņu, vaniļu un rozīnēm, tad samaisiet miltus un cepamo pulveri, samaisiet līdz viendabīgai masai, bet nepārcentieties..
3.SOLIS
Maisījumu ielejiet formā un cepiet 50 minūtes, līdz kūkā iedurtais iesmiņš iznāk tīrs. Izņem no formas un atdzesē.
4.SOLIS
Tikmēr saputo krēmsieru ar pūdercukuru (nepārputojiet, jo tas var padarīt maisījumu pārāk mīkstu), pēc tam atdzesējiet. Izklājiet to uz atdzesētās kūkas, apkaisa ar apelsīna miziņu un atdzesē.