Sezonas “must have” jeb 13 lietas, kam jābūt tavā skapī

© Publicitātes foto

Lai arī kā gribētos ātrāk uzvilkt ko plānāku, tomēr mūsu platuma grādos līdz pavasarim vēl ir jāpagaida.

Taču jau laikus var sākt gatavoties 2024.gada pavasara/vasaras sezonai, kas izceļas tieši ar virsdrēbju daudzveidību.

1.Oversize jaka

Publicitātes foto

Starp galvenajām tendencēm šogad - lielizmēra vai oversize “strādnieku” tipa virsjaka. Būtiski, lai tā būtu tieši viegli krītoša un apjomīga, platiem pleciem, ādas, zamšādas vai denim jeb džinsa. Ja ir iespēja, to droši var aizņemties no sava vīrieša garderobes.

2.Zamšādas maxi mētelis

Publicitātes foto

Neatņemama kapsulas garderobes sastāvdaļa un pirmās nepieciešamības lieta jebkurā sezonā ir labas kvalitātes mētelis. Šis apģērbs tiek vilkts bieži, tāpēc tam ir jākalpo ilgi, līdz ar to investēt augstvērtīgā mētelī ir droši.

Mēteļa garums šajā sezonā ir maksimāls - līdz potītēm, vai pat zemāk (pie nosacījuma, ka laikapstākļi to ļauj).

Atkarībā no sezonas, audumi var atšķirties - vilna aukstākam laikam, āda un sevišķi zamšāda, kas ir sezonas hīts - siltākam. Kādam īpašam gadījumam var izvēlēties pat kādu no metallic krāsas variantiem, lakādu un krokodila imitācijas apdruku.

3.Trencis

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Tā kā lielā mērā šajā sezonā dominē 90. gadu stilistika, tad šaurs viduklis un strukturēta plecu līnija ir tās formas, kas visbiežāk sastopamas un meklējamas virsdrēbēs.

Laba izvēle būs nedaudz apjomīgāks un varbūt kādu izmēru lielāks pavasara/vasaras trencis.

Audumu izvēle ir diezgan plaša, sākot no džinsa, lina, zīda un brīvi krītošiem audumiem, viskozes, kokvilnas un tencel.

4.Žakete, pat vairākas

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Vēl viena absolūti klasiska vērtība, kam tieši 2024. gadā parādās daudz veidu un izpildījumu. Ar šķēlumiem, sarežģītāku dekoru, bez atlokiem, samta, zīda, ādas, metallic un lakādas, vilnā - jebkura no tām padarīs tēlu modernu.

Efektīvi izskatīsies mazliet oversize vīriešu tipa (lasi - no sava vīrieša aizlienēta) vai 2000.gadu minimālistiskā taisnu un lakonisku formu, vai izteiktu plecu un vidukļa līnijas kā Saint Laurent, iedvesmojoties no 80.un 90.gadu stilistikas.

5.Klasiskā piegriezuma bikses

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Klasiski taisna piegriezuma modelis ir vienmēr droša izvēle un viens no garderobes pamatelementiem. Šosezon tās ieguvušas interesantus audumu izpildījumus un formas - platākiem galiem, kargo (ar sānu kabatām) un šaurākiem galiem. Brīvi krītošas, zīda, velveta un džinsu variācijās tās būs labs papildinājums gan ikdienai, gan svinībām.

Modē ir augstā vidukļa un pazeminātas jostasvietas piegriezumi un izvēloties svarīgi ir ņemt vērā auguma īpatnības, lai izceltu ķermeņa proporcijas.

Neskatoties uz total look aktualitāti, kad žaketi un bikses izvēlas pēc komplekta principa vienā krāsā, bikses un augšdaļa tomēr drīkst arī atšķirties.

6.Džinsi

Publicitātes foto

Pat, ja lielākoties ģērbjaties eleganti, labs džinsu bikšu pāris ir ļoti noderīga un stilīga garderobes sastāvdaļa. Vismaz vienam pārim labu džinsu ir jābūt.

Dizaineru piedāvātā izvēle šogad ir ļoti plaša, bet galvenokārt - taisna piegriezuma džinsi ar klasiski vidēji augstu vidukli, plati, taisni džinsi un kļošenes.

Kā sezonas trendi figurē arī sen aizmirstie skinny modeļi, cargo modelis jau vairākas sezonas turas aktualitāšu topos. Krāsu ziņā ir plašas variācijas - aktuāli būs gaišā denim variācija un balti, pelēki, melni un tumši zili.

