Ja pamēģināsiet pagatavot šīs pankūkas, jūs nepārstāsit tās gatavot. Tās noteikti kļūs par jūsu iecienītākajām pankūkām.
SASTĀVDAĻAS
400 ml piena ar jebkuru tauku saturu
300 g milti
1 ēd.k. sausais raugs
1 tējk. pūdercukurs
pustējk. cepamā soda cepšanai
1 ēd.k. nerafinēta augu eļļa
1 tējk. sāls
1 tējk. sviests
GATAVOŠANA
1.Katliņā ar biezu dibenu uz plīts nedaudz uzkarsē pienu, tad noņem no uguns. Izšķīdina pienā raugu un pūdercukuru, pēc tam pievieno100 mililitrus silta ūdens. Atstāj iegūto maisījumu siltā vietā 15 minūtes, lai savilktos. Burbuļu parādīšanās uz virsmas būs signāls, ka raugs ir atmodies.
2.Ņem citu bļodu un iesijā tajā miltus. Miltiem pievieno sodu un sāli. Pēc tam izveido iedobi centrā un tajā ielej rauga maisījumu, lai izveidotu putas. Puto no centra uz āru, līdz masa atgādina krējumu. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens. Kad maisījums ir krēmīgs, pārklāj to ar mitru dvieli un atstāj uz 45 minūtēm vai līdz uz virsmas sāk parādīties mazi burbuļi.
3.Kad nepieciešamais laiks ir pagājis, uz vidējas uguns liek lielu pannu un ielej tajā eļļu. Pannā liek vienu ēdamkaroti pankūku mīklas, veidojot apaļu formu. Cep pankūkas apmēram piecas minūtes vai līdz uz virsmas parādās burbuļi. Kad burbuļi plīst un virspusē paliek mazi caurumi, uzmanīgi apgrieziet pankūkas un apcepiet tās vēl minūti no otras puses.
4.Pasniedziet pankūkas siltas, bagātīgi ieziediet tās ar sviestu. Ja gatavojat uz priekšu, tieši pirms pasniegšanas viegli apbrūniniet abas puses. Ja vēlas, var garnēt ar ogām.