Tortiljas ar olu salātiem

© Foto: Depositphotos

Pagatavojiet krēmīgus, pikantus olu salātus, lai padarītu tortiljas garšīgas. Olu salāti pasniegti ar mājās gatavotu mērci.

SASTĀVDAĻAS:

2 cieti vārītas olas

¼ vidēja lieluma avokado

⅓ glāzes smalki sagrieztu zaļo saldo piparu

1 smalki sagriezts sīpols

2 ēdamkarotes mērces

1 ēdamkarote citrona vai laima sulas

⅛ tējkarotes jūras sāls

⅛ tējk. malti čili pipari

4 tortiljas

4 romiešu salātu lapas

Foto: pixabay.com

Mērcei

½ glāzes majonēzes

2 ēdamkarotes sagrieztu svaigu pētersīļu

1 ēdamkarote sagrieztu svaigu lociņu

½ tējkarote sagriezta svaiga timiāna

1 malta ķiploka daiviņa

¼ tējkarotes paprikas

¼ tējkarotes melnie pipari

PAGATAVOŠANA

Bļodā rupji sasmalcina olas un ar kartupeļu stampiņu vai dakšiņu saspaida avokado. Pievieno saldos piparus, zaļo sīpolu, citronu sulu, sāli, čili piparus un samaisa. Uz tortiljām liek salātu lapas. Pa virsu karoti olu salātus un tortiljas satin.

Kā cepeškrāsnī izcept kraukšķīgus kartupeļus, lasiet šeit.

Dzīvesstils

Zaļajiem zirnīšiem ir ierobežots ēšanas laiks, tāpēc, kad tiem iestājas sezona, ir svarīgi izbaudīt šo gardumu pilnībā. Jaunās pākstis nav nepieciešams mizot – tās var vienkārši sagriezt šķērsām un nedaudz slīpi. Ja esat nolēmis izņemt zirņus, nesteidzieties atbrīvoties no pākstīm – tie ir lieliski piemēroti sagriešanai, tāpat kā jebkuri citi dārzeņi, bagātinot ēdienu ar šķiedrvielām.