Valda uzskats: lai tiktu pie kartupeļu pankūkām, vajadzīgs daudz laika un pacietība – kamēr tos tupeņus nomizo, kamēr sarīvē.
Patiesībā viss ir ļoti vienkārši un gana ātri, vajag tik ķerties pie darba.
Kartupeļu pankūkas ar skābu krējumu
Zeltainas, bagātīgas garšas buķetes apveltītas kartupeļu pankūkas ar kraukšķīgām maliņām būs gatavas 20 minūtēs.
SASTĀVDAĻAS:
kartupeļi
ola
sāls
kviešu milti
skābs krējums
eļļa cepšanai
PAGATAVOŠANA:
- Uz rupjās rīves vai izmantojot virtuves kombainu kartupeļus sarīvē.
- Kartupeļu masai nospiež lieko šķidrumu, to nostādina, nolej un cieti pievieno masai.
- Pievieno olu, sāli un, ja nepieciešams, kādu karoti miltu. Masu sajauc.
- Sakarsētā eļļā no abām pusēm cep zeltainas pankūkas, tūlīt pasniedz ar skābu krējumu vai brūkleņu ievārījumu vai vēl labāk - ar abiem!
Kartupeļu pankūkas ar olu, bekonu un zaļajiem zirnīšiem
Kartupeļi, ola, bekons - veiksmīgs sātīgu, ikdienā bieži lietotu produktu apvienojums kombinācijā ar sulīgiem zirnīšiem un spinātiem - ātri, viegli, garšīgi!
SASTĀVDAĻAS:
0,5 kg kartupeļu
4 olas
200 g bekona šķēlēs
200 g saldētu zaļo zirnīšu
100 g spinātu
augu eļļa vai olīveļļa cepšanai
PAGATAVOŠANA:
- Kartupeļus ar mizu nomazgā un sālsūdenī novāra, tad zem tekoša vēsa ūdens strauji atdzesē.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai.
- Kartupeļus nomizo un uzreiz rīvē uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru - uzreiz ar karoti veido nelielas, apaļas pankūciņas. Sarīvētos kartupeļus apslaka ar eļļu un 15 minūtes cepeškrāsnī cep. Pankūkām pāri pārliek bekona šķēles un cep vēl 15 minūtes, līdz kartupeļu masa un bekons kļuvis kraukšķīgs un zeltaini brūns.
- Pannā sakarsē nedaudz eļļas, pievieno zaļos zirnīšus un maisot cep piecas minūtes, tad pievieno spinātus un cep vēl pāris minūtes, līdz tie saplakuši.
- Kartupeļu pankūciņas ar kraukšķīgo bekonu pasniedz kopā ar ceptu olu, zirnīšiem un spinātiem.
Kā pagatavot pankūkas ar gaļas pildījumu? Lasi šeit.