Kartupeļu pankūkas

© Foto: pixabay.com

Valda uzskats: lai tiktu pie kartupeļu pankūkām, vajadzīgs daudz laika un pacietība – kamēr tos tupeņus nomizo, kamēr sarīvē.

Patiesībā viss ir ļoti vienkārši un gana ātri, vajag tik ķerties pie darba.

Kartupeļu pankūkas ar skābu krējumu

Foto: pixabay.com

Zeltainas, bagātīgas garšas buķetes apveltītas kartupeļu pankūkas ar kraukšķīgām maliņām būs gatavas 20 minūtēs.

SASTĀVDAĻAS:

kartupeļi

ola

sāls

kviešu milti

skābs krējums

eļļa cepšanai

PAGATAVOŠANA:

  1. Uz rupjās rīves vai izmantojot virtuves kombainu kartupeļus sarīvē.
  2. Kartupeļu masai nospiež lieko šķidrumu, to nostādina, nolej un cieti pievieno masai.
  3. Pievieno olu, sāli un, ja nepieciešams, kādu karoti miltu. Masu sajauc.
  4. Sakarsētā eļļā no abām pusēm cep zeltainas pankūkas, tūlīt pasniedz ar skābu krējumu vai brūkleņu ievārījumu vai vēl labāk - ar abiem!

Kartupeļu pankūkas ar olu, bekonu un zaļajiem zirnīšiem

Foto: pixabay.com

Kartupeļi, ola, bekons - veiksmīgs sātīgu, ikdienā bieži lietotu produktu apvienojums kombinācijā ar sulīgiem zirnīšiem un spinātiem - ātri, viegli, garšīgi!

SASTĀVDAĻAS:

0,5 kg kartupeļu

4 olas

200 g bekona šķēlēs

200 g saldētu zaļo zirnīšu

100 g spinātu

augu eļļa vai olīveļļa cepšanai

PAGATAVOŠANA:

  1. Kartupeļus ar mizu nomazgā un sālsūdenī novāra, tad zem tekoša vēsa ūdens strauji atdzesē.
  2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai.
  3. Kartupeļus nomizo un uzreiz rīvē uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru - uzreiz ar karoti veido nelielas, apaļas pankūciņas. Sarīvētos kartupeļus apslaka ar eļļu un 15 minūtes cepeškrāsnī cep. Pankūkām pāri pārliek bekona šķēles un cep vēl 15 minūtes, līdz kartupeļu masa un bekons kļuvis kraukšķīgs un zeltaini brūns.
  4. Pannā sakarsē nedaudz eļļas, pievieno zaļos zirnīšus un maisot cep piecas minūtes, tad pievieno spinātus un cep vēl pāris minūtes, līdz tie saplakuši.
  5. Kartupeļu pankūciņas ar kraukšķīgo bekonu pasniedz kopā ar ceptu olu, zirnīšiem un spinātiem.

Kā pagatavot pankūkas ar gaļas pildījumu? Lasi šeit.

Dzīvesstils

Izbaudiet šo kāpostu brālēnu neapstrādātu vai pagatavotu dažādos ēdienos. Kolrābji var izskatīties kā sakņu dārzenis, bet patiesībā tas ir saistīts ar kāpostiem, ar kāpostu smaržu un brokoļu stublāju garšu. Tas padara to par lielisku alternatīvu kāpostiem vai rāceņiem.

Svarīgākais