Izlaiduma kleitas uznāciens

© Publicitātes foto

Labā ziņa ir tā, ka nav tādas izlaiduma kleitas etiķetes, tomēr ir vairāki nerakstīt likumi, ko ievēro skolu beidzējas.

Pirmkārt, tie ir svētki. Otrkārt, ir nokārtoti eksāmeni, beigušās satraukumā pavadītās nedēļas un dienas. Izlaidumu laiks iekrīt pašā vasaras skaistākajā laikā, tāpēc kleitas un aksesuāri tiek attiecīgi pieskaņoti.

Publicitātes foto

Izlaidums ir aizraujošs un nozīmīgs notikums katras jaunas meitenes dzīvē - tas iezīmē kāda posma beigas un jauna sākumu. Tā ir diena, kas paliks atmiņā, un tāpēc ir svarīgi izskatīties un justies vislabāk.

Baltā kleita

Publicitātes foto

Un kāds ir labākais veids, kā to izdarīt? Pēc statistikas un kleitu ražotāju piedāvājuma - tā ir baltā kleita. Lai gan izlaiduma kleita var būt jebkurā krāsā, vispopulārākā izlaiduma kleitas krāsa ir balta. Arī izlaidums iezīmē jaunu sākumu. Baltās kleitas simbolizē tukšu audeklu, uz kā krāsos jaunus piedzīvojumus un pieredzi. It kā katrs absolvents teiktu: «Ieved krāsu, dzīve! Es esmu mev gatava!»

Stāsti var atšķirties, taču kopējais ceļojums ir saistīts. Un daudziem tas ir pēdējais vakars būt kopā.

Publicitātes foto

Baltās izlaiduma kleitas aizsākumi meklējami 19. gadsimta izglītības pavērsienā, jo tad meitenes varēja iet skolā. 20. gadsimta sākumā Eiropas un Amerikas skolās pārņēma tradīciju no baznīcas - ģērbt baltu izlaiduma tērpu. Vidusskolnieces valkāja baltas kleitas, kas simbolizēja sasniegumus un gaišu nākotni. Tāpat baltā kleita bija simbols tīrībai un jaunam sākumam. Mūsdienās baltā kleita turpina radīt jaunības nevainības sajūtu un simbolisku ieiešanu pieaugušā vecumā.

Lai gan baltās kleitas izvēle var būt pārņemta tradīcija. Līdzīgi kā ar līgavas kleitu mūsdienu absolventes bieži vien ievieš savu personību baltās kleitas un aksesuāru izvēlē. Rotājumi, aksesuāri un ģērbšanās stils atspoguļo katra absolventa individualitāti.

Variācijas par pasteļkrāsām

Publicitātes foto

Bet kurš saka, ka baltā krāsa ir vienīgā iespēja? Vasarai piestāv gaišas krāsas un lieliski iederas visi pasteļtoņi. Ņemot vērā ādas krāsu un matu toni: tumšmatēm piestāvēs zaļie un maigi violeti, gaišmatēm - pasteļa rozā vai gaiši zilais. Persiku gaišais piestāvēs gan tumšmatēm, gan gaišmatēm. Lai gan tā kā ar nazi nogriezt nevar - lai saprastu vai pasteļtoņi piestāv, vislabāk kleitu pielaikot dienasgaismā, bet ne saules apspīdētai. Veikalos mākslīgais apgaismojums var radīt neprecīzu toni. Šī patiesībā vienmēr jāņem vērā, pērkot kaut ko, kas ir vieglā pasteļtonī.

Melnā

Publicitātes foto

Melnā krāsā izlaiduma kleitā izskatās lieliski. Tomēr labāk, ja kleitas garums ir mini vai midi. Šeit gan jāņem vērā, cik jauna ir skolas beidzēja. Lai arī nav strikti rakstīti noteikumi, melnai krāsai piemīt nosvērtība un elegance, kuru, beidzot 9. vai 12.klasi, labāk aizstāt ar jau minēto balto vai pasteļtoni. Bet, ja melnā krāsā ir absolventes otrā āda, tā lieliski izskatīsies dubultā slānī, kad klasiskam melnam siluetam pāri ir caurspīdīgs audums.

Publicitātes foto

Otrajā attēlā, kur redzama baltā kleita, šāds siluets labi izskatīsies arī ar melno krāsu.

Dizains un detaļas

Publicitātes foto

Sāksim ar mazāk tradicionāliem, toties patiesi elegantiem variantiem.

Kleita Nr.1, kurai ir atklāts viens plecs un otrs plecs ir ar piedurkni (pleciņu). Pelnīti šo siluetu sauc par A klases siluetu, jo apvieno sevī visas labās īpašības un izskatās lieliski. Būtībā šādai kleitai nevajag lielus akcentus - nelielu kaklarotu vai mazus pērļu auskarus. Kleitas slīpais siluets ļaus izskatīties labi ar apsveicēju dāvātajiem ziediem.

Kleitai Nr.2 ir dizains, ko iedvesmojusi pludmale. Tā ir lieliski piemērota, lai atvadītos no skolas un sveicinātu gaidāmo vasaras brīvlaiku. Šā izlaiduma kleita vidējā garumā un vēsā zīda kompozīcijā ļaus svinīgajā ceremonijā izskatīties pēc iespējas svarīgāk, nav jāseko līdzi, vai pleca lenta nav nokritusi. Un šādi nosegta dekoltē zona un atsegti pleci, viennozīmīgi piestāv padsmitgadniecēm. Turklāt mākslīgo ziedu rotājums pie kakla piešķir izskatam spilgtumu.

Publicitātes foto

Ja skolas beidzējas nav «puķu meitenes», laba alternatīva ir bante. Turklāt šogad šādi atvasināts koptēls ir modes tendence. Kā redzams attēlā, bante ir kakla aizmugurē, šādi kleitas nēsātājai piešķirot nedaudz glamurīgu tēlu.

Uzvalks

Publicitātes foto

Uzvalks nav kleita. Tomēr tā popularitāti meiteņu vidū nevar noliegt. Tāpēc vēlos nedaudz pastāstīt par šā apģērba psiholoģisko aspektu.

Uzvalku valkāšana ietekmē domāšanas veidu un pasauli ap mums, liekot uztvert sevi kā svarīgām, tādējādi ļaujot justies spēcīgām un pārliecinātām. Uzvalks mūsdienās ir biznesa un darījuma vides apģērbs, un jaunas meitenes to bieži vien vēlas izlaidumā, lai šādi uzsvērtu savu varēšanu. Tāpat zemapziņā uzvalks nostrādā kā signāls drošībai.

Un, ja skolas beidzēja kleitas vietā izvēlas uzvalku, bieži vien tas liecina par nēsātājas spēcīgo personību.

Mežģīnes

Publicitātes foto

Mežģīnes ir smalks un sarežģīts audums, kas gadsimtiem ilgi ir bijis elegances un spēka simbols. Tomēr laikam nav otras zemes uz pasaules, kur tik ļoti sievietes savā apģērbā mīl mežģīnes. Domāju, ka mūsu zemapziņā šis materiāls ir ekvivalents sievišķībai, tāpēc bieži to var redzēt visneiedomājamākās kombinācijas. Daudzu artefaktu gadījumā konteksts rada nozīmi. Mežģīnes līdzīgi ietekmē kontekstu, tomēr ir situācijas, kur mežģīnēm ir īstā vieta. Un izlaiduma kleita ir viena no trim (kāzu kleita un apakšveļa ir divas pārējās).

Viens no iemesliem, kāpēc daudzas absolventes izvēlas mežģīnes, ir tas, ka tās koptēlu padara greznu. Tā kā tas ir daudzpusīgs materiāls, tajā var justies gan skaisti, gan eleganti, turklāt pievienojot bezrūpības noti. Nevelti apakšveļa tiek dekorēta ar mežģīnēm.

Mežģīnes ir slaidinošs materiāls, kas nozīmē, ka tas glaimo jebkurai meitenei, un, ja ir problēmas ar pārliecību par savu augumu, nebaidieties, jo mežģīnes paslēps visu, no kā varētu justies neērti.

Mežģīnes ir «ažūra» audums, kas nozīmē, ka tajās ir atvērtas vietas. Caur mežģīnes rakstu var ieraudzīt visu, kas atrodas apakšā: dažreiz cits auduma slānis, dažreiz kaila miesa. Tās spēj noklāt visu ķermeni, vienlaikus atklājot visu.

Apavi, kas padara sievieti par liktenīgo, lasiet šeit.

Dzīvesstils

Vistas krūtiņa ir lielākais vistas gabals – un maigākā un baltākā vistas daļa. Vistas fileja ir viegli apstrādājama, un to var izmantot lielākajā daļā ēdienu recepšu.

Svarīgākais