Arī pēc svētkiem pastāv iespējas, ka paliek pāri ēdiens, viens no tiem ir Jāņu siers. Virtuves huligāns Pipars secina, ja pēc svētkiem palicis pāri Jāņu siers, no tā var droši taisīt salātus, jo būšot garšīgi arī pēc tam.
Ja nav ķimeņu siers, tad derēs jebkurš siers cits siers. Turklāt labi garšos arī zilais siers, Čedaras siers un Maasdam.
SASTĀVDAĻAS (4 pers.)
120 g salātu mix
150 g ķiršu tomāti
100 g "Jāņu" siers
40 g cietais siers
3-4 maizes šķēles
1 ķiploka daiviņa
olīveļļa
sāls, pipari
PAGATAVOŠANA (30 min.)
1.Maizes šķēles apgrauzdē uz pannas vai cepeškrāsnī Ar ķiploka daiviņu ierīvē no abām pusēm, pārkaisa ar sāli un sagriež kubiņos.
2.Jāņu sieru sagriež kubiņos. Tomātus sagriež četrās daļās. Lielā bļodā liek salātus, tomātus, sieru, pievieno olīveļļu, pēc garsās sāli un svaigi maltus piparus un samaisa.
3.Pirms pasniegšanas salātiem pievieno grauzdiņus (lai tie neizmirkst) un pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.
Vairāk par receptēm, šeit