Somu izvēle rudens-ziemas sezonai

© Foto: publicitātes

Ir oficiāli iestājies rudens, un patīkamākais ir siltais laiks, kas vēl saglabā svaigas atmiņas par vasaru - labākais brīdis, lai piemeklētu neaizstājamo ikdienas pavadoni, proti, jaunu somu.

Izvēloties vai meklējot savu jauno somu, ņemam vērā dažādus kritērijus. Pirmkārt, svarīgs ir izmērs - pat visskaistākā soma nebūs noderīga, ja tajā nesatilps viss, ko tajā vēlētos ievietot. Ne mazāk svarīga ir arī krāsa un forma - tās ir atbildīgas par somas praktiskumu un atbilstību aktuālajām tendencēm un, protams, rudens-ziemas sezonai.

Šajā sezonā par galveno izvēles kritēriju dizaineri piedāvā izmantot tādu materiālu - tam jābūt mīkstam un noteikti uz tausti patīkamam.

Soma var būt pārklāta ar mīkstām bārkstīm, kažokādu vai pat arī izskatīties pēc mīkstas rotaļlietas. Šāds aksesuārs noteikti sola ne tikai pārvērst nēsātāju par galveno «fashionisti» jeb modes pazinēju, bet arī spēlē sava veida antistresa lomu.

Vai tas būtu šoperis vai tote, bet tai ir jābūt zamšādas, ņemot vērā boho-šika tendenci, un joprojām pieaugošo interesi par ilgtspējīgo modi. Krāsas izvēli var uzticēt sezonas tendencēm - burgundija un olīvu, zemes toņiem. Ja ir vēlme ļauties mazliet trakulīgai ekstravagancei, tad var izvēlēties baltu somu. Tas ir nepraktisks, bet noteikti izteiksmīgs sezonas trends aksesuāru izvēlē.

Klačs

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

No liela mapes izmēra līdz pat klasiskajiem minimālistiskajiem aploksnītes klačiem un omulīgām «paciņām», ko ērti pabāzt elkonī - šīs sezonas klači rokās jātur cieši.

Vai tas būtu lielizmēra ikdienas pavadonis, kur salikt visu nepieciešamāko, pat dokumentus, kā to piedāvā zīmols «Bottega Veneta». Var izvēlēties to mazu un piemīlīgu pēc «The Row» un «Proenza Schouler» piemēra. Neskatoties uz to, ka darba gaitas pieprasa brīvas rokas, tomēr klačs piešķir nedaudz vairāk šika salīdzinājumā ar ikdienas «crossbody» somu.

XXL

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Liela un vēl lielāka, lai tajā varētu paslēpt arī šalli, cepuri, saulesbrilles, lietussargu, grāmatu un daudz ko citu. «Oversize» tendence arī somās ir aktuāla nu jau vismaz pāris pēdējās sezonas, un šā gada rudens nav izņēmums - tās ir kļuvušas vēl lielākas un vēl masīvākas.

Neatkarīgi no tā, vai boho ir jūsu iemīļotākā stilistika, ņemiet vērā, ka pirmajā vietā ir zamšāda, sviesta krāsas mīksta āda, džinss un somas struktūra, kas nekādā gadījumā nedrīkst būt pārāk stingra. Tāpat var parotaļāties ar dekoru - tās šoreiz var būt kniedes, bārkstis, dažādi piekariņi. Ja vēlies būt trendīgākās somas īpašniece, tad tā ir ietilpība. Iedvesmai drīkst pašpikot no «Chloe», «Ferragamo», «Loewe», «Khaite» un «Bottega Veneta» sezonas modes skatēm.

Ar piekariņiem

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Viena no šā gada tendencēm ir dažāda veida piekariņi un papildus elementi. Tas varbūt nav gluži kāds atsevišķs somas veids, jo paredz, ka praktiski jebkuru somu, pateicoties šim paņēmienam, var pārvērst ar aktuālu. Tātad - visu veidu piekariņi, pušķi, maciņi un vāciņi, ķēdes, dekori, aukliņas, pērlīšu virtenes un breloki, kas lielākoties ir «street style» ietekmē. Krāšņākie piemēri meklējami «Balenciaga», «Chopova Lowena», «Coach», «Fendi, «Miu Miu». Sagaidāms, ka šī tendence saglabāsies līdz pat nākamā gada pavasarim.

Pūkaina

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Soma kā emocionālais atbalsts šoruden varētu būt mīksto un pūkaino aksesuāru trends - lielas, kažokādu un spalvu somas un klači, kas ir īpaši patīkami un ir kā neliela drošības sala darba ikdienā vai pastaigās.

«Dries Van Noten» sezonas kolekcijā tās drīzāk izskatījās pēc dekoratīviem spilveniem. Līdzīgi aksesuāri tikai no citas kažokādas un papildināti ar ķēdēm bija «Stella McCarteny» skatē, cēlā olīvu krāsā «Burberry» kolekcijā, papildināti ar rokturi «Coperni» skatē.

Taisna un šaura

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Trends, kas pazīstams kā «east-west» jeb austrumu-rietumu rokassomiņas, ir kļuvis par vienu no šā gada galvenajām iezīmēm. Tās ir taisnas un šauras formas somas ar uzsvaru uz tās horizontāli, tieši tāpēc šāds nosaukums. Visievērojamākie dizaini šogad redzami zīmolos «Alaia3, «Proenza Schouler» un «Khaite», kā arī «Jil Sander» «Cannolo» somiņa.

Šīs somas ir elegantas, un to formas dēļ izskatās neparasti, taču lakoniski, un pat varbūt ierakstītos «demure» stilistikā. Šķiet, ka vienīgais mīnuss varētu būt to nepraktiskums ietilpības ziņā, te nu ir jāizvērtē prioritātes un jāizvēlas par labu jaunam sezonas siluetam vai ērtībai ikdienā.

Re-edition

Foto: publicitātes

Somas, ar ko nav nepieciešams iepazīstināt no jauna, vai gluži vienkārši labākie un sevi jau pierādījuši zīmolu somu modeļi visbiežāk arī vislabāk pārdotie modeļi. Ir tikai jaunā krāsā, materiālā vai izmērā. Kā, piemēram, «Gucci» «Jackie» un «Prada» «Galleria», «Cleo».

Šī ir ne tikai sezonas tendence, bet arī laba investīcija un veids, kā zīmoli uztur labākos somu siluetus «pie dzīvības».

Luksusa «viss vienā»

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Īpaši elegants rudens jauninājums ir strukturētas formas un stingras ādas soma ar rokturiem augšdaļā, kas var būt stilīga alternatīva ierastai darba somai. Burgundijas vai olīvu zaļa, tumšas šokolādes krāsā tas būs lielisks papildinājums darba garderobei, kā arī labs ieguldījums. Iedvesmai «Miu Miu», «Gucci» un «Bottega Veneta», «The Row», «Prada» un «Ferragamo».

Cargo

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Tas, kas padara šo somu par moderna sievietes iecienītu izvēli, ir tās praktiskums - tieši papildu āra kabatas padara to vēl ērtāku lietošanā, jo te būs iespēja salikt patiešām visu. Pati forma un stils ir tuvāk «street style» klasifikācijai, taču prātīgā kombinācijā var izskatīties pietiekami eleganti.

Rokassomiņas

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Efekta, vidējas un miniatūrās rokassomiņas, kas ir lieliskas svinīgākam pasākumam vai notikumam, vai gluži vienkārši vakariņām ārpus mājas, neatkarīgi no tā, vai tās ir dekorētas ar kādu ķēdīti vai citiem elementiem, piemēram, gredzenveida metāla rokturi.

Tās vienmēr noder un, šķiet, vienmēr būs aktuālas. Vērts pievērst uzmanību rokassprādzes tipa rokturiem, lai rokas vakara gaitā varētu būt pavisam brīvas.