Vasaras cepure - sezonas “must have” aksesuārs

© Foto: publicitātes

Saule, laba grāmata un..forša cepure! Tieši tāda varētu būt ne tikai šīs vasaras atvaļinājuma, bet principā jebkura vasaras brīvā brīža mantra. Protams, nedrīkst aizmirst arī saulesbrilles un SPF, bet tas šķiet vairs nav jāatgādina - rūpes par sevi pašu nu jau veiksmīgi iedzīvojušās mūsu ikdienas rituālu “to do” listē.

Galu galā jauna cepure ir arī labs iemesls iepriecināt sevi, atļaujoties mazliet izkāpt no pirkumu gavēņa, jo kad tad, ja ne tagad!

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Skaista vasaras cepure ir ne tikai stila aksesuārs, bet arī funkcionāls aizsargs sejas ādai, matiem un galvas ādai - tā lieliski pasargās no pārkaršanas, apdegumiem un kaitīgo staru ietekmes ne tikai atpūtas laikā vai pie dabas, bet arī pilsētā.

Izvēloties sezonas galvassegu, būtiski ir ņemt vērā, vai tā saskan ar kopējo garderobes stilistiku un tikai pēc tam pievērst uzmanību formai, izmēram un krāsai, materiālam.

Tad, kad ir izvēlēts stila virziens, būtiski ir atrast pareizo izmēru - lai gan vairums ražotāju piedāvā “one size” jeb viena izmēra modeļus (it sevišķi mass market tīklu veikalos), tomēr jāsaprot, ka galvas forma un izmērs mums visiem tomēr atšķiras. Pareizi piemeklēts izmērs nodrošinās to, ka cepure pareizi “sēž”, līdz ar to arī labi izskatās.

Šā gada vasara mums ir sagatavojusi tiešām plašu un stilīgu cepuru parādi - to daudzveidība variē no klasikas līdz pat trakulīgākiem veidiem un tās ne tikai pasargās no saules, bet arī kļūs par spilgtu un izteiksmīgu akcentu, ar ko papildināt koptēlu.

Raffia platmale un bucket-hat

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Salmu platmale ir klasiska vērtība visdažādākajās tās variācijās - ar lielākām un mazākām malām, zemāku un augstāku vidu, salmu krāsā vai melna, balta, rozā un dzeltena, ar vai bez lentām un dažādās pinuma tehnikās darinātas. Derēs viss, vai gandrīz viss.

Foto: publicitātes

Savukārt modes gardēžiem zīmoli piedāvā eksperimentēt un raffia pinuma tehnikā savā garderobē izmēģināt tieši bucket hat jeb “spainīti”, kas apvieno sevī stilīgāko un aktuālāko cepures formu un vasarīgāko tās izpildījumu. Zīmola Loewe piedāvājumā atrodamas skaistas zaļas un smilšu, arī rūsas un navy strīpainas kombinācijas.

Tamborēta panama

Foto: publicitātes

Šīs sezonas modīgākā panamas cepure ir crochet tehnikā darināta jeb tamborēta, ar nedaudz pazeminātu malu. Tā forma atgādina zvanu un piešķir tēlam zināmu anonimitāti, jo viegli noslēpj sejas augšējo daļu.

Līdzīgas cepures bija redzamas zīmola The Row 2024.gada pavasara/vasaras kolekcijā (diemžēl, zīmola mājaslapā tās jau ir izpārdotas), daudzkrāsainā variācijā zīmols Miu Miu ražo tās jau daudzus gadus - tieši vasaras sezonai, savukārt lielākie modes influenceri nēsā tās gan pilsētā, gan pludmalē.

Vienāda dizaina lietu konveijera ražošanas laikmetā amatniecība izceļas un iegādāties kaut ko ar rokām darinātu ir kļuvis par ekskluzīvu iespēju - katrs šādi darināts dizaina priekšmets noteikti atšķirsies no citiem un tādējādi palīdzēs savu garderobi personalizēt un piešķirt individualitātes noti.

Starp citu šajā sezonā ir novērojama zināma tendence tamborēšanas tehnikā veidotiem apģērbiem un aksesuāriem - tās tikpat labi var būt bikses, topi, svārki un kleitas, peldkostīmi un somas, pat matu stīpiņas, gumijas un sprādzes.

Jāpiebilst, ka joprojām drīkst meklēt arī kokvilnas panamas, it sevišķi ar kādu interesantu apdruku vai no denim auduma ar sasienamām lentām.

Crochet lakatiņš

Foto: publicitātes

Šovasar tamborē vēl vienu galvassegu, proti, lakatiņu. Tiesa, zīmols Miu Miu to sauc par bandānu un mājaslapā pārdod par 440 eiro. Šis, šķiet, ir amizantākais no visiem galvassegu veidiem šajā sezonā, taču pilnīgi noteikti nepamanīts nepaliks.

No visām iespējamām galvassegām šī ir mazāk praktiskākā un drīzāk ir kā efektīvs aksesuārs, taču šādu ažūra trīsstūri var salīdzinoši viegli uztamborēt kādā lietainā dienā.

Beisbola naģene + lakats

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Šķiet, ka vēl nav izdomāta vēl universālāka vasaras (un ne tikai) galvassega par beisbola cepuri - šajā sezonā svarīga ir koša krāsa un kāda ikoniska un vēlams vintage zīmola logo. Kopumā šis stilistiskai paņēmiens nav kaut kas pavisam jauns un to var plaši pielietot arī sezonas aukstajos mēnešos, zīda lakatu nomainot pret kašmiru vai vilnas lakatu un pat šalli.

Foto: publicitātes

Vasaras sezonai var eksperimentēt arī ar pītām naģenēm un visor, kas gan nenosedz galvu un visbiežāk ir sienamas ar garām lentām vai valkājams stīpiņas veidā. Šī naģenes veida unikālais dizains labi pasargā acis spožā saulē (piemēram, spēlējot tenisu un golfu) un ir viens no cepuru tendenču “must have” vienībām - izsmalcināta vienkāršība, komforts un stils.

Klasisks lakats

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Sākotnēji nācis no Indijas, kur to izmantoja kā praktisku veidu, lai karstumā matus nodalītu no sejas, taču tagad galvas lakats nu jau kļuvis par pilnvērtīgu stila vienību. Gadu gaitā, piedzīvojot daudzas modes reinkarnācijas, tas atkal ir tendenču topā.

Pasargāt savu galvu no saules stariem tieši ar lakatu ir klasika, turklāt ir neskaitāmi veidi, kā to var skaisti apspēlēt - apsienot kā turbānu vai klasiskā mezglā zem zoda, aptinot vismaz vienreiz ap kaklu vai sienot kā matu lentu.

Labs iedvesmas avots būs Holivudas filmu klasikas galvenās varones - te nu pietiks ideju visām vasaras dienām. Ar lakata izmēru var spēlēties un mazākus izvēlēties, sienot tos kā lentas, bet lielāka izmēra lakatus atstāt garākus aizmugurē boho stilistikā, papildinot ar kādām liela izmēra saulesbrillēm.

Trikotāžas cepurīte

Foto: publicitātes

Šovasar virkne dažādu dizaineru kā, piemēram, Džils Sanders piedāvā vasarai plānu trikotāžas bīniju un tamborētas cepurītes, kā savulaik bija kulta filmas “Leons” galvenajai varonei, ko atveidoja Natālija Portmane.

Kā jau minējām iepriekš - priekšroka tamborējumiem, taču arī plānā trikotāža noteikti neatstās vienaldzīgu, sevišķi kombinācijā ar izteiksmīgām rotām.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais