Kādas lietas izskatās lēti?

© Publicitātes foto

Lai izskatītos dārgi, apģērbam nav jāiztērē visa alga. Dārgas drēbes, kas iegādātas pie luksusa zīmoliem, ne vienmēr garantē izskatu par miljonu. Dārgu tēlu var viegli iegādāties masu patēriņa zīmolu veikalos, un tas nemaksā dārgi. Tāpēc tiksim skaidrībā.

Lēts tēls nav lētas lietas un nav aktuālas lietas ar novecojušu stilu - šādas lietas var viegli atrast gan lētos veikalos, gan dārgos. Tāpēc sapratīsim, kādas lietas nevajadzētu iegādāties, lai tēls neizskatītos lēts.

Publicitātes foto

Dekors uz apģērba

Izšuvumi, fliteri, spīdumi, pērlītes un citi dekori ļoti bieži padara tēlu lētu. Bieži vien šāds dekors ir piešūts greizi vai diegi iznākuši ārā, tas rada iespaidu, ka lieta ir lēta.

Publicitātes foto

Neona lietas

Košu krāsu apģērbi 99 % gadījumu izskatās ļoti lēti. Ja esi ļoti pārliecināts par sevi un zini, ka iekļūsi vienā procentā, tad, protams, riskē, bet zini, ka nopirkt kādu neona lietu un tajā izskatīties modīgi, aktuāli un dārgi, ir ļoti grūti.

Publicitātes foto

Mežģīnes (īpaši košās krāsās)

Mans "mīļākais" materiāls. Pirms 10 gadiem mežģīnes bija popularitātes virsotnē, un joprojām daudziem cilvēkiem tās asociējas ar greznību un bagātību. Taču ar šo materiālu ir jābūt ārkārtīgi uzmanīgiem. 99% mežģīnes izskatās slikti, visbiežāk mežģīņu apģērbi ir šūti ļoti vecmodīgi, kas dod dubultu efektu - materiāls izskatās slikti plus no šā materiāla izgatavotie apģērbi ir novecojuši. Jāsecina - ja neesat pārliecināts par savām spējām - es neiesaku iegādāties no mežģīnēm darinātas drēbes, ja vien tas nav kāds slavens modes zīmols (kam arī gadās kļūdīties, bet, protams, retāk nekā masu tirgum).

Publicitātes foto

Plāni pieguloši krekli

Savā ilgajā stilistes karjerā esmu redzējusi briesmīgus T-kreklus visos zīmolos, sākot no Bershka līdz Dior. Tāpēc, ja jūs ejat pie luksusa zīmola un domājat, ka viņi pārdos tikai super aktuālus apģērbus, tā nav. Pērkot T-kreklu, pievērsiet uzmanību blīvumam - T-kreklam jābūt blīvam un apjomīgam.

Publicitātes foto

Zīmējumi uz T-krekla

Vēl viena man sāpīga tēma. Apmēram pirms 10 gadiem modē bija krekliņi ar zīmējumiem. Šobrīd atrast aktuālu T-kreklu ar zīmējumu ir iespējams, bet tas ir grūti. Bieži, šķirojot klientu garderobi, es redzu kalnus novecojušu T-kreklu, kas ir plāni, apspīlēti un vēl ar zīmējumu. No tādiem vajadzētu atbrīvoties. Ja jūs tomēr vēlaties kreklu ar rakstu, kreklam jābūt blīvam un apjomīgam.

Tāpat es bieži klientu garderobēs redzu T-kreklus ar jokiem un smieklīgiem uzrakstiem. Bieži vien šādus T-kreklus kāds uzdāvinājis vai arī tie palikuši no kāda pasākuma. Šādus T-kreklus arī nevajadzētu valkāt.

Publicitātes foto

Etniskas apdrukas

Vēl viena lieta, kas visbiežāk padara tēlu lētāku. Kāpēc? Tāpēc, ka bieži vien šādas lietas ir ļoti spilgtas un sastāv no daudzu krāsu kombinācijas, un tas izskatās lēti. Ja vēl neesat iemācījušies atšķirt apdrukas (kuras ir aktuālas un kuras ne), labāk izvēlēties apģērbu bez apdrukām, ar to ir grūtāk kļūdīties.

Publicitātes foto

Krekli ar cilpām, kas notur piedurknes

Šeit es ceru, ka viss ir skaidrs. Šādas cilpas vairs nav aktuālas un bija modē pirms 10 gadiem. Ja kādam no jūsu iecienītākajiem krekliem vai kleitām ir šāds dizains, vienkārši nogrieziet to.

Publicitātes foto

Vecmodīgas rotaslietas

Šī ir ļoti plaša tēma. Šeit var iekļaut bārkstiņu auskarus, kurus es joprojām atrodu savu klientu garderobē, un ar pērlītēm izšūtas brošas. Bet tagad es vēlos runāt par zelta rotaslietām. Jā, visas šī stila rotaslietas tagad ir briesmīgi novecojušas. Skaidrs, ka var izmest 15 eiro vērtu bārkstiņu auskaru no HM, tad ko lai saka par zelta gredzenu vai auskariem? Izkausēt to un izgatavot sev rotaslietu, kas būtu aktuāla 2023. gadā. To dara daudzi juvelierizstrādājumu tirgotāji vai juvelierizstrādājumu zīmoli.

Publicitātes foto

Espadrilles uz platformas

Katru reizi, kad dodos uz kādu kūrortu, es redzu milzum daudz meiteņu, kas valkā šādas kurpes. Šos apavus nevajadzētu valkāt 2023. gadā. Ja vēlaties turpināt valkāt espadrilles, izvēlieties modeli bez platformas.

Publicitātes foto

Apdrukātas zeķubikses

Vēl viena novecojusi tendence. Vairumā gadījumu šāds aksesuārs bojā tēlu un padara pat modernu tērpu bezgaumīgu. Patiešām ir zeķubikses ar apdruku, kas izskatās forši, bet visbiežāk tās ir luksusa zīmolu zeķubikses - Wolford, Gucci, Acne Studios u. c.

Publicitātes foto

Šauras, saīsinātas drēbes

Uzreiz atzīšos - es neuzskatu, ka visiem vajadzētu valkāt oversize apģērbu. Ir dažādi oversize apģērbu veidi. Taču apģērbiem nevajadzētu būt tik šauriem, lai izskatītos pēc desas. Starp apģērbu un ķermeni jābūt gaisam.

Starp vīriešu žaketēm (kuras man patīk, bet es saprotu, ka tās nav domātas visiem) un šaurām īsām žaketēm ir vismaz vidus variants - brīvs piegriezums, garums līdz augšstilba vidum, skaidra plecu līnija (atcerieties, ka lietas ar formu izskatās dārgākas nekā bez tās).

Svarīgākais