Oversize soma, haki un sievišķība - 12 galvenie rudens trendi

© Foto: publicitātes

Augusts ir tas mēnesis, kad neviļus jāaizdomājas, kā vasaru vēl lai pavelk garumā, un jācenšas ģērbties vēl maksimāli vasarīgi.

Var, protams, mēģināt karstāko sezonu iekonservēt līdz ar kādu sēņu vai gurķu burku ziemai un poētiskākā noskaņā atvaļinājuma smaržu «ieziemot» kādā no mīļākājiem krekliņiem, ko ziemas vakaros slepus pa laikam pasmaržot, taču rudens sezona tomēr tuvojas un nu atlikušas vien pāris nedēļas līdz tā oficiālajam sākumam.

Pēc tam, kad esam veiksmīgi izdzīvojuši nemitīgo «koru» sezonu, tagad ir laiks lēnām sākt ieskatīties tajā, kas mūs sagaida šoruden - vai ir parādījies kas principiāli jauns, ko būtu vērts iegaumēt un atcerēties, un kas, iespējams, tā arī paliks, kā iedvesmas bildīte vēlmju sarakstā. Pasaule, šķiet, ir nedaudz nogurusi no dekonstrukcijas un pārmērīgiem apjomiem, trakajiem 2000.gadiem un futūrisma, tāpēc pēdējo gadu tendences pamazām dod vietu nemirstošai klasikai.

Visas zaļā nokrāsas

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Smaragdzaļais, kas iekaroja modes mīļu prātus un sirdis 2024. gada pavasara-vasaras sezonā, tiks aizstāts ar cēlāko no visiem zaļās krāsas toņiem - olīvu, bet pasaules zīmoli izvēlas haki, piparmētru, sūnu un zāles zaļo, laima, elektrisko «brat» un «vintage green».

Zaļš neparasti izskatās kombinācijā ar rozā, melnu un zilu un jebkuru tēlu padarīs interesantāku un bagātīgāku.

Jebkura veida āda

Foto: publicitātes

Āda un zamšāda ir bijusi tendence jau kopš pavasara, arī rudens-ziemas sezonā nekas nav mainījies, tāpēc, ja vēlies, bet vēl neesi uzdrīkstējusies, tad īstais laiks būtu beidzot to pamēģināt. Starp citu, robežu nav - no ādas drīkst būt pilnīgi viss, sākot no somas līdz pat svārkiem, kreklam un žaketei.

Žakete

Foto: publicitātes

«Crop» jeb saīsinātā versijā, ar izteiktu vidukli vai viegli «oversize» un no vīriešu nodaļas - žakete ir īstens sezonas «must have», neatkarīgi no trendiem un gadalaika. Tā ir kombinējama ar gandrīz visu un katru tēlu papildinās gan vizuāli, gan praktiski.

Bomberis

Foto: publicitātes

Jaunākie «Prada», «Gucci», «Louis Vuitton», «Sacai» un citu tendenču noteicēju kolekcijas ir skaidri parādījušas, ka viena no galvenajām lietām gaidāmajā starpsezonā ir «bomber» tipa jaka.

Par galveno «bomber» jaku vēstnieku modē var uzskatīt Farelu Viljamsu - mūziķim un producentam šīs jakas patīk un viņš valkā tās gandrīz vienmēr, arī īpašos gadījumos, piemēram, uz sarkanā paklāja un saņemot mūzikas balvas. Un kopš Farels kļuvis par «Louis Vuitton» radošo dizaineri, neviena modes nama kolekcija nevar iztikt bez šī garderobes priekšmeta, kas ir kļuvis par universālu.

Midi garums

Ja būtu jāizvēlas tikai viens un elegantākais garums kleitām vai svārkiem tas viennozīmīgi būtu midi, kas nedaudz apsedz potītes un parāda sezonas aktuālākās kurpes vai zābakus. Starp citu, tieši šis garums vislabāk ļauj spēlēties ar neparastiem apavu modeļiem un zeķu krāsu.

Kažokāda

Foto: publicitātes

Tuvojoties rudenim, daudzās modes dizaineru kolekcijās parādās apjomīgas un simpātiskas mākslīgās un eko kažokādas, spalvas un pūkas. Tās plaši izmanto apavu un somu modeļos un dekorā, kā arī mēteļos un kažokos. Vēl joprojām un šķiet aktuālāks kā parasti ir leoparda prints, kā nemirstoša klasika.

Boho

Foto: publicitātes

Par šīs 70. gadu stilistikas atgriešanās modē jāpateicas zīmolam «Chloé» Chemena Kamali debijas kolekcija kļuva par odu šim brīvību mīlošajam laikmetam visās tā izpausmēs, plīvojošas zīda blūzes un kleitas ar volāniem, ādas detaļas, augstpapēžu zābaki un bārkstīm rotātas bikses.

Kamali interpretācijā boho ir gaisīgi, romantiski un brīvības pilni - kā jau pienākas franču zīmolam. Turpretim cits modes nams «Isabelle Marant» parāda to pašu laikmetu no citas puses - viņu vairāk iedvesmojuši hipiji, nevis buržuāziskie parīzieši, līdz ar to vairāk zamšādas, vintāžas ziedu kleitas, vairāk bārkstis maksimāli relaksētā garā.

«Office-core»

Foto: publicitātes

Korporatīvās vērtības sezonu un aktualitātes nepazīst - dizaineri spēlējas ar varas simboliem un dažādos veidos tos apspēlē. Biroja uzvalks vai biznesa uzvalks ar svārkiem tagad ir vismodernākais uzvalka veids, turklāt var brīvi spēlēties ar svārku garumu.

«Ladylike» un izteikts viduklis

Foto: publicitātes

Modes pasaule ir kontrastu pasaule, tāpēc līdzās vīrišķīgiem piegriezumiem dizaineru kolekcijās arvien biežāk redzam 50. gadu ēras siluetus ar uzsvaru uz vidukli un apjomu gurnos. Lieki piebilst, ka pat tad, ja bikses, kas tradicionāli ir saistītas ar vīriešu stilu, ir kļuvušas par elegantiem modeļiem ar taisnu vai konusveida piegriezumu un augstu vidukli.

Akcentēts viduklis rudens ziemas sezonā ir visur - kleitās, žaketēs, mēteļos un kreklos, tāpat kā pavasara-vasaras sezonā šis trends pārliecinoši iesoļo arī rudens ziemas kolekcijās.

Akcentēts kakls

Foto: publicitātes

Ekstravagantās apkakles 2024. gada rudenī būs tas pats kā izteiksmīgas piedurknes 2023. gadā. Uz aizmuguri pogājamas aizdares, apmetņi, dažādi drapējumi, šalles un džemperi ar interesantām apkaklēm - visa uzmanība ir vērsta uz kaklu. Augstāka apkakle, pat varbūt pārāk augsta un vēlme mazliet norobežoties no ārpasaules, tuvojoties klusākai un nosvērtākai sezonas daļai.

«Nike» «Cortez»

Foto: publicitātes

Rudens snīkeru hīts ir «Nike» zīmola «Cortez» modelis, kas nomaina jau nedaudz par apnicīgu kļuvušo «Adidas Samba». Lai atsvaidzinātu koptēlu vērts ieskatīties arī košākā krāsu variācijā, nevis klasiskās neitrālās gammās, piemēram, zaļās vai sarkanās.

Šo trendīgo modeli var viegli stilizēt, pateicoties tā lakoniskajam siluetam tie ir vienlīdz ikdienas un sportiski, tieši tādēļ - ideāla izvēle rudens pastaigām, ofisam un pat izejamiem vakariem.

«Oversize» soma

Foto: publicitātes

Jo lielāka, jo labāka - tieši tāda ir rudens sezonas labākā soma. Lai kā mums patiktu miniatūras, glītas somas, visbiežāk izvēli izdarām par labu praktiskiem un ietilpīgiem modeļiem, kur var salikt visu nepieciešamo - portatīvo datoru, sporta apģērbu, nepieciešamos dokumentus un daudz citu sīkumu.

Turklāt milzīgās somas tagad ir ne tikai praktiska iespēja ikdienai, bet arī sezonas tendence un dizaina zīmoli piedāvā aizvien vairāk dažādu veidu un formu. Sevišķi pieprasītas būs lielas ādas «tote» somas.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais