Bordo - sezonas labākais krāsu tonis

© Foto: publicitātes

Visvairāk pārdotā lūpukrāsa pasaulē ir sarkana un popularitātes ziņā sarkanais šķiet ir mūžīgā vērtība, bet, ja spilgtāki tā toņi nav jūsu gaumē, tad ir daudz alternatīvu diskrētākās tā variācijās, kā piemēram bordo.

Bordo krāsa savu nosaukumu oficiāli ieguvusi 1891. gadā, par godu franču vīnam, kas ir ļoti tumši sārtā krāsā un mūsdienās to dēvē arī par burgundiju vai vīna krāsu. Atvasinājumu šim tonim ir daudz, un tie atšķiras ar sarkano un violetīgo, siltāku un vēsāku nianšu klātbūtni.

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Runājot par modi, konkrēti par rudens-ziemas sezonas, ir praktiski neiespējami nepieminēt bordo krāsu - ne velti tā tiek uzskatīta par ārkārtīgi daudzpusīgu krāsu lielākajā daļā modes namu visā pasaulē, jo sezonām ilgi nezaudē savu aktualitāti.

Arī šogad tas nav izņēmums, un, lai gan par šā gada krāsu vēl gada sākumā tikusi pasludināta «peach fuzz», un, tuvojoties rudenim, aizvien vairāk dizaineru kolekcijās novērojām tendenci uz aristokrātisko zaļo un visiem tā apakštoņiem, bordo aizvien notur līdera pozīcijas.

Foto: publicitātes

Krāsa tiešām ir daudzpusīga un arī praktiska krāsa, kas to padara par ideālu kombinēšanai ar citām, kā, piemēram, pelēko, balto, melno un pat violeto. Kādas ir labākās bordo kombinācijas ar citām krāsām, kas iezīmējās rudens-ziemas 2024/25 modes dizaineru kolekcijas.

Bordo & brūns

Foto: publicitātes

Šī ir ne tik ļoti acīmredzama un populāra kombinācija, bet ir viena no veiksmīgākajām. Pareizi piemeklēts brūnais var viegli aizstāt melno - tas izskatīsies daudz oriģinālāk, un, pateicoties tumšajai krāsu paletei, tas joprojām būs universāls. Šosezon vērts iedvesmoties no «Ferragamo» rudens kolekcijas. Apvienojiet bordo krāsas kleitu ar brūnu mēteli vai žaketi, vai kombinējiet dažādu krāsu topus ar svārkiem un biksēm - strādās viss.

Šī modernā kombinācija nav balstīta uz kontrastu, bet gan uz divu diezgan tuvu toņu spēju efektīvi papildināt vienam otru. Vislabākais bordo krāsas pāris būtu vēss tumšās šokolādes tonis, kas šajā sezonā ir viens no aktuālākajiem. Apvienojiet šīs divas krāsas vienādās proporcijās vai mēģiniet papildināt kombināciju ar bēšu vai pasteļrozā krāsu.

Bordo & pelēks

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Jāsaka, ka bordo un pelēks ir viena no dizaineru iemīļotākajām krāsu kombinācijām un, šķiet, ka savu aktualitāti tā nav zaudējusi arī šogad. Gandrīz visi pelēkie toņi un nokrāsas lieliski sader ar bordo - no gaišas līdz vistumšākajai, no vēsākas līdz siltākajai. Tumšajā gammā pelēkais uzsvērs bordo dziļumu, savukārt gaišajā radīs atsvaidzinošu kontrastu. Rudens-ziemas 2024 kolekcijās sevišķi jāizceļ «Etro» zīmola šo abu krāsu variāciju saspēles. Bagātīgā burgundija ar pelēko grafīta un antracītu izskatās cēli un izteiksmīgi.

Āda, džinss, vilna, kašmirs, samts un velvets - nekautrējieties apvienot dažādas faktūras vienā tērpā. Ja vēlaties pievienot vēl kādu citu krāsu, ļaujiet tai būt melnai. Citas krāsas tērpu «pārslogos».

Bordo & bēšs

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Viena no skaistākajām kombinācijām ir bordo ar bēšu - šīs krāsas papildina viena otru neatkarīgi no tā, kādās proporcijās tās apvieno. Līdzvērtīgos laukumos tās pat var konkurēt ar melnbalto klasiku. Taču arī mazākās proporcijās, piemēram, «total beige» pievienojot bordo somiņu (un otrādi), šī kombinācija izskatīsies ne mazāk iespaidīgi.

