Mētelis - 7 tendences un kā atrast īsto

© Foto: publicitātes

Tuvojas gada aukstākā sezona, un organiski pieaug vēlme sazemēties, savu uzmanību vērst uz iekšu un nedaudz noslēpties no ārpasaules. Virsdrēbes šajā procesā nospēlē lielu lomu.

Kā atrast īsto - šis jautājums nodarbina sievietes prātu teju nepārtraukti. Vienalga, vai runa iet par sezonas labāko apavu pāri, somu, kas piestāvētu visam, frizieri, galamērķi ceļojumam un ne tikai par vīrieti, bet arī par nepieciešamo audumu sezonas mētelim vai pašu mēteli. Rudens-ziemas sezonā tas ir neaizstājams, un viena no pirmās nepieciešamības lietām.

Mētelis ir universāls apģērbs rudens-ziemas sezonā - to var droši nēsāt ikdienā, uz darbu un pastaigās, tas visos gadījumos izskatīsies labi un atbilstoši, izņēmums varbūt ir kāds svinīgs pasākums. Tas ir izcils apģērbs, kas ļaus izskatīties eleganti, un reizē ir sezonai atbilstošs, tātad silda.

Drošības pēc gandrīz vienmēr izvēlēsimies klasisku modeli kādā no bāzes toņiem un bez lieka dekora, tieši šāds mētelis neradīs liekus sarežģījumus, domājot, ar ko un kā to savilkt kopā. Taču šajā sezonā dizaineri aicina izkāpt no komforta zonas un uzmanību vērst uz neparastiem modeļiem. Tieši šosezon ir interesantu dizainu, neparastu piegriezumu un pamanāmu detaļu laiks, un tas attiecas tieši uz mēteļiem. Kādi tad ir šā gada rudens-ziemas aktuālākie mēteļu veidi?

Maxi garums

Foto: publicitātes

Tieši maxi garuma mēteļi joprojām ir vispopulārākie un vieni no pieprasītākajiem. Starp citu, ne vien sieviešu modes kolekcijās, bet arī vīriešu. Stilizējot šādu mēteli, tikpat kā nav ierobežojumu - ja laika apstākļi to pieļauj, tos var kombinēt pat ar balerīnas laiviņām, apaviem ar augstu platformu pēc «Gucci» modes nama piemēra vai gariem zābakiem un zeķzābakiem.

Šāds mētelis piestāv visam un būs lieliska «slēptuve» sezonas aukstajos mēnešos. Lieliski piemēri un iedvesmas avots meklējami «Ferragamo», «Gucci», «Dries Van Noten» un «Auralee» modes kolekcijās.

Ar izteiktu vidukli

Foto: publicitātes

«Slim fit» un izteiktā sievišķība ir kā atbildes reakcija uz visur esošo un par pašsaprotamu kļuvušo oversize tendenci, kad aprises drīzāk notušē nevis izceļ. Aizvien aug pieprasījums pēc izteiktākas vidukļa līnijas, un izsalkums pēc tās varētu būt gluži saprotams nogurums no «one size fits all» un lielizmēra. Platforma «Lyst» ziņo, ka meklēšanas vaicājumi «gari, pieguļoši mēteļi» ir palielinājušies par 16%, salīdzinot ar pagājušo gadu. Atcerēsimies arī to, ka tieši A silueta piegriezums bija viena no tendencēm gada laikā.

«O» forma

Foto: publicitātes

Ja pagājušajā gadā uzsvars lielākoties bija uz izteiktu plecu līniju ar atsaucēm uz 80. un 90.gadiem, tad tagad modes namu sezonas kolekcijās daudz parādījās tieši noapaļotie pleci, kas kopā ar mēteļa (un ne tikai) piedurkņu līniju vizuāli veido formu, kas līdzinās burtam «O».

Gandrīz visos zīmolu «Bottega Veneta» un «Jil Sander» rudens-ziemas kolekcijas mēteļos, žaketēs un jakās tieši šī forma apspēlēta visai daudz. Šāds siluets, pateicoties slīpai un noapaļotai plecu līnijai, izskatās neierasti, ko apliecina arī virkne citu modes dizaineri, kas to izmantojuši tieši šīs sezonas ietvaros.

«Jūrnieku» - īss un divrindu

Foto: publicitātes

Lai gan modes dizaineri un stilisti laika gaitā ir pieradinājuši pie apjomīgiem un gariem, nereti līdz pat grīdai mēteļiem (lasi maxi mēteļa), kur var bez raizēm ietīties un distancēties no apkārtējiem, šogad tiek dota arī cita opcija - modē ienāk īsāki mēteļu modeļi.

