Zemeņu semifreddo - atspirdzinājums vasaras vakaram

© Foto: Depositphotos

Šis krēmīgais deserts apvieno zemenes, putu krējumu, kliņģerīšu kraukšķus – īsts atvēsinošs vasaras vakaru gardums.

SASTĀVDAĻAS

Foto: pixabay.com

Kraukšķiem

2 ½ glāzes sālītu mini kliņģerīšu (apmēram 100 gr).

3 ēdamkarotes piena pulvera bez taukiem

½ glāzes plus 5 ēdamkarotes cukura

¼ tases gaišā brūnā cukura

½ tējkarotes košera sāls

10 ēdamkarotes nesālīta izkausēta sviesta

Ievārījumam

700 gr svaigu zemeņu, sagrieztas ceturtdaļās

1 ēdamkarote plus 2 tējkarotes svaigas citrona sulas

1 iepakojums mīkstais krējuma siera

⅔ glāze salda iebiezinātā piena

1 ½ glāzes putu krējuma

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

Kraukšķi: uzkarsē cepeškrāsni līdz 135 °C. Izklājiet ar pergamenta papīru. Vidēji lielā bļodā ar rokām sasmalciniet kliņģerus, sadalot tos gabaliņos. Pievienojiet piena pulveri, 2 ēdamkarotes pūdercukura, brūno cukuru un 1/2 tējkarotes košera sāls; samaisiet. Ielej 7 ēdamkarotes izkausēta sviesta un samaisa, līdz kliņģeri ir labi pārklāti.

Izklāj kliņģeru maisījumu uz pannas. Cep, līdz kliņģeri ir viegli apgrauzdēti, 20 līdz 25 minūtes, vienreiz samaisot. Ļaujiet pilnībā atdzist.

Atlieciet 1/2 glāzes kliņģerīšu kraukšķu, pēc tam pārējo daļu, atlikušās 3 ēdamkarotes izkausēta sviesta un sablendējiet līdz kliņģeri sadalās sīkās drupatās, bet nav pilnīgi viendabīgi vai saberzti pulverī. Ielieciet maisījumu vienmērīgā kārtā kūkas formas apakšā. Sasaldējiett līdz lietošanas gatavībai.

Pildījumam: sasmalciniet zemenes un 1/2 glāzes cukura. Gatavojiet uz vidējas uguns, laiku pa laikam maisot, līdz zemenes sadalījušās biezā, rupjā ievārījumā un to daudzums samazinājies līdz apmēram 1 glāzei (15 līdz 20 minūtes). Noņemiet katlu no uguns un iemaisiet 1 ēdamkaroti citrona sulas. Ļauj zemeņu ievārījumam pilnībā atdzist.

Semifreddo pagatavošanai: miksera bļodā sajauc krējuma sieru, kondensēto pienu, 1/4 tējkarotes košera sāls un atlikušās 2 tējkarotes citrona sulas. Maisa vidējā režīmā 1 minūti. Notīra bļodas malas un pēc tam turpina maisīt uz vidēji pakāpes, līdz maisījums ir pilnīgi gluds vēl apmēram 1 minūti. Masu izliek citā traukā.

Miksera bļodā (nav nepieciešams to tīrīt) sajauc krējumu un atlikušās 3 ēdamkarotes cukura. Maisa uz vidēji augstas pakāpes, līdz krēms vidēji stingri saputots, 2 līdz 3 minūtes.

Foto: Depositphotos

Pievieno krējuma siera maisījumam putukrējuma un viegli samaisa. Uzmanīgi iemaisiet pusi zemeņu ievārījuma - tikai tik daudz, lai veidotos svītriņas, un tad uzmanīgi iemaisiet atlikušo ievārījumu. Maisījumam jāizskatās marmorētam ar ievārījuma svītrām. Lieciet maisījumu uz kliņģera masas, virsu izlīdzinot. Sasaldēt, līdz kūka ir stingra, vismaz 6 stundas un glabāt ne ilgāk kā 3 dienas.

Pasniedzot ar pergamenta papīra palīdzību izceliet semifreddo no pannas un novietojiet uz līdzenas virsmas. Ļaujiet nostāvēties istabas temperatūrā apmēram 15 minūtes. Virsū pārkaisiet kliņģerīšu kraukšķus, sagrieziet šķēlēs un pasniedziet.

Padomi

  • Lai uzglabātu semifreddo atlikumus: ar pergamenta papīru pārnesiet semifreddo atpakaļ uz formu un pārklājiet ar plastmasas plēvi.
  • Atlikumi uzglabājas saldētavā līdz 1 nedēļai.
  • Kraukšķus var pagatavot iepriekš, un tie hermētiskā traukā istabas temperatūrā uzglabāsies 1 nedēļu, ledusskapī vai saldētavā 1 mēnesi.

Kā pareizi mazgāt zemenes, lasiet šeit: