Izmantojiet savus iecienītākos ābolus, lai ceptu šo tradicionālo vācu ābolu kūku. Izbaudiet to ar pēcpusdienas tēju vai paņemiet līdzi, dzerot kafiju.
SASTĀVDAĻAS
125g sviesta, istabas temperatūrā, plus papildus formas ietaukošanai
220 g parasto miltu
175 g pūdercukura
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1 citrons, miziņu un sulu
4 olas
½ tējkarote cepamā pulvera
40 g kukurūzas miltu
100 ml piena
800 g ābolu, izņem serdi un sagriež šķēlītēs
2 tējk. pūdercukurs
PAGATAVOŠANA
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C. Ietauko ar sviestu kūkas formu un apkaisa ar miltiem. Saputo mīkstu sviestu ar 115 g cukura un šķipsniņu sāls 3-5 minūtes, līdz tas kļūst gaišs un krēmīgs. Pievienojiet vaniļas ekstraktu, citrona miziņu un sulu un samaisa, līdz masa ir viendabīga.
Atdala olu dzeltenumus un baltumus, izmantojot elektrisko rokas mikseri, saputo baltumus ar atlikušo cukuru, līdz veidojas stingras putas. Sviesta un cukura maisījumā iemaisa olu dzeltenumus.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri un kukurūzas miltiem, pēc tam iemaisa sviesta, cukura un dzeltenuma maisījumā. Samaisa, tad iemaisa pienu, kam seko karote olu baltumu. Kad piens ir pilnībā pievienots, uzmanīgi saliek atlikušos olu baltumus mīklā.
Ielej mīklu formā. Iespiediet ābolus mīklā ar griezuma pusi uz leju un cepiet 45-50 minūtes, līdz tie ir zeltaini un centrā iedurtais iesmiņš ir tīrs. Ļaujiet kādu laiku kūkai formā atdzist. Pārkaisa ar pūdercukuru. Uzglabāsies hermētiskā traukā līdz pat trim dienām.