© Publicitātes foto

Sievišķība tāpat kā stils ir kas daudz vairāk kā tikai konkrēts apģērbs vai ārējais tēls, ko veidojam - tas ir arī smaids, gaita un īpašā dzirksts acīs, citiem vārdiem sakot, tas, kā dzīvojam un pavadām ikdienu.

Ne vienmēr sievišķība ir tikai rišas un svārki, modernā skatījumā tā vienlīdz labi var būt ietērpta arī biksēs un apjomīgos svīteros, tomēr šajā sezonā modes podiumi aicina izcelt vidukli pēc klasiskajiem kanoniem, veidojot izteiksmīgu siluetu. Chloe jaunākā skate, Saint Laurent, Simone Rocha, Givenchy un daudzi citi zīmoli šajā sezonā apspēlē to dažādos veidos.

Pavasarī plaukst ne tikai daba, bet arī mēs - pēc ilgākas tumšās sezonas ir pienācis laiks jaunai elpai, jaunai sezonai un kādam jaunumam garderobē. Šogad viena no galvenajām tendencēm modē ir izteikta un uzsvērta sievišķība un aktuāls ir viss, kas to uzsver, lasi - gaisīgas blūzes, korsetes un kleitas.

Aktuāli ir dažādi kleitu piegriezumi, sākot no maxi līdz pat kardinālam mini, trapečveida un ar piegulošu vidukli, atkailinātu plecu līniju, bārkstīm un citiem dekoratīviem elementiem. Krāsu ziņā šogad tiek dota maksimāla brīvība, taču sezonas galvenajos trendos ir iekļuvusi pasteļu zilā krāsa, burgundijas, persiku un baltā krāsa kā alternatīva melnajai. Zīds un mežģīnes saglabā savas klasisko vērtību pozīcijas.

Blūze vai kleita ar banti

Publicitātes foto

Turpinot pagājušās sezonas tendenci balletcore stila ietekmē, bante šogad ir visur - vai tā būtu blūze vai kleita, pat aksesuāri un apavi, šo dekora elementu modes dizaineri arī pavasara sezonas skatēs turpina apspēlēt.

Bante raisa visai sensuālas asociācijas un viennozīmīgi saistās ar visu sievišķo, ko lieliski parāda tādi dizaineri kā Giambatista Valli, Chanel, Simone Rocha, Dolce Gabbana u.c.

Droši eksperimentējiet ar bantes izmēru - šosezon aktuālas visdažādākās to gradācijas un kombinācijas.

Jāpačukst, ka arī rudens/ziemas kolekcijās bantes elements parādās daudz, tādēļ ir droši to ieviest arī savā garderobē.

Rozes elements

Publicitātes foto

Lai gan ne visiem rozes ir mīļākais zieds, tomēr tās ir sievišķības simbols un piedod tēlam devu romantikas. Modes namu skatēs dizaineri piedāvā tās printu un foto aplikāciju veidā, kā arī apjomīgu 3D auduma un ādas veidotu ziedu formās, pat izmanto īstus ziedus, kas iestrādāti kleitu daļās, kā piemēram Simone Rocha un Undercover. Grūti teikt, vai kāds ļausies tik nestandartam risinājumam ikdienā, bet kādā neformālākā gaisotnē, kāpēc nē!

Nedaudz rāmāks veids, kā tās integrēt tēlā, ir ar aksesuāru palīdzību - dažādas brošas, matu sprādzes un chokeri, tikpat efektīvi ziedu motīvi izskatīsies arī apavos.

Izteiksmīgs viduklis

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Šosezon ir aktuāla atkailināta plecu līnija, līdz ar to korsešu, bistjē tipa kleitas un topi ir labākais, ko var izvēlēties, lai uzsvērtu sievišķīgo siluetu. Bistjē atšķiras ar to, ka tam nav lencīšu, bet tāpat kā korsete cieši sakļauj vidukli, savukārt baska uzsver gurnu līniju.

Korsete kā koķeta remarka par Marijas Antuanetes laiku vienlīdz labi un aktuāli izskatīsies kleitās un topos vai kārtās veidotos tēlos.

Caurspīdīgs longsleeve

Publicitātes foto

Caurspīdīgums, daudzslāņu kombinācijas un caurredzami svārki ir viens no sezonas trendiem, ko jau ieskicējām gada sākumā, taču, ja caurspīdīgu svārku gadījumā ne vienmēr tas ir praktisks risinājums ikdienā, tad gluži pretēji ir, piemēram, ar longsleeve jeb garo piedurkņu topu - to var viegli izmantot, lai papildinātu praktiski jebkuru tēlu, turklāt, pateicoties daļēji noslēgtai redzamībai, tas ir diezgan pavedinošs garderobes elements.

Kombinējiet to ar žaketi, svārkiem un biksēm, ar vai bez veļas, ja situācija to pieļauj, un tas droši var kļūt par iemīļotāko garderobes daļu, jo ir ļoti daudzpusīgs pielietojuma ziņā. Ja drosme ļauj, tad eksperimentējiet arī ar kleitām, pavelkot apakšā atbilstošu veļu.

Bodijs

Publicitātes foto

Šis ir visu laiku “must have” jebkurā sezonā un dzīvo ārpus tādiem jēdzieniem kā trends un mode, bodiju var nodēvēt par pirmās nepieciešamības lietām, protams, uzreiz pēc labiem apaviem.

Bodijs ir universāls, der visām sezonām, gadalaikiem un dzīves gadījumiem - viegli kombinējams ar biksēm, svārkiem, ikdienai un svētkiem, tieši šā iemesla dēļ, tos droši var iegādāties vairākus, dažādās krāsās.

Pat komplektā ar vienkāršiem džinsiem, tas izcels augumu un izskatīsies vienkārši un sievišķīgi.

Var izvēlēties modeli ar vai bez piedurknēm, garām piedurknēm, asimetrisku vai klasisku piegriezumu, neitrālāku vai košākas krāsas. Saint Laurent, Acne Studios, Alaia, Dries Van Noten, Victoria Beckham, Isabel Marant un Max Mara piedāvā plašas variācijas iedvesmai..

Drapējums

Publicitātes foto

Kā neliela atsauce uz antīkās pasaules dievietēm ir veidot drapējumus, īpaši efektīvi tie izskatīsies tieši kleitās, īpaši sezonas aktuālajā maxi garumā. Drapējumiem piemīt kāda ļoti praktiska īpašība - notušēt nepilnības un izcelt vajadzīgo, šāda tipa kleitas izskatās svinīgi, taču, izvēloties vienkāršāku audumu, kalpos arī ikdienai.

Polka dot

Publicitātes foto

Sīki punktotais raksts audumos ir viens no klasiskajiem modes dizainā un visbiežāk asociējas ar 50.gadu un 90.gadu stilistiku, kas ir viscaur par un ap sievietes siluetu. Lielu lomu spēlē punktojuma izmērs - sīkāki un biežāk atkārtojošie punkti vai lieli un retāk izvietoti apļi, tas viss maina to, kā konkrētais apģērbs “sēž”. Klasika ir melnbaltais polka dot, taču šogad var izvēlēties kādu mazāk ierastu variāciju - piemēram zaļš un melns, balts un sarkans u.c.

Pasteļkrāsas

Publicitātes foto

Nav noslēpums, ka pasteļtoņi toņi vienmēr piešķir tēlam maigāku noskaņu, turklāt manāmi atsvaidzina sejas toni. Gaišā gamma iezīmē pavasara sezonu un modes skatēs daudz figurē Kanāriju dzeltenais, pūdera rozā, krēmīgais ecru tonis, ceriņu un piparmētras, persiku. Ļoti neparasti izskatās debesu zilais. Tādi zīmoli kā The Row, Valentino un JW Anderson, Fendi un Prada rāda iedvesmojošus šo krāsu piemērus, jebkurš no izvēlētajiem toņiem radīs izteiksmīgu pavasarīgu tēlu un izskatīsies eleganti.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv