«Total black vasarā» - pilsētnieces šiks itāliešu gaumē

© Foto: publicitātes

“Melns un balts vienmēr izskatās moderni,” teicis Karls Lagerfelds. Tāpat kā francūzietes, arī itālieties ir pazīstamas ar savu nevainojamo stilu, tāpēc no viņām ir vērts pamācīties, īpaši tad, kad termometra stabiņš svārstās pie 30 grādu atzīmes.

Tieši itālietes kā neviens cits prot izskatīties šiki pat tik nepanesamā karstumā un tieši tik pat bieži, cik «total white look» - «total black» ir viņu izvēle vasarā.

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Melnā ir ideāla krāsa, visu laiku klasika, tā ir eleganta, piestāv un vienmēr slaidina. Un pats svarīgākais - tā nekad neizies no modes. Tā vienmēr izskatās grezni un vienmēr ir vietā.

Savulaik radījusi revolucionāru apvērsumu mākslas pasaulē, kad gaismu ieraudzīja abstraktās glezniecības dižākais piemērs “Melnais kvadrāts”, atzīmējot laikmetu, kad māksla tika radīta māksla pēc.

Slavenākais piemērs tam, kā vēl ir izdevies mainīt skatījumu uz šo krāsu, ir Koko Šaneles little black dress jeb mazā melnā kleita, tieši Koko piešķīra melnajam noslēpumu un eleganci un mainīja cilvēku attieksmi pret melnās krāsas apģērbu - visa pasaule vēlējās iegūt mazo melno kleitu savā īpašumā. Šanele arī pati mīlēja šo krāsu un bieži parādījās sabiedrībā tērpta melnā.

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Lai gan melnā krāsa sevī nes zināmu devu liktenīguma un sēru asociāju, tā tomēr ir viena no populārākajām un tieši šīs krāsas apģērbu izvēlas ne tikai svinīgiem un svarīgiem notikumiem, bet arī ikdienai.

Tieši savu praktisko īpašību dēļ mūsu platuma grādos tā ir viena no mīļākajām krāsām gan ziemā, gan vasarā.

Lai karstumā justos ērti tumšās drēbēs, vislabāk ir izvēlēties elpojošus audumus, kā piemēram lins, dabīgais zīds utml. Iespējamās kombinācijas ir diezgan daudz, bet apskatīsim top 8 nepieciešamāko apģērbu, ar kā palīdzību izveidot savu šīs vasaras Romas brīvdienu komplektu.

Kostīms

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Melns viegli krītošs lina kostīms ir tas apģērbs, kas būs ērts arī lielā karstumā, pateicoties tam, ka audums elpo, tas noteikti ir vasaras garderobes must-have gan pilsētā, gan pludmalē. Un kas gan cits vēl izskatītos tik forši kombinācijā ar vieglām sandalēm, salmu somu un cepuri?

Lins noder nēsāšanai ne tikai pie jūras - pilsētā šā auduma apģērbs izskatās vienlīdz labi un šķiet ir visvasarīgākais audums, ko mīlam tā komforta, dabiskuma un videi draudzīguma dēļ, turklāt ir viegli pārvadājams, ja dodieties ceļojumā.

Daudzveidīgu šādu kostīmu padara tas, ka to var brīvi valkāt arī atsevišķi, kombinējot bikses piemēram ar kādu topu, savukārt žaketi ar kleitu, svārkiem vai džinsiem.

Bikses

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Jebkuras sevi cienošas modes gardēdes drēbju skapī noteikti atradīsies vismaz viens melnu bikšu pāris. Tie, protams, var būt džinsi, taču vasaras karstumā noteikti vēlamies ko vieglāku, gaisīgāku un reizē lietišķāku, tāpēc lins vai zīds būs pateicīga izvēle.

Tās var būt taisnas uzvalka bikses un brīvi krītošas palazzo vai bikses ar paaugstinātu jostasvietu vai savelkamu gumiju, gandrīz jebkurā izpildījumā tās labi kalpos par pamatu ikdienas, ofisa un pat vakara komplektiem.

Kombinējiet ar lina kreklu, blūzi, topu vai šobrīd aktuālo vesti, papildinot ar dažiem aksesuāriem un tēls būs noslīpēts.

Veste

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Viena no šīs sezonas tendencēm ir 90.gadu stilistika, līdz ar to aktuāli būs gan klasiskie vestes modeļi gan nedaudz iegarenie.

Karstākā laikā pieļaujams tās vilkt uz kailas miesas vai ar veļu, abos gadījumos gan jāpiedomā pie vestes piegriezuma. Kombinējam ar džortiem un garām biksēm, stilīgām saulesbrillēm un aksesuāriem.

Šorti

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Biroja bikšu vietā var droši izvēlēties pagarinātos šortus, ko labi kombinēt arī ar lina kreklu vai blūzi un topu. Viena no sezonas aktualitātēm ir, piemēram, svārku šorti. Jebkurā variantā tie izskatīsies labi kombinācijā ar vīriešu tipa kreklu vai blūzi, plānāku oversize trikotāžu, tāpat ar ciešāk pieguļošu bodiju un lina žaketi. Pēc vajadzības var izvēlēties šortus no lina, denim vai kokvilnas.

Šortus labi kombinēt ar klasiskām balerīnām vai mary-jane, tāpat ar augstpapēžu laiviņām kādam svinīgākam gadījumam, vai ar snīkeriem neformālākam un brīvākam tēlam.

Tops

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Vai tas būtu bodijs vai tops ar lencītēm vai polo krekliņš - šovasar drīkst visu! Drīkst spēlēties arī ar garākiem topiņiem, kas sniedzas zem jostasvietas. Interesanti izskatīsies kārtās savilkti divi krekliņi, piemēram lencīšu tops un caurspīdīgs zīda T-krekliņš tam pāri.

Krekls

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Tieši tāpat kā klasiskais baltais vīriešu tipa krekls tikai melnajā versijā ir izcils variants, papildinot vasaras garderobi - to var vilkt pāri topiem un kleitām, kombinēt ar biksēm, šortiem un svārkiem, oversize izmērā tas lieliski aizstās pludmales tuniku un pat kleitu.

Korsete

Foto: publicitātes

Melna korsete, džinsi un melni flip-flopi ir vienkārša, bet neticami stilīga kombinācija, ko šovasar ir vērts izmēģināt. Neformāls, tomēr sievišķīgs tērps var būt piemērots gan tikšanās reizei ar draugiem, gan romantiskai pastaigai.

Tumšu korsetes augšdaļu var nevīžīgi iebāzt džinsa biksēs vai, tieši otrādi, izvēlēties garāku korseti un valkāt to pāri biksēm - abi varianti būs vienlīdz moderni.

Kleita

Foto: publicitātes

Foto: publicitātes

Vasaras garderobes neatņemama sastāvdaļa noteikti ir kleita - piemēram, slip tipa kleita būs daudzpusīgi kombinējama ar žaketēm, vieglu trikotāžu un jakām, arī T-krekliem un blūzēm, radot daudzslāņu kompozīciju, kas viegli pielāgojama, atkarībā no gaisa temperatūras ārā vai dienas plāna.

Vienu un to pašu kleitu, dažādi apspēlējot ar papildinošiem elementiem, var padarīt gan par ofisa variantu, gan izejamu vakarā bārā ar draudzenēm. Karstākā laikā kājās vieglas sandales vai flip-flopi, bet vēsākā - snīkeri vai mokasīni.

Šīs sezonas kleitas garums variē no krasa mini līdz midi un maxi, viegli gaisīgas vai minimālistiska piegriezuma. A-silueta piegriezums izcels sievišķīgo, tāpat kā gaisīgie audumi, savukārt viegla asimetrija un minimālisms piešķirts tēlam struktūru un raksturu.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais