Rudens sezonas apavu ceļvedis - 9 “must have” modeļi

© Foto: publicitātes

Jaunās sezonas tuvošanās vienmēr ir saviļņojošs brīdis, kas saistās gan ar jauniem sākumiem gan studijām, teātra repertuāru un sava veida «sazemēšanos», un kas gan vēl labāk šo procesu varētu papildināt, ja ne jauns apavu pāris?

Tāds, kas sagādā vizuālu baudu, sniedz komfortu un ir moderns. Laikapstākļi mūsu reģionā ir noteicošais faktors izvēlē, ar to ir jārēķinās, taču jāsaka, ka šīs sezonas aktuālākie apavu modeļi pilnībā tiem atbilst, ja nu vienīgi kāds īpašs izņēmums, taču par to vēlāk.

Rudens-ziemas sezonas sākums ir pateicīgs laiks, lai atjauninātu ne tikai savu garderobi, bet arī apavu skapi. Tuvojošos rudens sezonu piepilda stabilitāte, ja runājam par papēžiem un to augstumu, tāpat platforma, zābaki un nepārejoša klasika. Kam ir vērts pievērst uzmanību šogad, medījot rudenim savus jaunos apavus.

Kantains purngals

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Smailie purngali pavisam nav zaudējuši savu aktualitāti, to apstiprina arī vairāku modes namu jaunākās sezonas kolekcijas, kā, piemēram, «Prada», taču, ja runājam par kaut ko, kas ir jaunāko tendenču sarakstā, tie noteikti ir kantainas vai nošķeltas formas purngali gan kurpēs, gan puszābakos un garajos zābakos.

Šī forma ir pateicīga apvienojumā ar izteikti sievišķīgo stilu apģērbā, tādējādi to nedaudz līdzsvarojot.

Pati par sevi šī forma nav jauna, esam to redzējuši jau iepriekšējās sezonās, tā noteikti ir uzmanības vērta savas neierastās formas dēļ. Pavisam organiski šāds apavu veids ierakstīsies minimālisma vai vieglas dekonstrukcijas stilistikā.

Botforti

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Kā vislabāk savilkt kopā un stilizēt botforta zābakus, pret ko, jāatzīst, ka liela daļa joprojām izjūt vieglu mulsumu, vislabāk var pašpikot un iedvesmoties no modes namu «Fendi», «Chloe», «Gucci», «Burberry», «Valentino» un «Christian Dior». Vislabākā formula - kombinēt tos ar jebkura garuma kleitām vai svārkiem.

Uzsvars šajā sezonā ir uz to garumu, proti, jo augstāk tie sniedzas pāri ceļgaliem - jo labāk! Aktuāli gan piegulošāki zeķzābaku veida botforti, gan brīvāki, un papēži variē no biezākas un masīvākas zoles līdz stabilai platformai un arī smalkiem papēžiem.

Starp citu, šajā sezonā ir atgriezies klasiskais garo zābaku garums - līdz celim.

Pūkaini apavi

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Viena no vismazāk praktiskajām, taču vizuāli ļoti krāšņām izvēlēm šajā sezonā - visa veida apavi no mākslīgām (vēlams) kažokādām. Tie var būt tikai dekoratīvi elementi vai pilnībā pūkainas iešļūcenes, kurpes un zābaki - gluži kā terapeitiskas iedarbības aksesuārs, kas vienmēr gatavs uzmundrināt, vēsāku sezonu uzsākot.

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Kamēr vien laikapstākļi to ļauj, iesakām šo tendenci paturēt prātā, bet tikpat labi tā brīvi valkājama ofisā vai mājās. Jebkurā gadījumā garantēts pacilāts garastāvoklis.

Baikeru zābaki

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Šie zābaki būs laba ikdienas alternatīva botfortiem, gluži vienkārši tāpēc, ka ir ļoti praktiski - zems papēdis, ērti, skrienami un brienami, ar siltāku zeķi vai pēdiņu labi derēs arī ziemā.

Nav aizliegti arī dekoratīvie elementi - visa veida sprādzes, ķēdes un šņores, rāvējslēdzēji. Un var droši paspēlēties arī ar zābaku garumu - šajā sezonā tie ir nedaudz garāki, kā mēs esam ieraduši tos redzēt.

