Iesoļot Jaunajā gadā ar stilu - kādā krāsā to sagaidīt un aktuālāko svētku tēlu idejas

© Publicitātes foto

Astrologi vienā balsī mums katru gadu piekodina - kā Jauno gadu sagaidīsi, tā to pavadīsi. Citiem vārdiem sakot - tērps, kurā sagaidīsi pusnakti, iedos tev emocionālo lādiņu visam gadam. Mantra šā gada nogales svētkiem - samts, fliteri, spalvas, metallic, asimetrija un viegla caurspīdīgums.

Taču modes stilisti uzstāj, ka ne tikai piegriezums un faktūra, bet arī tērpa krāsa ir viena no svarīgām veiksmīga tēla atslēgām. 2024.gads, vadoties pēc ķīniešu horoskopa, nāk kā Zaļā koka pūķa gads - tāpēc veiksmi, laimi un pārticību atnesīs visi zaļie toņi. Modes kolekcijās jau redzējām koši zāles un neona zaļo, arī pavasara-vasaras 2024. sezonā tā ir viena no top krāsām, papildinot neitrālo pistāciju zaļo. Īpaši skaisti būs vēsie smaragdzaļie.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Pielabināties pūķim var arī zelta, sudraba, sarkano un violeto krāsu gammā. Par sarkano krāsu runājām jau daudz, un tā ir viennozīmīgi droša izvēle svētku vakaram! Tā ir bijusi vadošā visu sezonu, nākamajā gadā nododot līderības stafeti pasteļgammas aprikožu krāsai.

Arī violeto redzēsim SS2024 sezonā daudz pieklusinātākā ceriņu krāsā, tāpēc var izmantot izdevību svētkus pavadīt tā piesātinātākajā, dziļi violetajā variācijā.

Tumšākās nakts un visuma melnā, kā jau bāzes klasika, aktuāla svētku tērpos ir vienmēr.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Sulīgas un piesātinātas krāsas kombinācijā ar metālisko atblāzmu ir svētku tērpa krāsu kombinācijas, lai iesoļotu jaunajā gadā ar vērienu. Aktuāli un mūsdienīgi izskatīsies viss, kas piesaista uzmanību - fliteri un visu veidu vizuļi, masīvas rotas, drapējumi, neparastu faktūru apavi un somas - starp citu, tas viss pēc austrumu ticējumiem iemieso pārticību. Samts, satīns, spalvas, dimanti, jebkas, kas skaļi deklamē glamūru.

Publicitātes foto

Akcenta zeķubikses

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Rudens-ziemas 2023 mikrotrends ir krāsainas zeķubikses, īpaši sarkanas, viegli caurspīdīgas un biezākas. Kā redzējām daudzās modes skatēs, krāsainās zeķubikses atkal ir atgriezušās garderobē.

Tās var būt lielisks veids, kā apspēlēt savu svētku tēlu un piedot tam izteiksmīgu garšas noti. Izvēle svētkiem var būt gana plaša, no drosmīgi piesātinātām krāsām un apdrukām līdz variācijām ar pērļu, spīguļu un mežģīņu rotājumiem.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Metallic, mākslīgā āda

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Arktisko plašumu atblāzma vai aukstais ledus spīdums, ziemeļblāzmas uzplaiksnījumu un komētu krāšņums var parādīties pilnīgi visur - gan kleitās un svārkos, žaketēs un topos, biksēs un aksesuāros.

Te var būt neskaitāmas variācijas tekstūrās - gan viegls satīns un pilnīgi pretējs tam mākslīgās ādas vai pat stingrs džinss.

Mākslīgo ādu var lieliski integrēt koptēlā - āda ir stingrs un blīvs materiāls, līdz ar to piedos tēlam struktūru.

Slāņi un caurspīdīgums

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Caurspīdīgais jau šajā sezonā iesoļojis modes tendencēs un modes eksperti saka, ka tas saglabās savu aktualitāti arī nākamā 2024. gada sezonā. Viegls miglas caurspīdīgums bija viens no vadošajiem trendiem 2023.gadā.

Figurējis visur - kleitās, svārkos, topos un pat biksēs, kā redzējām Fendi, Miu Miu, Lanvin, gan haute couture gan ready to wear kolekcijās. Kombinācijā ar fliteru un spalvu elementiem, ziedu motīviem un mežģīnēm viegli caurredzami audumi piedos zināmu devu noslēpumainības koptēlam svētkos. Īpaši izteiksmīgi izskatīsies slāņos veidots tērps.

Glamūra spalvas un bārkstis

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Viens no vadošajiem elementiem, kas var būt Jaungada nakts tērpā ir visa veida gaisīgās spalvas, bārkstis un apjoms. Kā tērpa sastāvdaļa noteikti jāatceras arī virsdrēbes - jaka, mētelis vai kažoks var lieliski papildināt koptēlu, izvēlies tādu, kas ir kaut nedaudz, bet ar spīdumu.

Asimetrija

Publicitātes foto

Vēl kāds no trendiem - vai tā būtu kleita, vai tops vai pat kāds virsējais slānis - asimetriski griezumi padara tēlu neparastu. Te svarīgi ievērot, kā griezums vizuāli ietekmē ķermeņa proporcijas.

Spīdi!

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Šī gada svētku sezonā spīduma nevar būt par daudz - nekautrējieties ielēkt fliteru jūrā. Tie var būt visur, gan kleitās un blūzēs, īsos topiņos, žaketēs un virsjaku kabatās. Tam jābūt matos un pats galvenais, aiz acu plakstiņiem - acu mirdzums ir vislabākais aksesuārs svētku vakarā.

Kombinējot zvaigžņu putekļu krāsas savā starpā, jāņem vērā faktūras un tonalitāte, jāuzmanās jaukt kopā vēsie un siltie toņi. Kopumā formula, kas strādā, ir diezgan vienkārša - akcenta tops (augšiņa) plus mierīga apakšdaļa vai otrādi. Vislabāk - total look jeb viscaur vienos spīdumos.

Slip, bodycon & drapējumi

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Slip jeb kombinē tipa kleitu savulaik padarīja par “must have” zīmols Celine, un tas ir ārkārtīgi daudzpusīgs kleitas veids garderobē. Pamatā tai vajadzētu būt no zīda vai satīna.

Svētku vakaram tā radīs modernu un greznu tēlu kombinācijā ar samta, gliteru vai zīda nedaudz oversize žaketi, bomberi vai pat apjomīgu un brīvi krītošu adījumu. Ar slip kleitu var veidot arī dažādu slāņu ekstravagantas kompozīcijas, kombinējot ar biksēm un svārkiem, dažādiem topiem, žaketēm.

Slip kleita noteikti ir viena no aktualitātēm šogad.

Bodycon un visu veidu ķermenim blīvi pieguloši tērpi uzsvērs sievišķību un ķermeņa aprises, izcels vidukļa līniju. Drapētie tērpi uzsvērs vajadzīgo un notušēs lieko. Kuplas piedurknes, atkailināti pleci.

Transformāciju ir piedzīvojusi arī klasiskā melnā visu dzīves gadījumu kleita - šosezon tā novērojama ar atkailinātu plecu līniju, vieglu asimetriju, bantes detaļām, neparastiem izgriezumiem.

Statement jeb īpaša akcenta tērps

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Samta, fliteru vai zīda bikškostīms ir ļoti eleganta un aktuāla alternatīva kleitām. Ja izvēle ir samts, tad pateicīgi to kombinēt ar zīda blūzi, dramatismam var zem žaketes pavilkt ko viegli caurspīdīgu un apspīlētu. Žaketēs aktuāli grafiski un izteikti pleci.

Krāsu ziņā efektīvs būs vienkrāsains kostīms, taču tikpat droši var kombinēt dažādas krāsas un faktūras, piemēram samta žakete un metallic mākslīgās ādas bikses vai satīna slip kleita.

Drošākās var izmēģināt viegli caurspīdīgās bikses, kas ir viens no svētku apģērbu trendiem šogad. Kā alternatīvu var pamēģināt arī viegli krītoša zīda, satīna vai samta kombinezonu.

Papildinošie elementi

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Aksesuāros uzsvars ir uz masīvām rotām - pērļu virtenes un chokeri, lieli auskari, sudraba pīnes matos. Tēlam papildus šiku piedos cimdi un neparasta akcenta somiņa vai klačs.

Apavos aktuālāki būs smalkāki modeļi, nevis masīvi zābaki. Svarīgi atcerēties - ja svētku koptēls ir mierīgāks, tad tieši ar aksesuāriem var tēlu paspilgtināt.

Dzīvesstils

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Buravickis un Majore, Garanča un draugi, Šimkus un Dulsē, “Klaidonis” un “Bumerangs”, Stafecka un Muktupāvels, “Laba daba” un “Khusugtun”.