7.Polo džemperis

Publicitātes foto

Vai džemperis ir garlaicīgs? Dizaineri viennozīmīgi atbild “nē” - pavasara/vasaras kolekcijās to ir daudz, plānākās un biezākās variācijās, no klasiska ar augstu apkakli līdz pīnēm bagātam un pavedinoši caurredzamam, ar šķēlumiem un dekoru.

Polo ir klasika - tas var būt ierastā izpildījumā vai īsinātā crop versijā.

Viegli kombinējams ar biksēm, džinsiem, šortiem un svārkiem - visiem dzīves gadījumiem.

8.Svārki līdz celim

Publicitātes foto

2024.gada tendences svārkos ir dažādas un variē no mikromini līdz maksi, bet klasiska garuma taisni vai viegli sašaurināti “zīmuļsvārki” ir tas, kam šogad jābūt garderobē.

Vienkārši, no džinsa, bieza kostīmu auduma, tvīda vai košāki ar fliteriem un bārkstīm - šajā sezonā der viss.

Asimetriski, ar šķēlumu un ādas, iedvesmojoties no Saint Laurent, Gucci un Prada modes skatēm. Metālisku krāsu vai cargo variācijā kā Hermes, Max Mara un Bottega Veneta.

9.Slip kleita

Publicitātes foto

Zīda un mežģīņu kombinācija ir aktuālākais savienojums šī tipa kleitai šogad. Taču var izvēlēties arī linu un kokvilnu, kas būs elpojoši un vienkāršāki risinājumi.

Vienkrāsaina un lakoniska vai košākas krāsas izpildījumā. Viegli caurredzamu to var kombinēt ar biksēm un citiem apģērbiem, radot modernu koptēlu.

10.Balta kleita

Publicitātes foto

Tāpat kā LBD (little black dress jeb mazā melnā kleita) kapsulas garderobē, balta kleita viennozīmīgi kļūs par tavas garderobes neaizstājamo apģērbu, neskatoties uz tās mazāk praktisko pusi. Šīs sezonas favorītkrāsā tā ir kā īpašais akcenta apģērbs.

Izpildījumi variē un izvēles brīvība ir diezgan plaša, vislabāk ņemot vērā auguma proporcijas un savu stilu - tā valkājot kleitu jutīsies un vizuāli izskatīsies visharmoniskāk.

11.XXL Soma(s)

Publicitātes foto

Soma ir mūsu mazās “ikdienas pārnēsājamās mājas”, arī šeit ir svarīgi izvēlēties pēc iespējas augstāku kvalitāti, kas nodrošinās šim vitāli svarīgajam aksesuāram ilgu mūžu.

Tātad modē atgriežas lielās somas, kur salikt pilnīgu visu nepieciešamo. Tā var būt vienkārša vai papildināta ar kabatām cargo stilā, ādas, zamšādas vai pītā.

Tendence, kas dominē, ir vairāku somu (visbiežāk tomēr divu) kombinēšana, piemēram, XXL un mikro crossbody soma, kas labākajā gadījumā ietilpina lūpukrāsu vai atslēgas.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Modē ir dažādu veidu klači un aploksnes somas - palielinātas un mīkstas, plakanas un klasiski stingru formu.

Ja minētie veidi jau ir tavā skapī, tad meklē rokā apaļas vai pusmēness formas somu, pītu vai tamborētu vai ar kādu neierastas formas stingru rokturi un ķēžu siksniņu.

12.Ērti zempapēžu apavi

Publicitātes foto

Papēdis vienmēr ir elegants, taču ne vienmēr ērts. Ja ikdienā ir jāstaigā daudz, tad ir labi dot priekšroku zempapēžu veidiem - balerīnas joprojām ir līdera pozīcijās, aktuāli ir visu veidu loaferi un iešļūcenes, ar biezāku zoli vai pat pilno platformu un klasiskās sandales, universāls snīkeru un kāds ekscentriskāks outdoor stilistikas brīvā laika pāris.Šosezon modē ir komforts un ērtība.

13.Mikropapēžu laiviņas

Publicitātes foto

Viens no aktuālākajiem kurpju papēžu veidiem un labs vidusceļš, ja augsti papēži nav vājība, taču balerīnas ir par zemu.

Spilgtas, mierīgākas, ar bantēm un/vai nošķelto purngalu, ar vai bez siksniņas - izvēle ir brīva, ņemot vērā vajadzības un vēlmes.

Mikro papēdis, kas ir kitten heel pietuvināta versija ļaus kaut nedaudz, bet tomēr aizsniegties līdz mākoņiem.

Dzīvesstils

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Buravickis un Majore, Garanča un draugi, Šimkus un Dulsē, “Klaidonis” un “Bumerangs”, Stafecka un Muktupāvels, “Laba daba” un “Khusugtun”.