Bagātīgais bordo izskatās labi gandrīz ar visiem gaišajiem toņiem, bet tieši bēšo vērts pamēģināt pirmo - ņemiet piemēru no «Chloe» zīmola kolekcijas, kur apvienotas arī dažādas faktūras, piemēram, viegli gaisīgie audumi un mežģīnes ar ādu un lakādu, kontrastējoši materiāli, un krāsu kombinācija radīs izcilu tēlu.

Bordo & zaļš

Foto: publicitātes

Viennozīmīgi drosmīga kombinācija ir bordo kombinācijā ar zaļo. Te var eksperimentēt gan ar zaļā toni, variējot no mierīgāka un cēlāka olīvu, salvijas vai priedes līdz pat košākam laima vai «brat» tonim. Jo atvērtāks prāts visam jaunajam, jo lielākos krāsu laukumos un proporcijās variet spēlēties.

Bordo & balts

Foto: publicitātes

Baltā krāsa, kā zināms, lieliski sader ar pilnīgi jebkuru krāsu, taču tās kombināciju ar bordo krāsu ir vērts atsevišķi izcelt. Pat nelielos daudzumos baltais “atsvaidzina” bordo un uzsver tās bagātību. Tomēr jūs varat droši kombinēt krāsas citās proporcijās - šeit nav nekādu ierobežojumu, vien jāatceras, ka baltā krāsa vienmēr pastiprinās bordo krāsas efektu, padarot to vēl spilgtāku un bagātāku.

Bordo & melns

Foto: publicitātes

Visu laiku klasika un būsim godīgi, melns izskatās labi ar visām krāsām. Bordo ir pašpietiekams tonis un var “konkurēt” ar citām spilgtām krāsām, tāpēc vislabāk to ir apvienot ar neitrāliem toņiem. Un tād ir melns. Kombinācijā ar otru dziļu un tumšu krāsu, nebīstieties, ka koptēls var izskatīties ar drūmu pieskaņu - līdzās melnajam tiks atklāts viss bordo krāsas dziļums un daudzpusība, rezultātā radot smalku un cēlu koptēlu, tiesa, ar noti dramatisma.

Bordo & sarkans

Foto: publicitātes

Vēl viena kombinācija visdrosmīgākajām - bordo kombinācijā ar sarkanu. Lai koptēls izskatītos harmoniski, abām krāsām ir jābūt vienādas “temperatūras” - abām vai nu siltām vai vēsām - pretējā gadījumā kombinācijai būs pretējs efekts, jo izvēlētie toņi savā starpā “ēdīsies”.

Bordo & debesu zils

Foto: publicitātes

Šis krāsu salikums izskatās neparasti un vislabāk viena otru papildinās līdzvērtīgos daudzumos, bet tā kā striktu noteikumu nav un, pat, ja ir, tos ir pieļaujams pa reizei arī pārkāpt - izmantojiet kādu gaiši zilu aksesuāru, lai krāšņo total burgundy koptēlu atsvaidzinātu. Gadījumā ar gaiši zilo, pamēģiniet pievienot arī trešo krāsu, piemēram pelēko - tā ir pietiekoši neitrāla, lai ar pārējām divām “nestrīdētos” un strādās kā labs fons, lai pārējās krāsas izceltu. Kopumā ļoti harmoniska un gandrīz klasiska krāsu kombinācija.

Bordo & persiku, ceriņu un citi pasteļtoņi

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Iespējams, jau esam to piemirsuši, bet par 2024. gada galveno krāsu saskaņā ar Pantone tika pasludināta persiku krāsa - peach fuzz. Laikapstākļi to joprojām pieļauj integrēt garderobē un tieši savienojumā ar dziļu un bagātīgu bordo tas izskatīsies iespaidīgi.

Tāpat kā persiku, derēs arī jebkura cita pasteļkrāsa, piemēram sviesta dzeltenais, ceriņu vai gaiši zaļš, dažreiz pietiek vien ar mazu detaļu šādā krāsā, piemēŗam, šalli vai somu. Arī te vērts piedomāt pie faktūru saspēles - raupjš pret smalku.

Dzīvesstils

Sports ir ne tikai veids, kā uzturēt labu fizisko formu, bet arī pozitīvi ietekmēt garastāvokli, uzlabot veselību un stiprināt imunitāti. Turklāt daudz dzirdēts, ka aktīvs dzīvesveids var būtiski uzlabot gremošanas sistēmu, regulāras fiziskās aktivitātes spēj palīdzēt cilvēkiem ar sliktu miegu vai arī tiem, kas cieš no depresijas.

Svarīgākais