Vācu ābolu kūka

© Foto: pixabay.com

Izmantojiet savus iecienītākos ābolus, lai ceptu šo tradicionālo vācu ābolu kūku. Izbaudiet to ar pēcpusdienas tēju vai paņemiet līdzi, dzerot kafiju.

SASTĀVDAĻAS

125g sviesta, istabas temperatūrā, plus papildus formas ietaukošanai

220 g parasto miltu

175 g pūdercukura

1 tējkarote vaniļas ekstrakta

1 citrons, miziņu un sulu

4 olas

½ tējkarote cepamā pulvera

40 g kukurūzas miltu

100 ml piena

800 g ābolu, izņem serdi un sagriež šķēlītēs

2 tējk. pūdercukurs

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C. Ietauko ar sviestu kūkas formu un apkaisa ar miltiem. Saputo mīkstu sviestu ar 115 g cukura un šķipsniņu sāls 3-5 minūtes, līdz tas kļūst gaišs un krēmīgs. Pievienojiet vaniļas ekstraktu, citrona miziņu un sulu un samaisa, līdz masa ir viendabīga.

Atdala olu dzeltenumus un baltumus, izmantojot elektrisko rokas mikseri, saputo baltumus ar atlikušo cukuru, līdz veidojas stingras putas. Sviesta un cukura maisījumā iemaisa olu dzeltenumus.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri un kukurūzas miltiem, pēc tam iemaisa sviesta, cukura un dzeltenuma maisījumā. Samaisa, tad iemaisa pienu, kam seko karote olu baltumu. Kad piens ir pilnībā pievienots, uzmanīgi saliek atlikušos olu baltumus mīklā.

Ielej mīklu formā. Iespiediet ābolus mīklā ar griezuma pusi uz leju un cepiet 45-50 minūtes, līdz tie ir zeltaini un centrā iedurtais iesmiņš ir tīrs. Ļaujiet kādu laiku kūkai formā atdzist. Pārkaisa ar pūdercukuru. Uzglabāsies hermētiskā traukā līdz pat trim dienām.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais