Kurš gan nezina plānās pankūkas – plāni jo plāni no kviešu vai griķu miltiem izceptas un pildītas ar visdažādākajiem pildījumiem. Bet vai katrs zina, ka šīs pankūkas jeb krepes (crepes) cēlušās no Francijas ziemeļrietumiem, no Bretaņas?
Francūži krepes bauda divos veidos: kā saldās un kā sāļās. No kviešu miltiem ceptas saldās krepes pasniedz ar šokolādes mērci, ievārījumiem, cukuru, kļavu sīrupu, putukrējumu un dažādiem saldajiem krēmiem, savukārt no griķu miltiem cep sāļās krepes un pilda ar sieru, šķiņķi, sēnēm, gaļu un citām sātīgām sastāvdaļām.
SASTĀVDAĻAS:
4 olas
250 g miltu
500 ml piena
20 g kausēta sviesta
30 g sviesta - cepšanai
šķipsniņa sāls
šķipsniņa cukura
PAGATAVOŠANA:
Kūkas un pudiņš, ko ātri var pagatavot mikroviļņu krāsnī. Lasiet šeit.