Viens no veidiem, kā pagatavot, aromatizēt un arī palielināt olu glabāšanas laiku, ir to marinēšana. Marinētām olām ir aizraujoša garša — atkarībā no garšvielām — un tās var glabāties līdz 10 mēnešiem.
Noderēs gandrīz jebkura sālīta vai sāļu gurķu marinēšanas formula. Tomēr atcerieties, ka olas, atšķirībā no gurķiem un citiem marinētiem dārzeņiem, neizdala daudz ūdens, kas atšķaida skābumu. Tāpēc nepārspīlējiet ar etiķi.
Izmantojiet cieti vārītas olas un marinējiet tās lielā, dekoratīvā stikla burkā un pievienojiet brūvējumam izvēlētās garšvielas. Olas ir gatavas pēc dienas vai divām, un tās var pasniegt gandrīz ar visu.
“Šīs olas ir klasisks veids, kā pabeigt jebkuru ramenu. Tās ir mīksti vārītas, bet pēc tam dzeltenumi viegli sastingst, kamēr tie pa nakti atrodas sojas un medus vannā, tāpēc, tos sagriežot, tie pēc tekstūras ir īpaši garšīgi. Labākais padoms — nesadaliet olas uz pusēm ar nazi, izmantojiet stiepli, lai iegūtu perfekti tīru šķērsgriezumu,” raksta Džeimijs Olivers.
SASTĀVDAĻAS
6 lielas brīvās turēšanas olas
5 cm ingvera gabals
1 ķiploka daiviņa
80 ml sojas mērce ar zemu sāls saturu
50 ml sake
1 ēdamkarote šķidra medus
PAGATAVOŠANA
Olas vāra verdošā sālītā ūdenī uz vidējas uguns precīzi 5½ minūtes, pēc tam noliek bļodā ar ledus ūdeni, lai apturētu gatavošanos.
Nomizojiet un smalki sagrieziet ingveru un sasmalciniet ķiplokus, pēc tam ievietojiet pannā ar biezu dibenu kopā ar sojas mērci un sake. Uz vidējas uguns uzvāra un vāra 5 minūtes. Iemaisa medu un noņem no uguns. Atstāj ievilkties 3 minūtes, tad izkāš un rezervē šķidrumu.
Rezervētajā šķidrumā iemaisa 500 ml auksta ūdens. Uzmanīgi nomizojiet olas, pievienojiet marinādei un 24 stundas ļauj ievilkties ledusskapī, izņemiet olas no marinādes, kad esat gatavi pasniegšanai.