To garums sniedzas līdz augšstilba vidum un bieži pat augstāk, kaut kur līdz ar vidukļa līniju, kā, piemēram, «Miu Miu» gadījumā. Tiek uzskatīts, ka modē to ieviesa Īvs Senlorāns, kad 1962.gadā iekļāva to savā pirmajā kolekcijā. Iedvesmai ielūkojies «Prada», «Ferragamo», Gucci», «Tom Ford», «Schiaparelli» kolekcijās - divrindu saīsināta garuma mētelis, kas nācis no jūrnieku ekipējuma formas un kas zināms arī kā bušlats.

Ar bagātīgu dekoru

Foto: publicitātes

Jo interesantāks dekors rotā mēteli - jo labāk. Šķiet, ka dizaineri šajā sezonā izlēmuši laist lietā visu dekora arsenālu - apjomīgi 3D tekstila ziedi, metāliskas piespraudes, apgleznojumi un izšuvumi, bantes, pērles, bārkstis un pūkas, kažokādu elementi un dārgakmeņu imitācijas. Protams, mūsu klimatiskajos apstākļos tā diez vai būs praktiska izvēle, taču izskatās ļoti iespaidīgi. Interesants paņēmiens ir arī mirdzošas «metallic» rakstu uzdrukas, kā, piemēram, zīmola «Etro» kolekcijā vai «Dior», kas izmantojuši pat tekstus. Aizvien figurē arī dzīvnieku apdrukas - leopards, zebra un čūska.

Šāda tipa mētelis noteikti būs kā akcenta elements garderobē, tāpēc svarīgi ir piedomāt pie tā, lai tēls kopumā veidotos harmonisks un līdzsvarots, nepārslogojot to ar liekām detaļām.

Burgundija vai sēpijas brūnais

Foto: publicitātes

Burgundijas krāsa, kas šaurās aprindās pazīstama arī kā «Gucci Rosso Ancora» ir viena no galvenajām rudens krāsām. Jau pagājušajā rudenī kļuva skaidrs, ka tumšais ķirsis «Viva Magenta» ir «jaunais sarkanais». Zināmā mērā tas ir «Gucci» jaunā radošā direktora Sabato de Sarno nopelns un tumšais vīna tonis turpina savu uzvaras gājienu. Visbiežāk dizaineri piedāvā tieši «total look» paņēmienu, taču pilnībā pietiks, ja šajā krāsā būs rudens mētelis.

Foto: publicitātes

Vēsture vēsta, ka visgrūtākajos laikos mode pievēršas dabīgiem, nereti piezemētiem toņiem, tāpēc šoruden mūs mudina tuvoties zemei ​​pat tie dizaineri, kuru kolekcijas parasti ir pārsātinātas ar dzīvi apliecinošām krāsām. Tagad viņu paletē ir viss sēpijas un brūno krāsu spektrs. Jau runājām, ka šokolādes un kafijas brūnā šosezon ir viena no trenda krāsām, kas izskatās sevišķi smalki un neatpaliek no melnās savā praktiskumā.

«Herringbone» vai rūtis

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Klasiskākais no visiem mēteļu veidiem - pelēks un noteikti ar skujiņas rakstu jeb «herringbone» ir ilglaicīgākais spēlētājs no visiem, tāpēc, ja šaubies par kādu no izteiksmīgajiem iepriekš minētajiem mēteļiem, izvēlies tieši šo.

Pelēkā gamma ir plaša, var izvēlēties vēsāku vai siltāku nokrāsu, tas var būt divrindu, oversize, ar jostu, ar apaļotiem pleciem, bet pilnīgi noteikti ar smalko, jau tik zināmo rakstu. Vesela virkne modes namu šajā sezonā radījuši izcilus un ļoti dažādu tā piemērus - «Hermès», «Ami», «Dries Van Noten», «Prada», «Bottega Veneta», u.c.

Otrs musturs, kam ir vērts pievērst uzmanību, ir viena no sezonas tendencēm - rūtis. Asociatīvi atgādinot rudens pledu, tas piešķir papildu mājīgu, un modes analītiķi prognozē, ka rūtaino rakstu redzēsim arī pavasara kolekcijās.

Dzīvesstils

Dezodorants ir populārs personīgās higiēnas līdzeklis, ko izmanto ķermeņa smakas apkarošanai. Atšķirībā no tradicionālajiem dezodorantiem, kas ir izsmidzināmā vai rullīša veidā, krēmveida dezodorants ir puscieta viela, kas tiek uzklāta tieši uz ādas.