Baikeru zābaki saglabā savas pozīcijas ne pirmo gadu, un sagaidāms, ka šī tendence saglabāsies vēl vismaz vienu gadu.

Ovāls dekoltē

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Ovālas jeb mandeļveida izgriezuma formas kurpes nāk no 50.gadiem un atgriezās modes kolekcijās jau pavasarī, un pelnīti ierindojušās tendenču sarakstā - ļoti sievišķīga un neierasta forma pateicīgi izceļ pacēlumu un potītes. Turklāt mazliet citādāka kurpju forma izskatās stilīgi un moderni, neskatoties uz paseno izcelsmes vēsturi.

«Slingback» un laiviņas ar stabilu papēdi

Foto: publicitātes

Pateicoties «Miuccia Prada» kurpes ar zemāku papēdi ir piedzīvojušas īstu atdzimšanu - šāds papēža augstums vairs nebiedē, un, šķiet, beidzot būsim iemācījušies, ka tas var izskatīties estētiski un diezgan labi. Nav noslēpums, ka šāds papēžu augstums rada mazāku slodzi mugurkaulam, turklāt, ja tas ir stabils un kantains kā šosezon, tā platums nodrošina maksimālu stabilitāti.

Kad runa ir par kurpju izvēli, mēs cenšamies atrast «zelta vidusceļu», citiem vārdiem sakot, kompromisu starp skaisto un ērto. Neapšaubāmi, ka ērti ir visa veida snīkeri un balerīnas, taču dažkārt gribas ko patiesi elegantu. Ar šo sarežģīto uzstādījumu vislabāk tiek galā tieši laiviņas - ar «slingback» aizdari un vidēji stabilu papēdi. Tās joprojām vizuāli pagarina kāju un izceļ to, ļauj sajusties vismaz 5 centimetrus augstāk par zemi, tajā pašā laikā ir ērtas, vismaz noteikti ērtākas par «stiletto» laiviņām. Un rudens ziemas sezonas kolekcijās dizaineri tām ir piešķīruši diezgan daudz uzmanības.

«Slouchy boots»

Foto: publicitātes

«Slouchy» jeb viegli nošļukuši zābaki ir viena no tendencēm, kas dizaineru modes skatēs parādījusies jau pirms kāda laika, taču periodiski piedzīvo kāpumu, kā tas ir noticis šogad. No praktiskā viedokļa šāda tipa zābaki ir drīzāk vizuāla efekta apavi un ne tik ļoti ikdienā daudz valkājami, bet nenoliedzami to forma un siluets var veiksmīgi papildināt koptēlu kādā īpašā pasākumā.

«Mary Jane»

Foto: publicitātes

Atklāti sakot, šo vārdu kombināciju jau ir grūti nodēvēt par tendenci, drīzāk tā jau ierindojusies bāzes vērtībās, tāpat kā baltais krekls, T-krekls un bēšas laiviņas. Arī šim kurpju veidam ir sena vēsture, par ko jau reiz stāstījām, un tas ir apvīts ar «lellīgu» šarmu no 50. gadiem.

Šosezon ir variācijas arī ar smailāku papēdi, nevis ierasti ieapaļo. Stabilais un platais blokpapēdis izturēs visas ikdienas un darba gaitas, siksniņa izcels pacēlumu un potītes. Tās lieliski papildinās sievišķīgus koptēlus, bet labi kombinējamas arī ar džinsiem un vienkāršām blūzēm, žaketēm, maxi, midi un mini garumiem.

Foto: publicitātes

Starp citu dizaineri ir reanimējuši vēl kādu labi zināmu, bet nedaudz piemirstu klasiku - «T-strap» aizdares kurpes ar platiem papēžiem - viens no pieprasītākajiem kurpju veidiem šosezon.

Loferi, snīkeri un balerīnas

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Mūžīgā mīlestībā, popularitātē un pieprasījumā šie apavu veidi vēl joprojām nekur nepazūd - tāpēc nesteigsimies tos nomainīt. 2024.gada rudens/ziemas sezonā tos der izmēģināt jaunās sezonas krāsās, piemēram, aktuālajā leoparda apdrukā vai cēlajā haki, ar pušķiem, bantēm un sprādzēm un pat augstāka papēža versijā.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais