Salāti ar Jāņu sieru, kas izcili noderēs pēc svētkiem

© Foto: publicitātes

Arī pēc svētkiem pastāv iespējas, ka paliek pāri ēdiens, viens no tiem ir Jāņu siers. Virtuves huligāns Pipars secina, ja pēc svētkiem palicis pāri Jāņu siers, no tā var droši taisīt salātus, jo būšot garšīgi arī pēc tam.

Ja nav ķimeņu siers, tad derēs jebkurš siers cits siers. Turklāt labi garšos arī zilais siers, Čedaras siers un Maasdam.

Foto: publicitātes

SASTĀVDAĻAS (4 pers.)

120 g salātu mix

150 g ķiršu tomāti

100 g "Jāņu" siers

40 g cietais siers

3-4 maizes šķēles

1 ķiploka daiviņa

olīveļļa

sāls, pipari

PAGATAVOŠANA (30 min.)

1.Maizes šķēles apgrauzdē uz pannas vai cepeškrāsnī Ar ķiploka daiviņu ierīvē no abām pusēm, pārkaisa ar sāli un sagriež kubiņos.

2.Jāņu sieru sagriež kubiņos. Tomātus sagriež četrās daļās. Lielā bļodā liek salātus, tomātus, sieru, pievieno olīveļļu, pēc garsās sāli un svaigi maltus piparus un samaisa.

3.Pirms pasniegšanas salātiem pievieno grauzdiņus (lai tie neizmirkst) un pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.

Vairāk par receptēm, šeit

Dzīvesstils

Kas ir poutine? Vienkārši sakot, poutine ir ēdiens ar frī kartupeļiem, siera biezpienu un brūno mērci. Tas ir tradicionāls Kanādas ēdiens, kas radās 1950. gadu beigās Kvebekas centra reģionā.

Svarīgākais